holka moc to tu za jeden den hrotis zbytocne, aj takito ludia ako ty to podporuju, stale maju potrebu sa v tom hrabat, prebarat a poviem ti pravdu osobne mam velmi slaby pocit, ze ty tomu mozes nejako dobre objektivne rozumiet, ak ano, tak sa ospravedlnujem..
Mňa mňa najviac pobavila reportáž v TVnovinách, kde sa Slováci a Maďari dokázali hádať aj o tom kam vlastne spadol ten "ževraj meteorit". Ale naše vzťahy sú stále napäté - naštrbené. Občas mám pocit, že oni žijú stále i idei obnoviť "Veľké Uhorsko". Ak by náhodou nastala nejaká vojna, tak je takmer jasné, že bojovať budeme ako s prvými s nimi.
A ja, proti Maďarom nemôžem mať nič, keďže som z jednej štvrtiny Maďarka. (Hej teraz ma všetci za to zabite
rozumiem sa urcite lepsie ako si myslis, ja ked ako mesto namestovo tak neznamena to ze tu musim aj trvalo byvat. tak byvam v dost madarskej oblasti, namestovo mam preto, lebo je mi to mesto blizsie ako toto kde som teraz
...som tu nasadená doslova do terenu a popravde slovaci a madari tu maju dost blbe vztahy medzi sebou
ziadny iny narod nezije svojou minulostou tak ako madari,namiesto toho aby sa pozerali do buducnosti tak sa budu radsej hrabat v minulosti a budu velebit svoje velke uhorsko ktore sa rozpadlo pred pomaly 100 rokmi
@lucia199513 Zájdi si do trafiky a kúp si niečo mienkotvorné, ak sa tak veľmi nudíš. @n0win0u má pravdu, že zbytočne zabŕdaš do vecí, ktorým nerozumieš a vyvolávaš svojim čiernobielym videním konflikty.
no neviem nie je veľký rozdiel medzi slovenskými a maďarským politikmi, tak to iste plati aj pre ľudí tak by som povedal že maximalne len iný jazyk, a aj kultúra je podobná lebo sme predsa len susedia
...kto o tom vie viac ako slovak zijuci v oblasti so 70%madarov alebo blavak???Ja nahodou velmi dobre viem o co tu ide, slovaci sa biju do prs ó my slováci a madari ó my madari. Ja nevidim ciernobielo, len ja o tom viem svoje. Tu toho kto nevie madarsky ani nevezmu do prace, vsetko(alebo velku vacsinu veci)tu ma pod palcom smk. Ale podla mna tie zle vztahy robi len politika,reci o autonomii, ale ked sa tym ludom prisposobis tak sa da s nimi dobre vychadzat, rychlo sa zabudne na triedenie slovak madar. teraz som zvedava na argumenty!!!!!!!!!!!!!!!!
neutralny vztah.. berem cloveka podla povahy,osobnosti a nie podla narodnosti..alebo nabozenstva,rasy,pohlavia a pod.. toto odsudzovanie neznasam
a nechapem,ako si niekto len tak zmyslel,ze "nemam rad madarov,lebo maju sprosty jazyk a su sprosti" a ine "inteligentne" dovody.. a zacnu s nazorom "chcem more namiesto madarska" a pod.. fakt ubohe
@6 presne tak a mimochodom mám kolegov Maďarov aj na škole takže sú to super ľudia ale bohužiaľ tiež poniektorý tak vychovaný k nenávisti k Slovákom sami sa mi priznali po pol roku spolupráce že pred tým si mysleli o nás len to zlé ale po skúsenostiach mi povedali že je tu super žiť a aj ľudia sa tu dajú.
Proste všetko zlé väčšinou robí zlá propaganda. Čiže nemôžme ich hádzať do jedného vreca.
@lucia199513 Ehm tu nejde o to kde byva ale o to ze v tvojom veku riesis veci o ktorych nemas ani sajnu ja som blavak byvajuci v sturove a tu je plna rit madarou ale su mi ukradnuty ako ja im kazdy sa stara o seba je jedno akej je narodnosti : ) ... madarou mam kamosou a su v pohode ale poznam aj maníkov ktory sa tu do srdć biju ze jaky su oni madari ....ps: sry za chyby som uz pomadarceny ale Slovak!
@jaro1991 toto mi napríklad vadí na Maďarov žijúcich na Slovensku že sú súčasťou Slovenska majú Slovenské občianstvo na Slovensku sa narodili čiže sú Slováci ale riadiť sa Slovenskom nechcú je to zaujímavé že Rusíni, Gorali, Moraváci žiadne menšiny nikdy proti ničomu neprotestujú nič im nevadí len furt Maďarom ktorý sú dokonca Slováci ale ani za toho boha nechcú hovoriť Slovensky ale moc ma to neprekvapuje že nechcú Slovenskú hymnu lebo ani naši ju nechcú počúvať na škole čo sú Slováci
@pa3cek-ja som to nevedela sformulovať ale tak nejak som to myslela...
...presne:na orave som nikdy nikoho nepocula, aby nebol ochotny hovorit po slovensky a mlel furt po goralsky(aj ked goralcina je takmer totozna ako polstina)
...tu sa stretnete aj s prípadmi, ze ak sa nepozdravíte v obchode po madarsky, uz sa na vás niektorí krivo pozeraju(zvacsa strarsia generacia, ale pozor:nikoho nechcem urazit)
nič proti ním nemám v pohode si tu s nimi žijeme, aj ke´D sa nás veľa ľudí pýta, či sa tu bijeme, zabíjame a pod. vadia mi skôr ľudia, čo si takéto kokotiny myslia, lebo ja som si nevšimla, že by sme na južnom slovensku takéto problémy mali....
