Zdravím.. začiatkom roku som si z chovnej stanice kúpil psa NO ... Má tetovanie v ušku, očkovaný a pravdepodobne má aj PP s rodokmeňom... Keď som ho kúpil tak mi nedal PP len povedal, že mi časom pošle.. No tak to vyzerá, že sa mu nechce a tak sa pýtam či
PP sa dáva hned pri kúpe psa, nič také ako "chcete PP za priplatok či netreba?" neexistuje.. a ani žiadne: "pošlem vám papiere neskôr" neexistuje... bud to je alebo to neni... z akej CHS ho máš? overoval si si či je to registrovaná chovka?
tak ich kontaktuj a trvaj na tom že chceš papiere... ak sa budu vyhovarať tak sa treba obrátiť na klub ktorý ich zastrešuje a povedať im o tom že ti nedali papiere...
PS: najlepšie bude ak do tej CHS napíšeš mail a potom budeš mať dôkaz že si si papiere pýtal a aj to čo ti oni odpíšu. inak môžu tvrdiť že ti ich dali pri kúpe... chápeš čo myslím...
Posielanie pp dodatocne je uplne bezne a casto to trva peknych par tyzdnov, za to nemoze ale ani chovatel. Ale ak to je uz dlho, tak ich otravuj dalej, vsak hadam ste podpisovali aj zmluvu. Pripadne sa skus opytat na UKK, ci uz to vybavili a zdrzuje len chovatel alebo oni
@papapa111 to je v poriadku že ju vlastní jeden pán, ale každá CHS je zastrešená aj klubom daného plemena. v tvojom prípade NO.... vravíš že je to normalne registrovaná CHS tak potom sa treba obrátiť na ľudí, ktorí dozerajú na chod chovných staníc a na to aby sa dodržiavali všetky podmienky atd. a treba im oznámiť že ti ten pán nechce vydať PP...
aj ked mi to príde velmi podozrivé že niekto kto má normalnu CHS sa vyhovara a nechce dať papiere....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Iba ak by tam mal motýľa...vtedy nie
CHS je koreňov sad pri bardejove... a ano, je registrovana
PS: najlepšie bude ak do tej CHS napíšeš mail a potom budeš mať dôkaz že si si papiere pýtal a aj to čo ti oni odpíšu. inak môžu tvrdiť že ti ich dali pri kúpe... chápeš čo myslím...
Môj pes má 10 mesiacov.. Neverím že tak dlho sa tie papiere robia...
Tá stanica je ako tkz. Mini vlastný ju jeden pán iba on a nemá stránku ani email.. Na Facebook mi nereaguje...
A keď mu volám tak vždy nejaká výhovorka...
aj ked mi to príde velmi podozrivé že niekto kto má normalnu CHS sa vyhovara a nechce dať papiere....