Ahojte, aká je podľa vás reálna šanca naučiť sa ruštinu za 1 rok ak by som z nej chcela maturovať na b1 úrovni? (Rustina sa mi nejak zapáčila) Dá sa to/ nedá? Viem iba čítať azbuku, písať veľmi nie a trochu rozumiem asi tak ako každý a jazyky mi idú d
Ak sa jej budeš naozaj intenzívne venovať a budeš mať dobrého učiteľa tak si myslím, že je to reálne. A ruština sa určite oplatí vedieť.Momentálne mám pocit, že je pomerne veľký dopyt po mladých ľuďoch, čo vedia po rusky keďže sa u nás 20 rokov zatracovala, vedia ju prevažne ľudia 40+ a mladí jej len teraz začínajú "prichádzať na chuť."
Azbuku sa naučíš hneď, slovíčka sú podobné slovenčine, gramatika tiež, ale zasa nejaký extra ľahký jazyk to nie je. Hoci mňa po tých štyroch rokoch, čo sa ju učím začala nudiť... Takže, ak chceš, choď to toho
podla mna sa to da, hlavne slovicka a gramatiku ked sa naucis tak rozpravat ti uz podla mna pojde celkom lahko
my sme sa ucili z radugy, mas tak aj gramatiku aj slovicka podla jednotlivych tem
aj sa sa učím ruštinu a áno dá sa to nieje to ťažké, samozrejme venovať sa tomu treba..ja zase uvažujem či mám ísť maturovať z angliny alebo ruštiny, anglina je dnes nutnosť ale neviem či mi nepokazí priemer, keďže si ňou niesom tak istá ako ruštinou ? a do písania aj čítania sa vžiješ v pohode len si treba zvyknúť, tá raduga už spomenutá je fajn kniha dobre sa z nej učí len neviem či je aj nové vydanie my sme mali staré a to sa ťažšie zháňa..a maturitné témy sa ti potom bude treba učiť, my ich berieme od 2 ročníka
niektori spoluziaci maturovali z rustiny na B2 a boli z toho dost duti a presli... ak sa budes trochu snazit urcite to das v pohode... rustina sa uci pomerne lahko
Ďakujem všetkým, tak ja skúsim niečo pozháňať a snáď sa to do 4. stihnem naučiť ..už mi teda veľa času nezostava @annie881 ja zase nemám problém s angličtinou
@pituska az na fakt, ze pri dnesnej globalizacii nam konkuruju ludia z vychodnej europy, ktorym je rustina druhym, alebo dokonca prvym jazykom. vramci EU - pri otvorenych pracovnych trhoch - nemam sancu sa jazykovo porovnavat s Ukrajincami, Rumunmi, Moldavcami atd., hoci som niekolko rokov rustinu studoval...
a tu B1cku das podla mna len ked mas dost vela penazi na "sukromneho ucitela" alebo na isty cas vycestujes do rusky hovoriacej krajiny. pri slovenskom skolstve (vratane statnej jazykovky) neni sanca to dat v takom casovom obdobi
Čo sa na maturitu týka, tak radšej choď na nejaký kurz či sa to v škole uč, veď nemôžeš maturovať z jazyka, ktorý sa v škole ani neučíš. Mám v triede ľudí, čo maturovali teraz z RJ a ani tu azbuku poriadne nevedie a myslím, že to dali. No ak sa budeš pravidelne učiť a s porozumením, tak to aj na vyššiu úroveň za ten rok bude.
Ak si talent na jazyky,čo teda asi si nemal by byť problém.
Ja som sa za necelý školský rok naučila angličtinu čo sa preberá 9 rokov na ZS na B2 začiatočník takže keď zamakáš určite Držím palce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
my sme sa ucili z radugy, mas tak aj gramatiku aj slovicka podla jednotlivych tem
@annie881 ja zase nemám problém s angličtinou
Ja som sa za necelý školský rok naučila angličtinu čo sa preberá 9 rokov na ZS na B2 začiatočník takže keď zamakáš určite Držím palce