27.2.2012

Asi o pol desiatej rano som opustil izbu s cielom najst cestu von z mesta a stopom sa dostat na ostrov Penang. Neratal som s tym ze mesto je az tak velke. Slapal som uz skoro hodinu popri velaprudovke a koniec nikde,zacal som stopovat. Ked po ani asi 15minutach nikto nezastavoval,vzal so opat ruksak na chrbat,a prave vtedy zastavil jeden chlapik. Aj ked nesiel tam kam by sa mi hodilo,vzal ma aspon na autobusovu stanicu(inu ako vcera). Ked som na tabuli vedla napisu Pulau Pinang videl znacku dialnice,vedel som ze mi neostava nic ine ako opat autobus.

Po ceste som podriemkaval,autobus samozrejme nesiel na ostrov ako som si myslel,ale len na breh polostrova kde bola autobusova stanica mesta Butterworth. Fasa. Od predavacov som sa dozvedel,ze do Georgetownu(mesto na ostrove Penang) autobus nechodi,len nejaky Feri. Obzeram sa,Feri nikde. Po par krokoch som uvidel tabulu so sipkou a s napisom Feri. Tak podme hladat Feriho. Tabule ma doviedli ku kompe,kde som som si uz domyslel ze "Feri" je po malajsky "kompa" . Feri ma za 1,20 zviezol do Georgetownu. Konecne po tyzdni vidim more! Aj ked je zamracene a plaz som zatial nevidel.Okrem toho som samozrejme zase prechladnuty,cize smrkam ako blazon.

Asi o tretej poobede som bol v Georgetowne,tak,podme najst nieco na prespanie. Ani netrebalo dlho hladat,po par krokoch som uvidel napis Guesthouse, a od dole sediacej pani som mal cenu 30ringitov za noc. Beriem.
Par schodov hore a chodba,dojem jednoznacne lepsi ako zo vcerajska. Vidim cislo 29 na dverach,otvaram izbu,postel a kusok priestoru okolo nej,okrem toho z rohu ubraty asi 1x1m vybetonovany kus pre umyvadlo a hadicu zo steny(rozumej kupelna).
Je tu trocha problem,15cm od klucky dveri je okno ktore otvorim aj lusknutim,cize nic nebrani sa preciahnut a otvorit si zvnutra,cely cas co som bol v meste som myslel na to nech ma nikto nevykradne,kedze v dalsich 30izbach(predstavte si velku halu a v nej sadrokartonom rozdelenych asi 30malych miestnosti) byvaju... domaci? ci? kazdopadne divni ludia.

Nuz,Georgetown je zase raz trocha velke mesto,a mesta uz zacinam mat plne zuby. Okrem toho napriek tomu ze mam id aj heslo na wifinu,tak mi proste NEJDE,a mne by trebalo najst couchsurfistov nejakych,aby som nemusel byvat v hosteloch,okrem toho si pozriet mapu malajzie kedze v podstate ani netusim kde som a kam mierim, ale uz mam aspon mapu tohto ostrova!
Zajtra zmenim hostel(asi),alebo mozno vezmem bus na druhu stranu ostrova a ubytujem sa neviemkde,kedze uz sa mi fakt nechce byt v meste. Okrem toho zacina byt sranda ze minam asi 2x viac za jeden den ako som predpokladal,a kedze nemam net tak neviem ani kontaktovat banku preco neviem dostat peniaze z karty,tak uvidim este ako co.

Dnes uz neplanujem nikam ist,nechce sa mi + idem dospat vcerajsok.

maly update 21:00
citim sa priserne,po dopozerani filmu a presedeni vecera v izbe s pocitovou teplotou 150°C mam prijebane myslienky,zajtra rano vstavam a idem najst net v meste lebo surne potrebujem vybavit viac veci a mierim na druhu stranu ostrova a budem sa snazit vyhybat sa mestam(mam v nich blby pocit,vyzeraju otrasnejsie ako som cakal),+mobil vypovedal sluzbu + stale smrkam ako divy,proste dnesny vecer je hrozny,zajtra bude lepsie.

 Blog
Komentuj
 fotka
meredithgrey  28. 2. 2012 13:46
feri! a inak klobúk dole , wish the best!
 fotka
kokosovyorech  28. 2. 2012 18:22
btw. ferry je po anglickz trajekt, či volačo podobné tak to ti mohlo dojsť
Napíš svoj komentár