ahojte..volám sa Simona a mám 17...v posledných dnoch som bola velmi nervózna, pretože som sa bála, že som otehotnela...aj keď pri sexe bola ochrana. Videla som video o umelom potrate a zostalo mi zle....spomenula som si, že prednedávnom mi sestra hovoril
a ty to decko nechces co?? no ale su myslim dva druhy potratov...to by si si ale musela zistit....ale byt tebou ak chces este niekedy mat deti tie brusaky nerobim
Noo dokážem pochopiť, že interupcia je pre 17 ročné dievča dosť drahá záležitosť, ale ak to decko nechceš a robíš kvôli tomu také hlúposti ako sú brušáky tak by si mala trochu zainvestovať a ísť ku gynekológovi.
Boha si uplne tupa , asi by ti mal dat niekdo poriadny preplesk aby si zacala normalne rozmyslat dpc ... to ti strach z toho ze budes mat decko tak zajebal hlavu ze na nic rozumnejsie si neprisla ???
predpokladám, že ani nevieš či si alebo nie si tehotná. a takéto stavy paniky sú dosť zbytočné, otehotnieť nie je také ľahké, ako sa na prvý pohľad zdá.
Semmy, určite si nepotratila z brušákov a aj keby si bola tehotná, pokúšať sa zabiť svoje dieťa takýmto spôsobom je podľa mňa úbohé.
Podľa môjho názoru by si ľudia skôr, než začnú sexovať, mali ujasniť v hlave pár vecí, aby sa potom nedostali do situácie ako ty a nebrušákovali s cieľom zabiť svoje prípadné dieťa.
Ak si videla video s potratom a videla si, aké to je zlé, ako sama píšeš, vnímala si ako lepšie riešenie zabiť ho sama? Teraz neberme do úvahy, že sa ti to určite nepodarilo.
Nehnevaj sa, ale skôr než nabudúce pôjdeš sexovať, tak porozmýšľaj.. Nad tým, či ti to stojí za tie depresie, či aj napriek kondómu nie si tehotná, za tie depresie, akým spôsobom sa toho čo najrýchlejšie "zbaviť" a trochu porozmýšľaj aj nad tým, že ak by si otehotnela, to čo sa v tebe vyvýja je ľudská bytosť a nie hračka, ktorú keď nechceš, zahodíš ju do koša..
sak si kup test boze.ak si nebudes stale ista jeho pravdivostou zajdi gynde!
ja by som skor to krvacanie specifikoval ako kramove spinenie zo stresu.ono totizto kazdy organizmus je ini.niektore baby pri stresovani kramy nevedia dostat ine zase pri nadmernom strese dostavaju nepravidelne kramy.ak chces istotu ries to lekarom.o tom ze by si bola byvala potratila ak si tehotna dost pochybujem.
este si neodpustim malu narazku na take hlupucke ako ty:
ked sa neviete chovat zodpovedne a riesit problemy spravne ked ich porobite tak NESEXUJTE!
ako fakt som sa smial ked som pocul ze v afrike male dievcata zasivaju aby nemali sex pred svadbou.ale myslim ze keby sa to robilo niektorym tu na slovensku tak by to malo asi velmi pozitivny vysledok (vid farebnu mensinu )
hm....heh...aj ja som nad tym nekedy uvazovala..heh..ale ...radsej dnosit a dat ho potm ..do hniezda zachrany ..lebo su rizika pri potratoch...a radsej ..ich..neskusat..noo sice podal toho ...ci chces byt ete lodna abo ne...radsej..fakt donosit...a ked si silna...povaha tak ..zvladla by si ho dat do hniezda zachrany..ved nato suu...
ja potraty neodzudzujem....ale to co si spravila kaoze fakt bolo "uzasne".....hlavne ked ani newies ci si tehotna ....choj doktorovi a ekd ti povieze si tehotna potom stresuj a vyries to normalne nie ako sa to robi nie podla seba lebo dopadnes blbo a budes neplodna ....
