Po práci mi zostalo trochu času a tak som sa nečakane ocitla s kamarátkou v aute. Nemala som ani tušenie kam ideme, no v podstate mi je to jedno, pretože každá cesta má zmysel nech ideš kamkoľvek. Dôležité je s kým si a ako sa cítiš v blízkosti daného človeka prípadne ľudí. 

Prechádzali sme rôznymi dedinami a napokon sme zastavili pri prvej rozhľadni. (netušila som, že ich bude viac)

Rozhľadňa na Tŕní. 

Rozhľadňa sa nachádza v obci Turčianske Jaseno. Napriek tomu, že rozhľadňa nemieri do výšin, je z nej pekný výhľad na vrchy Malej a Veľkej Fatry. Okolie je pekne upravené a je tu aj lavička na ktorej sme si dali pivo. (samozrejme nealko) Na rozhľadni sa nachádzal aj mladý zamilovaný pár, ktorý potom odišiel a nahradili ho mladé dievčatá, ktoré sa rozprávali veľmi nahlas. Rozhodli sme sa pokračovať ďalej. Na tomto mieste som sa dozvedela, že v okolí je podobných rozhľadní viac a tak sme sa ich vybrali hľadať. Nastúpili sme do auta a vyrazili. 

Rozhľadňa na Kalníku.

Ocitáme sa pred druhom rozhľadňou, ktorá je podobná prvej. Nachádza sa nad obcou Belá Dulice. Taktiež tu stretávame ten istý zamilovaný pár a dúfame, že ďalej sa už nestretneme. Vybehneme hore, poobzeráme sa okolo, no výhľad nie je veľmi podľa mojich predstáv. Bola postavená v roku 2011 a je vysoká 8 metrov. Rozhľadňa sa nachádza na teraz veľmi známej (vďaka reklame na Orange) Ceste hrdinov SNP. Ešte nie je tak veľa hodín a tak ideme ďalej. 

Rozhľadňa na Brotnici.

Táto rozhľadňa sa mi páčila najviac. Vypína sa nad obcou Necpaly. Zamilovaný pár sme už viac nestretli. Pred rozhľadňou sa nachádza dvojkríž, ktorý dodáva výhľadu tú správnu atmosféru. Tiež sú po okolí informačné tabule ohľadom hradov v okolí. Na rozhľadni sú upevnené smerovníky, ktoré odkazujú na Malý Fatranský Kriváň či Chleb, ktorý je od rozhľadne vzdialený 24,3 km. Sadneme si a dáme si kávu, pretože, čo si budeme hovoriť, aký je to výlet bez kávy. Chvíľu sedíme, no stále počujeme nejaké hlasy. Potom si všimneme, že neďaleko po skalách lezú nejaký horolezci, čo po sebe kričia. Slnko pomaly zapadá a tak zamierime domov. Nejdeme však tadiaľ ako sme prišli ale celé to obehneme do kruhu a prechádzame cez Martin, kedy nám je poskytnutý nádherný pohľad na západ slnka. 

S dnešným výletom som veľmi spokojná  a uvedomujem si, koľko sa toho dá stihnúť aj po práci, pokiaľ máš niekoho s kým si môžeš užiť poobedie. 

 Denník
Komentuj
 fotka
tequila  27. 8. 2021 15:57
nabuduce idem s vama
 fotka
christodoulou  30. 8. 2021 11:42
posledná je aj moja najobľúbenejšia
Napíš svoj komentár