Ale aj keby som poznal bolo by mi to fuk lebo mi je v podstate fuk aj to aka ta Zem naozaj je zijeme tak ako vieme a nikto nevie preco sme tu, ako sme vznikli a ani co je dalej vo vesmire a ako je to vsetko vobec mozne
nie, ale poznám niekoho, kto sa teraz nedá zaočkovať zrovna z toho „dôvodu“, že vаkсínу рrоtі chronte19 sú vraj v skutočnosti len destilovaná voda a to je skoro na podobnej úrovni.
@darksider96@11 normálne sa ťa pýtam lebo aj v starovekom grécku už vedeli že zem je guľa, potom síce prišiel stredovek ale príčetní vedci a matematici vždy vedeli že zem je guľa fakt to nie je novinka posledných 500 rokov tak sa pýtam že ako si to myslel
@458katka@14 A od koho to vedeli starovekí gréci a rimania? Myslím, že nie je žiadna novinka, že robili daleké výpravy na Východ a učili sa od Východných kultúr. Však dokonca taký Platon preložil hinduistickú bhagavad-gítu.
John Archibald Wheeler (1911-2008), eminentný americký fyzik, autor veľkého množstva vedeckých kníh. Prvý vedec, ktorý sa zaoberal teoretickým výskumom atómovej energie a výskumom čiernych dier – zaviedol pojmy – čierna diera, červia diera, kvantové pole. Prebral výskumnú pozíciu po Albertovi Einstenovi:
Rád pomýšľam, že niekto vystopuje ako najhlbšie indické učenie prešlo z Indie do Grécka a odtiaľ do filozofie dnešných dní
@458katka@14 Barborka a to nevieš že grécki učenci chodili na doučovanie do Indie? Aj s Ježišom tam spolu drali lavice
Védy sú odpoved... nech sa už pýtaš na čokoľvek
@darksider96@4 ešte si poprosím zdroj k informácii
"Verím Védskému učeniu. A podľa toho Zem nie je plochá, ale guľa. Oni vedeli, že Zem je guľatá už pred 5000 rokmi. "
ďakujem sajder
@458katka@21 Francois Voltaire (1694-1774), jeden z najväčších francúzskych filozofov a spisovateľov, prehlásil:
Som presvedčený, že všetko k nám prišlo od brehov Gangy. Astronómia, astrológia, fyzika, matematika.
Je veľmi dôležité poznamenať, že pred nejakými 2500 rokmi, Pytagoras šiel od Samosy ku Gange, aby sa naučil geometriu. Určite by ale nepodnikol takú zvláštnu cestu, keby reputácia Védskych brahmánov nebola v Európe v tej dobe preslávená.
Védy boli isto najväčším darom, ktorý mohol Východ Západu dať.
@23 V rig vede mozes vidiet verse o tom, ze Zem je gulata - RigVeda 3.44
Vedy vedeli, ze Zem je gulata pred 5000 rokmi, vratane atomov, gravitacie, dilatacie casu, kvantovych javov… Vedy nazyvaju planety a vesmirne telesa GRAHA, co v preklade zo sanskritu znamena doslova "tahat, pritahovat". To vsetko mas pisane v Rig Veda 8.12.28, Rig Veda 1.6.5, Rig Veda 8.12.309.
@darksider96@24 vedeli o gravitacii, dilatacii casu, o kvantovych javoch.
Zaujimave, ze vsetko jecuz objavene.
Nieco z buducnosti tam nie je? Noze prezrad nam z véd ako vznika gravitacia, alebo co je vlastne temna hmota
@varlatan@27 Co z buducnosti? Vsak si precitaj tu rig vedu. Ale bacha Musis vediet citat v tych slovach. Je to tam tak archaicky popisane. Predsa bola to ina doba nez ta nasa. Vo Vedach mas vela zaujimavych veci. Napr. Srimad Bhagavatam urcuje ako najmensiu hmotnu casticu atom a tie subatomarne ako dnesni vedci uz nepovazuje za hmotu. A inak ono to z moderneho vedeckeho hladiska vyzera kvazi ako jednoducha otazka, ale vedecke vysvetlenie preco maju castice vobec hmot. nie je zdaleka vyriesena. Preto sa riesila ta. "Bozska" castica, Higgsov-bozon. A sice ju objavili, ale v tej ich teorii chyba dalsich X veci a dalsich Y sa len objavi. Cize moderni vedci nevedia preco maju hmotnost a ci vobec maju. Napriklad mnoho vedcov studovalo Vedy a mali k nim uctu a uznavali ich. Dokonca taky astofyzik, ktory ich studoval a obdivoval vyhlasil toto:
Carl Sagan (1934-1996), najznámejší moderný astrofyzik, autor mnohých vedeckých publikácií a kníh:
Hinduizmus je jediné z náboženských systémov a vier, ktoré vyhlasuje, že vesmír neustále prechádza mnohými zrodeniami a smrťami, teda je cyklický. Je to zároveň jediné náboženstvo, v ktorom časové obdobia udané vo Védach sú v súlade s modernou vedeckou kozmológiou.
