depka! nikdy som nevidela tak morbidne tragicky krasne obrazy, slova a nepocula tak zufale melodie ako v casoch ked len sedim a apaticky hladim pred seba.
Goetheho mám rada... lebo som ho dostala na skúške a spravila som ju. Potom čo sa literatúry týka, tak aj Poe a asi aj Kafka. Z filmu to asi vyhrá Vincent Price (Už len preto, lebo mám rada staré horory) Maliarstvo, sochárstvo ide dosť mimo mňa, ale mama vie pekne kresliť. Architekti budov, čo sa mi páčia, už dávno nežijú a na ich mená sa možno i zabudlo. A čo sa hudby týka, tak tam sa niečo jednoznačne vybrať nedá.
@kaylee toto je jedna z viet, pri ktorých som sa vytešovala, že jej už rozumiem aj bez slovníka (Hoci mi potom ešte dlho nebolo jasné, prečo tam má taiteilija koncovku n, ale už chápem aj to
@kaylee ja sa snažím cvičiť tak, že pozerám fínske texty a vytešujem sa, keď aspoň identifikujem v akom je to páde (osobe u slovies) a aký to má základný tvar (a potom som sa tak tešila na zápočtovej písomke, keď nám tam dali vyskloňované neznáme slovo a mali sme určiť základný tvar, lebo som bola nacvičená
ale neznášam, keď v pesničke zachytím, nejaké slovo, ale nepoznám ho a nemôžem prísť na to, čo to znamená... .D
aj som sem chcela napísať meno, ale keď vidím, koho všetkého ste schopní úplne seriózne zaradiť medzi umelcov bez snahy o pochopenie rozdielu medzi umením a tvorivou činnosťou, tak to radšej nechám tak.
Ja beriem ako najväčšiu umelkyňu rozhodne Coco Chanel Som sa do nej platonicky zamiloval. Jej príbeh je strašne zaujímavý, vypracovala sa na miesto královnej módneho návrhárstva.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
Takže po slovensky, z akého odvetvia?
- toľko škodoradosti v jeho tvorbe
...fantáziu má, to sa musí uznať
Goetheho mám rada... lebo som ho dostala na skúške a spravila som ju. Potom čo sa literatúry týka, tak aj Poe a asi aj Kafka. Z filmu to asi vyhrá Vincent Price (Už len preto, lebo mám rada staré horory) Maliarstvo, sochárstvo ide dosť mimo mňa, ale mama vie pekne kresliť. Architekti budov, čo sa mi páčia, už dávno nežijú a na ich mená sa možno i zabudlo. A čo sa hudby týka, tak tam sa niečo jednoznačne vybrať nedá.
Stačí tak?
ale neznášam, keď v pesničke zachytím, nejaké slovo, ale nepoznám ho a nemôžem prísť na to, čo to znamená... .D
literárny - Jacques Prévert
hudobný - Johann Sebastian Bach
herecký - Meryl Streep, Robo Roth
výtvarnej: S. Dalí...
lebo si neviem vibrat nakolko ma ziaden az tak neocaril.
az na jednu herecku Kristina Farkasovska ktora ma zaujala a raz som jej to povedal aj osobne....
ale inak nemam niakeho extra...
ale inak sú to podľa mňa architekti gotických chrámov (teda neviem, či už vtedy ten pojem existoval, ale veď sa chápeme)