25.3.2012

Vstavam o pol osmej po asi 4hodinovom spanku. Vydatne ranajky a smer bazen. Ranne plavanie s plnym bachorom...ta voda bola na rano super. Nevedno co budem dnes robit,no vedel som ze do mesta sa mi slapat nechce,tak som siel len do obchodu,a vratil sa k netu. Kedze som bol ospaly aj lenivy jak prasa,napisal som Fione ze vecer pojdem s nimi. Cize do siedmej nemam co robit,a ani sa mi nechce nic robit. Proste nedela,skoro vsetko zatvorene,busy nic moc...

Tak som po siestej vybehol pozriet zapad slnka ktory bol dnes o nicom a o siedmej som cakal na Fionu. Ideme na veceru do indonezskej restiky. Po ceste sa este zastavime u nich doma a po stý krat opakujem ako som sa dostal do Malajzie.
Popravde po vcerajsej "restike" neviem co mam cakat,no prichadzame fakt do normalnej restauracie na urovni,vkusne sedenie na zemi. Hostina sa mohla zacat,jedla kopec,taniere sa len tak striedali,a v podstate teraz rozmyslam ze nas cela vecera vysla vtipnych v prepocte asi 5eur na osobu Proste kopa jedla vylozena uprostred stola,velke ryby,krevety,maso maso maso zelenina,no doma by to bolo aspon 50eur na osobu.

Este vcera som rozpraval Felixovi o stopovani v Malajzii,a trocha ma prekvapila jeho reakcia,ide skusat aj on. A este vo stvrtok som o tom vravel Stephanovi,ktory si uz aj odstopoval. Hah,vlastne,Stephan stopoval dnes do/z Kinabalu parku,zajtra bude stopovat Felix rovnaku trasu,a pozajtra ja

Jules ma hodil domov,a vidime sa vo stvrtok na CS meet-up


26.3.2012

Pospal som si trocha dlhsie,do deviatej. Dnes musim ist do mesta najst plachtu/foliu na stan. Kedze nevidim inu moznost ako vyriesit premokanie stanu nez to ze ho prikryjem. Idealne rozmery 3x3m,nieco tenke,lahke a lacne. Idem rovno do obchodu kde som minule videl predaj nejakych obrusov/podlahovych gum/folii a neviem coho na metraz. A aha,aj tu je par vhodnych veci,celkom fajn folia,len pri uvazeni ze ani jeden rozmer nevyhovuje a budem musiet kupit 2x sirku a spojit(zlepit) to vychadza dost draho. Okrem toho tu je este plachta aku ma spodok stanu,ten zliepany typ,vaham ci je to vodotesne a trham a skusam,je to najlahsie zo vsetkych a najsirsie,v podstate ak sa to nestretne s nicim ostrym/tvrdym NEMALO by to premoknut.

Okej,dalej som presiel este asi 150obchodov po celom meste,nasiel jeden popici outdoorovy shop kde boli fakt super veci,len tie ceny... a zistil ze jedina moznost je kupit tu plachtu na metraz. A zaroven ze v tom obchode bola najlacnejsia zo vsetkych. Medzitym som sa zastavil a v tourist centre kde som sa chcel spytat na cenu vyletov,no bol tam prave jeden japonec ktory sa pytal na podobnu vec a ked som videl/pocul tu (ne)schopnost poradit tak ten chalan vlastne nevie nic okrem toho co viem aj ja z letakov a netu,cize tourist centrum v KK je uplne nepouzitelne.

Vyjdem z nakupneho centra a skoro som odletel. Prvykrat fuka vietor odkedy som tu,a to veru poriadny. A viete preco? Lebo si prave dnes kupujem plachtu na stan na zajtra,tak aby mi ju mohol odtrhnut. Tak sa vraciam do obchodu,a vydumal som ze vezmem asi radsej ten obrus ci co to malo byt. Okej,na poslednu chvilu som to premyslel,poskladane by to bolo vacsie a tazsie,berem tu druhu plachtu a dufam ze nebude premokat. Este spagat na upevnenie a ides.

Napadlo ma ze vyjdem lacnejsie(strasne vela minam posledne dni...) ak si vezmem jedlo z domu. Do uvahy prichadzaju jedine toasty a niecim,co prezije celodennych 50°C v ruksaku. Tak ale polhodinu som sa urcite prechadzal po obchode,proste nic masove si vziat nemozem,mliecne vyrobky su tu v obmedzenom mnozstve za nenormalne ceny,o natierkach mozem snivat,nic podobne pastete...vahal som nad natierkou z tuniaka,no po poslednej skusenosti s kombinaciou ryba+konzerva+teplo kaslem na to.

Mimochodom,da sa byt odolny proti salmoneloze? Preco nemaju salmonelozu ked maju vajicka a majonezy v teple?
Tak som ostal verny zelenine,chuti PODOBNE ako doma. Zbaleny na zajtra,rozbalil som 6metrov dlhu plachtu v obyvacke a isiel to lepit. Nemyslim si ze ma tu este niekto povazuje za normalneho.

A kupil som pohladnice! Lenze znamky sa daju kupit len na poste,cize budu najskor piatok,podat sa daju tiez len na poste,cize najskor buduci tyzden,a mozu sa vydat na desattisic kilometrovu cestu.

Okej,zajtra vstavam o pol siestej,za tmavej tmy, zbalim jedlo,smer stanica,vystup na poslednej zastavke,stop smerom dedinka Ranau,vratim sa ASI vo stvrtok(len preto lebo nechcem vynechat CS meet-up).

Dobru noc.

 Blog
Komentuj
 fotka
hysteric  27. 3. 2012 23:12
Ty ma fakt zabíjaš Minule s tou fľašou v ruke, teraz s tým strihaním plachty fajne.. pošleš aj mne pohladničku ?
Napíš svoj komentár