@darksider96@28 dobre, ale stale sme pri tom, ze az ked sa nieco objavi, zrazu pride niekto ze "aha, tu o tom pisali indovia uz pred 10k rokmi"
lebo si musi domyslat a zapojit fantaziu.
@varlatan@30 To nie je o domyslani a fantazii. Vsak si to precitaj niekedy. Napr. V starych Vedskych textoch sa spominaju aj lietajuce stroje, rozne technologie a pod. Napr. oni verili tomu, ze existuju aj ine planety na ktorych existuju inteligentne bytosti a podobne. To nie je vecou modernej doby. Napr. spominaju nejakych Nagov a aj to kde sa nachadza ich planeta. Hovoria o nich ako o technologicky velmi vyspelych bytostiach, ktore si vytvorili namiesto Slnka umele Slnka resp. umele zdroje svetla a tepla a podobne veci. Toto nemohli pisat obycajni ludia.
Kukni si toto video. Su tam krasne povedane myslienky. Az mi bolo do placu z toho ked som to pozeral.
@lafiziq@35 A ty zas rád chytáš ostatných za slovíčka. Kedy bolo empirický dokázané, že Zem je guľatá? A sme doma. Dovtedy si plebs myslel všeličo o Zemi. Védy sú najstarší zoskupený zdroj informácii na svete. Tam sa spomína, že Zem je guľatá. Od nich sa to potom rozšírilo vrátane filozofie a vedných odborov do Európy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Darky veri vo vèdy
Darky prisiel nato , ze zem je gulata
A fico zabil macku
Rád pomýšľam, že niekto vystopuje ako najhlbšie indické učenie prešlo z Indie do Grécka a odtiaľ do filozofie dnešných dní
Védy sú odpoved... nech sa už pýtaš na čokoľvek
"Verím Védskému učeniu. A podľa toho Zem nie je plochá, ale guľa. Oni vedeli, že Zem je guľatá už pred 5000 rokmi. "
ďakujem sajder
Som presvedčený, že všetko k nám prišlo od brehov Gangy. Astronómia, astrológia, fyzika, matematika.
Je veľmi dôležité poznamenať, že pred nejakými 2500 rokmi, Pytagoras šiel od Samosy ku Gange, aby sa naučil geometriu. Určite by ale nepodnikol takú zvláštnu cestu, keby reputácia Védskych brahmánov nebola v Európe v tej dobe preslávená.
Védy boli isto najväčším darom, ktorý mohol Východ Západu dať.
@23 V rig vede mozes vidiet verse o tom, ze Zem je gulata - RigVeda 3.44
Vedy vedeli, ze Zem je gulata pred 5000 rokmi, vratane atomov, gravitacie, dilatacie casu, kvantovych javov… Vedy nazyvaju planety a vesmirne telesa GRAHA, co v preklade zo sanskritu znamena doslova "tahat, pritahovat". To vsetko mas pisane v Rig Veda 8.12.28, Rig Veda 1.6.5, Rig Veda 8.12.309.
Zaujimave, ze vsetko jecuz objavene.
Nieco z buducnosti tam nie je? Noze prezrad nam z véd ako vznika gravitacia, alebo co je vlastne temna hmota
Carl Sagan (1934-1996), najznámejší moderný astrofyzik, autor mnohých vedeckých publikácií a kníh:
Hinduizmus je jediné z náboženských systémov a vier, ktoré vyhlasuje, že vesmír neustále prechádza mnohými zrodeniami a smrťami, teda je cyklický. Je to zároveň jediné náboženstvo, v ktorom časové obdobia udané vo Védach sú v súlade s modernou vedeckou kozmológiou.
lebo si musi domyslat a zapojit fantaziu.
Kukni si toto video. Su tam krasne povedane myslienky. Az mi bolo do placu z toho ked som to pozeral.
Ale ty asi rád veríš mýtom.
Plebs si doteraz myslí všeličo.