Kym nie si pripravena niest zodpovednost, tak nemaj sex
Ja som si so svojimi rodicmi toto ujasnil a ak by sa nahodou nieco stalo, su pripraveny ma podporit a to mam od sexu momentane velmi daleko
Súhlasím s @1
A urob si ten test a bež ku gynekológovi, ako vravia aj ostatní a netáraj nám tu blbosti, lebo neviem, či to je pravda, keďže si sa regla iba dnes.
A ešte k tomu, ak si mala dostať menzes, tak tie brušáky k tomu mohli pomôcť.
@27 Ale neskôr by sa už naozaj nemala moc namáhať. A ani vôbec by sa nemala moc moc moc namáhať, tak ale brušáky... to neviem. Však často niektoré aj 2-3 mesiace ani nevedia, že sú tehotné.
@29 pokial viem zena moze sexovat prakticky az do 9teho mesiaca, samozrejme ked sa na to neciti tak nie. Jedina podmienka je, aby bola ona hore, resp aby na nej nikto nelezal.
Kazdopadne pokial dotycna ani nevie, ze je tehotna (nema viditelne vacsie brucho), tak je fakt smiesne mysliet si ze moze takymto sposobom potratit.
no tak ano bez ku gynekologovi ale bez mami bude po skoly chod a povis mu co sa stalo ok? a potom zistis ale zase ked raz das decko si utratit tak mozno už v živote nebudes mat male ?? ale podla mna si neostala tehotna ked z ochranou ?nhe?
"spomenula som si, že prednedávnom mi sestra hovorila, že sa dá potratiť nejakou námahou...začala som robiť brušáky a asi po 30 som začala krvácať... ôty si piča , viac nedodám a ak toto tu je pravda, tak si dvojnásobná , neviem sa v tomto prípade slušne vyjadriť, sorry
To je úplne jednoduchá cesta - test + gynekológ.
Ale vidím, že máš dosť zvláštne metódy.
Mohla si otehotnieť, stane sa ale vôbec nemusela, nechápem púrečo myslíš do krajností ked ešte ani nevieš čo sa deje. Zasadruješ si ruku len preto že by možno mohla byť zlomená, lebo si raz spadla, sice iba na zadok, ale ktovie.
ahoj semmy , ja keby som bola tehotna a nemala na to vek alebo za hocijakych inych podmienok asi nikdy by som nechcela potratit , ved len si prestav, ze drziz na rukach takeho malinkeho cloviecika a je iba tvoj a nikto ti ho uz nebude moct vziat, mne sa narodili pred 3 rokmi sestri dvojcata a teraz sme dokopy 6 surodencov a na tom neni podla mna nic hrozne a neviem si teraz predsatavit zivot bez mojjich dvojiciek hoci su to iba sestry a nikdy nezabudnem ked boli este malinke v perinke to je bol aj bude to najkrajsie co som zazila a vkazdom pripade by som isla za lekarom alebo by som sa s tym z niekim pozhovarala palce a ked si aj nahodou potratila mala si si to naprv poriadne premysliet ...
zacni robit brusaky aspon 200 na den a kym sa rozhodnes co s deckom narodi sa ti nejake retardovane dieta...a potom podakujes sestricke za jej nazory a sebe za svoju hlupotu v hlavke
ahojte...pred mesiacom som bola u gynekologa lebo som nedostala menstruaciu a po ultrazvuku mi povedal ze je to preto ze mam cystu na pravom vajecniku. A ze mam pockat do dalsej menstruacie ze to sa vyplavy. Vcera som unho bola znova lebo som ani po dalsom mesiaci nedostala menstruaciu a povedal mi ze som v tretom mesiaci tehotenstva. Tak som sa ho opytala ze co s tou cystou ci to nejak neohrozuje plod...a on sa mi zasmial do tvare ze on tam ziadnu cystu nevidel. Tak nevjem ci si zo mna robil srandu alebo co. Kazdopadne chcem zmenit gynekologa. A dalsia vec je ze nevjem ci si chcem babo nechat. Mam partnera - snubenca s ktorym chcem stravit zbytok zivota lebo ho neuveritelne milujem a je to ten najlepsi chlap na svete. Ale nevjem ci zvladnem taku obrovsku zodpovednost. On povedal ze aj ked to bude tazke tak on to male chce a bude pri mne stat. Ale ze sa musim rozhodnut ja. Pri splodeni dietatka sme boli dvaja a preto sa aj dvaja musime rozhodnut. Stale nad tym rozmyslam, mam v hlave to ze ak budeme mat dieta tak chceme aby malo setko na svete a ja som si neni ista ci mu to teras mosme dat a na druhej strane hladam dovody preco byt matkou. Nevjem ci som pripravena. Nechcem od vas radu ci ano alebo nie len som to potrebovala dat zo seba von. Povedat o svojich pocitoch a mojej situacii.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
To, že nechceš to dieťa sa dá riešiť aj u gynekológa a nie takto, príde mi to nechutné, pritom neodsudzujem interupcie...
