myslíš na zš? ja som sa ju učila už od škôlky.. od prváku zš, a od piateho aj nemčinu.. a som tomu rada.. nemám také problémy na strednej ako mnohí iní čo nemali takú možnosť..
hmmm ja som mala od 3.nemcinu a nestazujem sa. s tymi detmi sa toho aj tak dako extra vela nerobi gramaticky alebo tak to je jedno podla mna ci od 3. alebo 5.
čím je človek mladší, tým je pre neho učiť sa cudzí jazyk prirodzenejšie a ide mu to ľahšie.
Takže určite je dobre čím skoršie, najlepšie by bolo už od škôlky nejakou hravou formou, v mnohých škôlkách to aj tak je.
Lebo ak má človek napríklad 11 rokov a až vtedy sa začne učiť nejaký jazyk, tak mu to ľahko nejde, len samozrejme, že treba adekvátne ohodnotiť aj učitelov jazykov, aby mal kto učiť.
ved aj ja som mala od tretieho a je to uplne v pohode...prvy polrok sme vtedy nemali znamkovany. teraz na strednej to poznat...niektori mali anglictinu az od siedmej triedy a tak to aj vyzera
Z principu ano, ale nemyslim si, ze to pomoze , lebo kto sa chce naucit, ten sa nauci a kto to proste nechce, tomu nepomoze ani ked mu to naserviruju do jasiel.
ziadna jazykova zrucnost nie je na skodu v dnesnych dobach a cim skor sa dieta zacne ucit cudzi jazyk, tym skor ho zvladne (ak nebude flakat). jednoznacne ano
My sme mali angličtinu od prvého ročníka. Ale minule som niekde čítal, že keď sa decko učí ako prvý jazyk angličtinu tak má problém naučiť sa iný jazyk, nakoľko je angličtina veľmi jednoduchá.
neni to zlý nápad ale z principiálneho hladiska sa mi to nepáči, kedysi to bola ruština.. teraz angličtina.. a o pár rokov to bude dajme tomu čínština..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
ja som sa ju ucila tiez od skolky
Takže určite je dobre čím skoršie, najlepšie by bolo už od škôlky nejakou hravou formou, v mnohých škôlkách to aj tak je.
Lebo ak má človek napríklad 11 rokov a až vtedy sa začne učiť nejaký jazyk, tak mu to ľahko nejde, len samozrejme, že treba adekvátne ohodnotiť aj učitelov jazykov, aby mal kto učiť.
ja sa napríklad anglinu učím od 5 rokov a je to dobré
čím skôr tým lepšie.
Ja chodím od 5. a je to na hovno...