@lucia199513 ne nerozumies... ! 70% ludi tam je madarskej narodnosti ? v sturove ich mas 92% ... a je mi absolutne u p*** zlozenie poslancov a ich prislusnost ci uz je to narodnostna alebo politicka ale ak chces vediet vsetci poslanci su SMKaci a Most-hid ... : )
maďarsko považujem priemerne veľkú stredoeurópsku krajinu,kde mestá majú skôr vidiecky charakter a najvýznamnejšia mestká aglomerácia budapešť.ich jedlo moc nemusím lebo ma štípe.
národnosť si nechytám meniť,netúžim ani po autonómii.a vzťah k maďarom? tvoria zásadne percento mojich najmilovanejších ak to neni Pál Cs. neprekážajú mi..mali by?
- to som chcela pocut(ze smk, popripade most-hid), a ked je ti vsetko jedno preco tu o tom vlastne diskutujes???a preco by som tomu nemama rozumiet???pretoze mam 14 rokov?tak to ani nestojim o taku diskusiu s takymi ludmi...
Do tejto témy rýpu iba sprostí politici a ľudia čo o tom hovno vedia. Obyčajný človek na maďarsko-slovenskej hranici sa nad týmto "problémom" iba pousmeje, povie že mu tu je dobre a autonómiu nechce.
vsade su debili...aj u nas aj u madarov......ja naprikald madarsky viem...bol som vela krat v Madarsku a mam dobre skusenosti....a tak isto mam aj madarskyych kamaratov ktori su tiez velmi fajn.......cize tieto konflikty su len kvoli politikom a debilom ako u nas tak u madarov....
proti Maďarom nemám nič..národ ako každý iný .... pokiaľ sa nám nemiešajú so politiky ..takže neznášam tých čo sa nám do politiky miešajú a majú tam strany a pod... pokiaľ nie si Slovák tak v NRSR nemáš čo robiť... toľko môj názor
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Nemám ľudí rada bez ohľadu na národnosť/vierovyznanie/rasu/orientáciu/whatever..
A ja, proti Maďarom nemôžem mať nič, keďže som z jednej štvrtiny Maďarka. (Hej teraz ma všetci za to zabite
Inak ty to máš ako prácu zakladať stále ankety?
rozumiem sa urcite lepsie ako si myslis, ja ked ako mesto namestovo tak neznamena to ze tu musim aj trvalo byvat. tak byvam v dost madarskej oblasti, namestovo mam preto, lebo je mi to mesto blizsie ako toto kde som teraz
...som tu nasadená doslova do terenu a popravde slovaci a madari tu maju dost blbe vztahy medzi sebou
...toto je diskusia, nie anketa
...nemam co robit, mam prazdniny
...kto o tom vie viac ako slovak zijuci v oblasti so 70%madarov alebo blavak???Ja nahodou velmi dobre viem o co tu ide, slovaci sa biju do prs ó my slováci a madari ó my madari. Ja nevidim ciernobielo, len ja o tom viem svoje. Tu toho kto nevie madarsky ani nevezmu do prace, vsetko(alebo velku vacsinu veci)tu ma pod palcom smk. Ale podla mna tie zle vztahy robi len politika,reci o autonomii, ale ked sa tym ludom prisposobis tak sa da s nimi dobre vychadzat, rychlo sa zabudne na triedenie slovak madar. teraz som zvedava na argumenty!!!!!!!!!!!!!!!!
a nechapem,ako si niekto len tak zmyslel,ze "nemam rad madarov,lebo maju sprosty jazyk a su sprosti" a ine "inteligentne" dovody.. a zacnu s nazorom "chcem more namiesto madarska" a pod.. fakt ubohe
Proste všetko zlé väčšinou robí zlá propaganda. Čiže nemôžme ich hádzať do jedného vreca.
...ja sa do toho nerozumiem???som 100%slovak zijuci v oblasti so 70%madarskou narodnostou, viem o tom svoje
...som zvedava, ci aspon vies, v akej politickej strane ludia z metskeho uradu sturovo
...presne:na orave som nikdy nikoho nepocula, aby nebol ochotny hovorit po slovensky a mlel furt po goralsky(aj ked goralcina je takmer totozna ako polstina)
...tu sa stretnete aj s prípadmi, ze ak sa nepozdravíte v obchode po madarsky, uz sa na vás niektorí krivo pozeraju(zvacsa strarsia generacia, ale pozor:nikoho nechcem urazit)
nepoznám ťa?
národnosť si nechytám meniť,netúžim ani po autonómii.a vzťah k maďarom? tvoria zásadne percento mojich najmilovanejších ak to neni Pál Cs. neprekážajú mi..mali by?
that´s all.
- to som chcela pocut(ze smk, popripade most-hid), a ked je ti vsetko jedno preco tu o tom vlastne diskutujes???a preco by som tomu nemama rozumiet???pretoze mam 14 rokov?tak to ani nestojim o taku diskusiu s takymi ludmi...
Nevraživosť spôsobuje len vedenie štátov