Fuj..
Ak si mala ochranu, tak čoho sa bojíš ???
Mali ste prezervatív, kebyže sa vážne bojíš a necháš sa premôcť aj rozumom, tak sa do teba nemusí spraviť..
A neviem koľko si s priateľom, ale ak je to vážnejší vzťah a žijete spolu sexuálne dlhšie, tak sa to dá riešiť aj tabletkami a máš pokoj...
Podľa môjho názoru by si ľudia skôr, než začnú sexovať, mali ujasniť v hlave pár vecí, aby sa potom nedostali do situácie ako ty a nebrušákovali s cieľom zabiť svoje prípadné dieťa.
Ak si videla video s potratom a videla si, aké to je zlé, ako sama píšeš, vnímala si ako lepšie riešenie zabiť ho sama? Teraz neberme do úvahy, že sa ti to určite nepodarilo.
Nehnevaj sa, ale skôr než nabudúce pôjdeš sexovať, tak porozmýšľaj.. Nad tým, či ti to stojí za tie depresie, či aj napriek kondómu nie si tehotná, za tie depresie, akým spôsobom sa toho čo najrýchlejšie "zbaviť" a trochu porozmýšľaj aj nad tým, že ak by si otehotnela, to čo sa v tebe vyvýja je ľudská bytosť a nie hračka, ktorú keď nechceš, zahodíš ju do koša..
sak si kup test boze.ak si nebudes stale ista jeho pravdivostou zajdi gynde!
ja by som skor to krvacanie specifikoval ako kramove spinenie zo stresu.ono totizto kazdy organizmus je ini.niektore baby pri stresovani kramy nevedia dostat ine zase pri nadmernom strese dostavaju nepravidelne kramy.ak chces istotu ries to lekarom.o tom ze by si bola byvala potratila ak si tehotna dost pochybujem.
este si neodpustim malu narazku na take hlupucke ako ty:
ked sa neviete chovat zodpovedne a riesit problemy spravne ked ich porobite tak NESEXUJTE!
ako fakt som sa smial ked som pocul ze v afrike male dievcata zasivaju aby nemali sex pred svadbou.ale myslim ze keby sa to robilo niektorym tu na slovensku tak by to malo asi velmi pozitivny vysledok (vid farebnu mensinu )
ale niekto potrat nazýva aj vraždou,myslíš ze to čo robíš ty je od toho neako vzdialené?
Ja som si so svojimi rodicmi toto ujasnil a ak by sa nahodou nieco stalo, su pripraveny ma podporit a to mam od sexu momentane velmi daleko
A urob si ten test a bež ku gynekológovi, ako vravia aj ostatní a netáraj nám tu blbosti, lebo neviem, či to je pravda, keďže si sa regla iba dnes.
A ešte k tomu, ak si mala dostať menzes, tak tie brušáky k tomu mohli pomôcť.
Kazdopadne pokial dotycna ani nevie, ze je tehotna (nema viditelne vacsie brucho), tak je fakt smiesne mysliet si ze moze takymto sposobom potratit.
Ale vidím, že máš dosť zvláštne metódy.
Mohla si otehotnieť, stane sa ale vôbec nemusela, nechápem púrečo myslíš do krajností ked ešte ani nevieš čo sa deje. Zasadruješ si ruku len preto že by možno mohla byť zlomená, lebo si raz spadla, sice iba na zadok, ale ktovie.