A čas beží... Ďalej. Neúprosne.
Si tak trocha prekvapený, že sú to už dva roky. A pritom si prekvapený, že sú to iba dva roky. Toľko sa v tvojom živote zmenilo. Zvyky, myšlienky, vzťahy. Ale aj štýl života. Podmienky života... Prečo máš tak často pocit, že to bola tá posledná dobrá vec, ktorá sa ti prihodila? Alebo možno predposledná... Veď okolo seba máš toho toľko. Toľko čo robiť, toľko vecí, ktorým sa dá venovať. A predsa ti niečo bráni.
Áno, vieš, čo ti bráni. Stojí tam na kopci pozerá s opovrhnutím pod nohy, na biedne červy vŕtajúce sa v hnoji bežnej existencie. Nepustí ani jediného. Ani teba.
A tam, ešte vyššie, kúsok ďalej stojí tiež. Ani pod nohy nepozerá. Patetická existencia červov akoby nebola. Zahaľuje všetko temným závojom beznádeje. Skrýva toľko arogancie, že sa na tom všetkom dokonca ani nesmeje. Nepovažuje to za zábavu. Nevyznačuje sa krutosťou ani sadizmom. Nemá potešenie. Iba sedí a hriema zo svojho zlatého stolca na nižšie inštancie, stojace na hnoji plnom biednych červov.
Všetko to vidíš. Všetko to cítiš. Všetko sa v tebe búri! Nedokážeš sa vymaniť. Bojíš sa uniknúť. Desíš sa myšlienky, že nie je úniku. Svet obklopený beznádejou nevolá po slobode, živote. Po pomste a zadosťučinení. Chce väčšie temno, aby v ňom mohol skryť černotu svojej duše. Chce to. Teší sa. Slabé žiarovky mu nahrádzajú slnko. Klimatizácie zasa svieži vánok. Slizké vášne pustené z uzdy sa mu stávajú krmivom.
A ty to všetko vidíš. Načo by si viac hovoril. Bolo už dosť slov. A bude ich ešte veľa. Koľko z nich bolo umlčaných, koľko nevypovedaných? Nepochopených...
Hriema a umlčuje. Možno sa raz vzoprieš. Napriek beznádeji v tebe možno prežije iskra aby raz zažiarila v temnote. Možno zažiari a.... zhasne?
alebo...?

A ty to vidíš. Znova sám. Spomínaš na poslednú dobrú vec, ktorá sa ti prihodila. Alebo možno predposlednú. Hľadáš svoje miesto v realite.
Hmm... v realite sa jeden nevyzná.
A čas beží...

 Blog
Komentuj
 fotka
deathangel  29. 7. 2006 21:03
nemam slov....
 fotka
geronimo  29. 7. 2006 21:58
Bolo už dosť slov
 fotka
deathangel  29. 7. 2006 22:36
Mudro vravis,brat moj. Tak len mlcme a pozerajme sa na dielo skazy tohto sveta...
 fotka
geronimo  29. 7. 2006 22:48
...a možno sa raz vzoprieme

Už si pripadám jak farár he he
 fotka
deathangel  29. 7. 2006 22:57
omen



*smiech*...ale inak si Ta viem rpedstavit vo fararskom ruchu....

*este vacsi smiech*
 fotka
sargeras  30. 7. 2006 15:03
lezi si tam hore a napchava sa plodmi svojej zlocinnej prace... pritom stacilo tak malo. len si tam sedi a nadalej nas vsetkych vydiera a kaze: bud poslusny,zi skromne a drz na uzde svoje vasne...a vies co?vobec nebud stastny! inak sa nedostanes do neba. je tu pekne,tu budes stastny,ale tam dole trp!lebo ak by si bol stastny tam dole,mozno by sa ti nechcelo sem hore...mozno by si si povedal: "preco by som mal ist do toho neba? ako viem,ze tam budem stastny? ved do neba idu vsetci ty,co neboli stastny sem, v tomto zivote.idu tam vsetci,co zili odporne nenaplnenym zivotom otroka...a tam dole idu okrem zlocincov a vrahov aj vsetci burici,ktorm sa toto nepacilo? toto je sporavodlivost?preco by som mal trpiet za nic?...ty niesi spravodlivy,si vydierac, ty,boh,nech uz mas akekolvek meno...iba si nas vsetkych podrobujes a nicis... to tam u vas nieje nikto spravodlivy?v nebi urcite nie..a ak aj hej,urcite je to slaboch,prilis slabomyselny na to, aby nieco podnikol,aby povedal "NIE!",lebo vsetci silny to uz urobili a boli vyhnany...na skaredsie miesto,ale spravodlivy. tam,kde zly trpia,si teraz vzburenci uzivaju vsetky slasti,dusevne,fyzicke,spiritualne... vies ty co? tak ja kaslem na teba,na tvoje cirkvi,vsetky kolko ich je! ja budem zit tento zivot naplno, a ak aj po nom nic nepride,zomriem spokojny." a taketo myslienky nemozes dovolit. preto bola inkvizicia,preto boli kriziacke vypravy,terorizmus,...vsetko na otupovanie ducha, ako demostracia sily. ale ja sa nevzdam svojej pravdy.uz viac nie. ja som ten,ktory sa vzoprel,som ten,ktory naplul na kriz a na oltari obcoval s prostitutkou a SOM STASTNY!!! sam sebe som bohom,nic ma nezastavi... naplna ma ukajanie vsetkych tuzob, moje tuzby vsak niesu cisto egoisticke, a to je na mne najstrasnejsie. takych ako som ja uz bolo...ale ja som iný!...plazím sa pomaly dolu korunou stromu a ponúkam zene jablko citu,vasne,tuzby a ziadostivosti, oslavujem to,co ty, my father, nazyvas hriechom,aby si ludi odstrasil,aby sa bali colen mojho obrazu... ale dnes nastal cas osvietenia. ludia pocuvaju a moj hlas sa nesie ponad moria a chveje sa pevnina, lebo brany kralovstva nebeskeho, ktore su na zemi,sa chveju. ludia maju dost tvojho utlaku,len sa na to pozri. sklop svoj arogantny pohlad a uzri tien na zemi, ktora nechce viac tvoje svetlo,pretoze bolo prisilne a oslepovalo ju... fyzicky svet sa stiepi, ako sa davno stiepil ten vas, a po vzore mojho predchodcu podporujem revoltu,ktora je silnejsia a silnejsia.



NASTAL CAS!
 fotka
3t.m.  30. 7. 2006 16:25
J J Geronimo... asi tak
 fotka
frxxx  5. 3. 2007 20:47
skoda ze je to take dlhe(nechce sa mi to citat cele) ...ale co uz narobime...treba sa snazit po sebe zanechat dobru stopu a uzit si to najlepsie jak sa da...nechapem jak moze niekto povedat ze sa nudi ked na svete je nekonecno moznosti
Napíš svoj komentár