Dnešná doba prináša neobmedzené možnosti.

Človek by si myslel ,že je to výhodné,ale mýli sa. Aj keď nám sociálne siete ponúkajú možnosť stretnúť potencionálnych partnerov ( niekedy aj idealizácia nezaškodí ) väčšinou to nie je také ružové .Je to platforma aj pre toxicky zmýšľajúcich jedincov.

Chrobáka do hlavy mi nasadil jeden filozof. Jeho filozofia stojí na názore ,že človek divoch bol oveľa moralnejší ako dnešný pohodlný typ ( vraj vrcholu inteligentnosti vývoja ľudstva ).Aký by bol svet keby sa niečo významnejšie stalo úplne inak (napríklad prvé vojny ....čo by bolo ak by ani nikdy neboli ?) .

Ten istý filozof tiež tvrdí že prvý človek, ktorý si privlastnil kus pôdy, uvrhol kliatbu na celé ľudstvo ...ako si to mohol dovoliť ?.....ako sa opovážil ?....ani srnka netuší .

Predstavte si svet bez vlastníctva pôdy , síce by bol svet oveľa komplikovanejší ale vidím tam tu možnosť ....možno príliš fantazírujem. 

Aj ty si určite uvedomuješ že pokrok nám prináša nie len to dobré, ale aj to zlé. Čo by bolo keby sa pokrok trošku spomalil. Možno by sme neriešili obezitu, enviromentálne problémy , dobrovoľnú nezamestnanosť ...

PS . Som len snílek .



 Úvaha
Komentuj
 fotka
vreskot000  9. 6. 2018 22:25
reagujem na stať...eho filozofia stojí na názore ,že človek divoch bol oveľa moralnejší ako dnešný pohodlný typ ( vraj vrcholu inteligentnosti vývoja ľudstva ).... memyslím si to. mal len obmedzené možnosti, ktoré mu nedovolili plne naštartovať to, čo mal v sebe. nemal veľa podnetov, ktoré by ho nejako vydráždili. a mohli by sme menovať dalšie fakty. (hypotetický názor)
 fotka
girl585858  10. 6. 2018 00:56
Sú rôzne názory , môj je ,že čím viac si človek život zjednodušuje tým komplikovanejšie situácie nastávajú , úplne nekontrolovateľné
 fotka
girl585858  10. 6. 2018 00:57
@vreskot000 ale rešpektujem , všetci vidíme veci v iných rozmeroch
Napíš svoj komentár