keby ti mozog slapal viac ako teraz, tak sa z toho scvoknes...autisti su toho prikladom... genialni v matematike (samozrejme nie vsetci) ale cvoci v zivote (bohuzial) v prirode je vsetko vyvazene, to len clovek do toho stale rype
Bože -.-, to s využitím desať percent mozgu je somarina ako voda v koši. Sa pozri na nejaké snímky mozgu kde je zvýraznená aktívna časť a posúď či to je vaic či menej ako desať percent -.-.
Momentálne k takej tabletke ako vravíš majú najbližšie nootropiká, ktoré ale neaktivujú "nepoužité" časti mozgu ale zefektívňujú chod/metabolizmus už fungujúcich.
@wuttasi sú ľudia, ktorí sú geniálny a myslím tým doktorát v 15 tich a a iq nad 160 geniálny a sú to normálny ľudia v zmysle, že sú schopný fungovať normálne aj v bežnom živote.
Tvoj zdroj pise: "Nie je však pravdou, že využívame iba 10% nášho mozgu. Možno je pravdou, že niektorí nevyužívajú svojich kognitívnych 10% naplno. Použime preto rozum a zbavme sa mýtov."
@zdasati asi mas celkom problem to prekusnut, ked to vytahujes....
Kolko vyuziva to neviem ale urcite to bude viac tam ide o to, ze vacsiu cast mozgu nevyuzivas na myslenie ale na spracovanie vnemov, vykonavanie pohybov, ich zapis, emocie atd. co s myslenim nemaju nic spolocne.
Určite nie, vacsina ludi používa vraj len 2% mozgu...
Ale tak záleží aj na ludoch, ja som presvedčení že napr. ja používam tak... netrufam si odhadnuť kolko ale určite viacej jak ostatní........
Ale 100% asi nie to asi nikdo...
@drevolp@rayenn
to sú povery a nezmysly a zlé interpretácie.
základ je v tom, že len mizivá časť mozgu sa používa na to čo my vnímame ako vedomé myslenie.
lenže vedome neovládaš ani jeden zo svojich orgánov, obrovské kusy mozgu sú pamäť, ktorá je väčšinu času neaktívna, inak by si si permanentne "spomínal" na všetko čo si pamätáš, ďalšie kusy sú inštinkty, regulátory produkcie hormónov, rastu, atď atď. tak isto ako 90% procesov v tvojom tele je nevedomých, tak aj 90% procesov v mozgu je nevedomých, no napriek tomu sa dejú.
Mozog je jedná veľká neurónka. Samozrejme nikdy nevyužívaš naraz plných 100% väčšinou len pár percent ale takto sa na mozog nedá pozerať. Dôležité je aby v správnom momente bola aktívna správna časť(Z tohto hľadiska používame celý mozog) a aby výsledok bol zmysluplný. Načo by mala byť napríklad aktívna časť mozgu, kde máš naučené chytanie rýb, keď práve šoféruješ auto?
Na 100% nevyužívaš mozog momentovo (snažíš sa preniesť informáciu z bodu A do bodu ani všeobecne. Jednou z kľúčových vecí je efektivita, ako spomína @james144. Okrem toho procesy (faktory) ako také sú poprepájané a preto je niekto vykonnejší a niekto poslabší.
Zober si také myslenie. V súvislosti s pojmami je to najvyššia forma myslenia a v závislosti od jednotlivých osobnosti je podstatná napr. dynamická, formálna alebo obsahová zložka. Sú ľudia, ktorí trpia v dynamickom aspekte achypsychizmom, bradypsychizmom, katatýmne myslenie - skreslenie úsudkov priamo pod negativitou.
Myslim, že osoba napr. s inkoherentným myslením dokáže vykrývať percentuálne len drobnú časť.
Máme tu Eysenckov model atď atď..
Na Birdze sa vyskytujú najmä ľudia, ktorí sú postihnutí expanzívnym druhom bludu a typmi napr. autoakuzačný, megalomanický, čiže často sa neprestávam čudovať, čo sa tu dá objaviť
Popravde, toto je téma, ktorá si vyžaduje množstvo času na diskusiu a zahŕňa kvantum informácii, ktoré sú vzájomne poprepájane, takže sa mi to tu nechce ďalej rozoberať.
Pokiaľ nejaký fantasmagiorický vedec niekedy tvrdil, že využívame nejakých 20% (alebo dohoďte si tam číslo od 99 do 0,5) mozgu, tak prečo si neodrezal zvyšných 80%?
Mozog využívamé na 100% len nie v každej situácií,podľa toho čo potrebujeme a robíme sa daná časť zapne a iná vypne,kebyže máš mať každú časť mozgu "zapnutú" neustále na 100% nielen že by si väčšinu nevyužíval lebo by si ju pre danú aktivitu a chvíľu nepotreboval ale rýchlo by sme sa unavili,potrebovali veľa energie a mozog by sa prehrieval.......
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
Momentálne k takej tabletke ako vravíš majú najbližšie nootropiká, ktoré ale neaktivujú "nepoužité" časti mozgu ale zefektívňujú chod/metabolizmus už fungujúcich.
QED.
download here:
» www.unlockyourbrain.com/en/...
Kolko vyuziva to neviem ale urcite to bude viac tam ide o to, ze vacsiu cast mozgu nevyuzivas na myslenie ale na spracovanie vnemov, vykonavanie pohybov, ich zapis, emocie atd. co s myslenim nemaju nic spolocne.
Ale tak záleží aj na ludoch, ja som presvedčení že napr. ja používam tak... netrufam si odhadnuť kolko ale určite viacej jak ostatní........
Ale 100% asi nie to asi nikdo...
to sú povery a nezmysly a zlé interpretácie.
základ je v tom, že len mizivá časť mozgu sa používa na to čo my vnímame ako vedomé myslenie.
lenže vedome neovládaš ani jeden zo svojich orgánov, obrovské kusy mozgu sú pamäť, ktorá je väčšinu času neaktívna, inak by si si permanentne "spomínal" na všetko čo si pamätáš, ďalšie kusy sú inštinkty, regulátory produkcie hormónov, rastu, atď atď. tak isto ako 90% procesov v tvojom tele je nevedomých, tak aj 90% procesov v mozgu je nevedomých, no napriek tomu sa dejú.
@stalingrad1000
prípadne ty
Zober si také myslenie. V súvislosti s pojmami je to najvyššia forma myslenia a v závislosti od jednotlivých osobnosti je podstatná napr. dynamická, formálna alebo obsahová zložka. Sú ľudia, ktorí trpia v dynamickom aspekte achypsychizmom, bradypsychizmom, katatýmne myslenie - skreslenie úsudkov priamo pod negativitou.
Myslim, že osoba napr. s inkoherentným myslením dokáže vykrývať percentuálne len drobnú časť.
Máme tu Eysenckov model atď atď..
Na Birdze sa vyskytujú najmä ľudia, ktorí sú postihnutí expanzívnym druhom bludu a typmi napr. autoakuzačný, megalomanický, čiže často sa neprestávam čudovať, čo sa tu dá objaviť
Popravde, toto je téma, ktorá si vyžaduje množstvo času na diskusiu a zahŕňa kvantum informácii, ktoré sú vzájomne poprepájane, takže sa mi to tu nechce ďalej rozoberať.
A mňa viac zaujíma, kde si to nabrala ty.
Však samozrejme, že kľud, len záujem som vyjadril
Tak, ten tebou zmienený fakt celkom spochybňujem, ale nazdávam sa, že dostatočne kľudne
aspoň ja sa na to teším