26.2.2012

Napriek tomu že som šiel spať neskoro,ráno som vstal vpohode,o deviatej. O desiatej som mal opustit byt aby som stíhal na bus. Rozlučil som sa s Edwinom,daroval mu Mila prášok(bývalý Mila keks po pár dňoch v ruksaku) a mohol som začať tradičný cestovný maraton v KL - taxi,metro,pešibus,autobus. O 11:30 sme vyrazali zo stanice,a mudro som si na seba vzal mikinu do autobusu,po ceste ma napadlo ze by sa mozno hodili aj oteplovacky pod kratase.

Cervena rozbabrana zem,padajuce tisicrocne stromy a omyl prirody v buldozeri.
Pozdravujem vsetkych ktory kupuju vyrobky z palmoveho oleja.
Po nejakych 100km som si uz na to akoby zvykol a nevyvolavalo to vo mne ziadne emocie. Ked sme sa zacali blizit k mestu Ipoh,okolo nas boli coraz vacsie hory. Hory pralesa,ktorych vrchy boli v oblakoch a obcas sa rozprsalo.
Vzapati ma napadlo,ze neviem ako budem vediet ze som v meste Ipoh,tak som asi 20minut sedel v pozore a sledoval vsetky tabule,raz som skoro vystupil skor. No aj tak som vystupil skor. Nenormalny lejak som presedel na zastavke,taxikar sa ma medzitym 10x opytal ci nechcem zviezt. Neskor prisiel daky chlap ktory mi radsej rozumnejsie poradil autobus ktory tam prave stal,ked som sa ho spytal ze kam ide tak povedal ze do Ipohu(az tuto som zistil ze som zle vystupil).

Vystupil som na stanici,este stale prsalo. Bolo asi pol tretej poobede,napadlo ma ze by som Ipoh mohol vynechat,a kedze stopovat sa mi v dazdi nechce,tak vezmem bus a pojdem este dnes na Pulau Pinang(ostrov Penang). Aj ked som 5x presiel celu stanicu,nikde som to nenasiel,rovnako ani nikam inam kam by sa mi hodilo,napriklad k hostelu ktory som mal v rezerve.

Dobre dobre,zas beriem taxik,prvy taxikar netusi kde to je,hodi ma druhemu,ktory po anglicky nevedel ani slovko,a ked som sa ho pytal ze kde ma taxameter,tak aj tak asi nevedel co sa ho pytam. Tak som povedal cenu,zhodli sme sa,okej. Vystupil som na spinavej ulicke kde vysel napis Hostel Shanghai,ktory bol jediny ktory mi google nasiel. Uz na dverach vyvesena tabulka "full house" , no spytam sa. Chlapik povedal ze sa mam vratit o siestej,vraj bude jedna izba volna. Okej,mám tri hodiny. Podme obehnut mesto. Presiel som k hlavnej ceste,kde som stal minimalne 15minut v cistom kym som ako tak presiel cez tu velaprudovku. Narozdiel od KL má Ipoh ovela jednoduchsiu strukturu,cize by som sa nemal stratit. Po chvile ma tazky ruksak taha k zemi,hladam suche miesto kde sa ulozim,volim schody pred restikou kde som vegetil dve hodinky.

Presiel som par ulic,v dufani ze najdem daky obchod,az potom som pochopil preco je vsetko zatvorene-je nedela. Nachadzam maly shop kde je plny regal Instant noodle pot,a ked si vravim ze kde asi vezmem horucu vodu tak pred sebou vidim nadrzku s napisom "hot water". Parada.
Bolo pomaly sest hodin,tak sa vraciam k hostelu. Ked mi chlapik(uz tam bol iny) povedal ze nema ani jednu izbu volnu,tak situacia na moment trocha zhustla. Nastastie mi odporucil isty maly hostel ktory je vraj podobne lacny,tak to mierim tam.
Vchadzam...ani neviem kam,sklad,smetisko? Kazdopadne okrem ineho tam boli aj stoly a stolicky a tabulka s cenami jedal ktore by si tam dal asi len samovrah. Pytam sa na izbu,snad tretia osoba vie co to po anglicky,sme na cene 23ringitov za noc(asi 5eur).

Tak,ked som isiel hore po schodoch a dostal sa na chodbu,vedel som ze situacia bude mimoriadne husta. Predstavte si nejaky film z azijskeho prostredia ktory ukazuje tu najhorsiu najskaredsiu a nasjpinavsiu stranku azie. Mate to? Tak tu dnes spím.
Otvaram dvere do izby,spina,spina,spina,spina(aktualne mam na stene jastericku). Nuz ale,myslim ze budem mat aj horsie(snazim sa predstavit si nieco horsie,moze to byt snad len miestnost bez okna kde budu pavuky a ja budem celu noc stat v strede izby a tocit sa okolo aby ma nieco zozadu nezjedlo).

Sprchovat sa tu nebudem,ale aspon som si umyl zuby. Ciel bol prebalit si ruksak a vyhodit z neho daco,kedze je fakt tazky a nie je prijemne sa s nim prechadzat. Mezditym mi zaklopal mlady chalan ktory je asi jediny kto vie po anglicky,dal som mu peniaze a pas. Tvaril sa ako keby prevadzkoval Sheraton,za galantnost mu davam 10 bodov z 10. Dal mi aj klucik od izby(aj ked hentie dvere sa otvoria asi aj silou vole),tak som sa vybral do mesta v dufani ze ked sa vratim,tak tu este budem mat notas a mobil.

O par ulic dalej som nasiel byvale nadzemne parkovisko v ktorom je nastahovana trznica,zase ludia ktory turistov nevidaju,vsetky oci na mne a hladam ovocie,no vsade len zelenina. To miesto vyzeralo ze normalny clovek by tam nevstupoval(okrem mna teda). Ked vyjdem z druhej strany tej budovy,caka ma mega velke nove moderne nakupne stredisko plne obchodov s tonami elektroniky. A je tam aj obchod Baťa ! Najhlavnejsie je ze som konecne nasiel lacne sandale(aj ked v nich fakt vyzeram ako chlapska prostitutka,mam pici).

Zaroven som zistil,ze moja mila mBank ma zase raz nejaky skurveny problem,a zo ziadneho bankomatu sa neviem dostat k peniazom. JO! Esteze som si bral nejaku hotovost,na par dni s tym musim vyjst. Zaroven mam vybite oba mobily,notas na polovicu a miestnost s postelou bez zastrcky.

Tato noc bude zaujimava,idem skusit spat.

P.S.: Ak sa k peniazom nedostanem ani z Lloyds karty tak slovo problem nabera novy rozmer.


Update : V noci som sa furt budil,som komplet dostipany komarmi,o tretej ma zobudil potkan v izbe,spalo sa priserne.

 Blog
Komentuj
 fotka
majo  28. 2. 2012 12:58
nabera ti to grady vojto
Napíš svoj komentár