tak,keď ho nepoznám vôbec ,tak ho môžem iba vzhľadu posudzovať,ale samozrjme,keď niekoho poznám,tak ho určite neposudzujem podľa vzhľadu,to by bola fakt blbosť:p
ale tiež to tak nemusí byť stále...mnoho ľudí mi bolo nesympatických a jednoducho mi vďaka ich sympatickej povahe prirástli k srdcu...ale to sa netýka birdzákov
Určite mi nezačne človek byť sympatický vzhľadovo, keď zistím, že napriek vizuálnej nesympatii si osobnostne vyhovujeme...proste si poviem, že škoda, že je škaredý, lebo sa dá iba počúvať a ja sa rada na ľudí pozerám...posudzovať...necítim sa s takými ľuďmi najlepšie ale aj to je samozrejme lepšie ako nič, keď je človek veľmi dlho sám alebo keď niečo potrebuje
možno iba aby som si vytvorila taký prvý dojem, ale snažím sa byť normálna a priateľská ku každému, až potom keď si vytvorím mienku o dotyčnom posudzujem viac...
@cool1223boy Aha, čiže keď oproti tebe v kaviarni sedí žena, tak si všimneš ako prvé IQ, áno? To je interesantné, to by som chcel aj ja vedieť. Potrebuješ k tomu nejaké špeciálne okuliare či senzor, alebo čo?
@marleymt mozno mas len ine chapanie vzhladu ako krasy a tak, vzhlad je relativna vec a to co sa paci tebe sa nemusi pacit niekomu inemu alebo naopak, mna napriklad vacsina ludi, ktorych povazuju za neskutocne peknych nikdy nejak neoslovila a ja osobne by som ich neoslovil podla vzhladu alebo co, jednoducho kazdy clovek ma ine ponatie krasy, niekomu sa velmi pacia nedostatky inym zase nejaka ta symetria a pod.
nie. mám názor, že kvality ľudí nenájdeme na vzhľade. nech je človek akokoľvek škaredý ale pekný nesúdim ho podľa toho. a niečo iné je keď mi človek proste nie je sympatický, čo je väčšinou kvôli namyslenému výrazu
tá časť vzhľadu, ktorú môže človek ovplyvniť je pre mňa dôležitá, ak je jeho vzhľad šablónovito tuctový, prípadne vyzerá tak, že tomu vzhľadu venuje príliš veľa času a umelých hmôt a príliš málo mozgovej činnosti, tak mi je automaticky menej sympatický.
podla mna kazdy posudzuje druhych podla vzhladu, ale plati @23 , cize su ludia, ktori su pre 90% ludi krasni, a na druhej strane su ludia, ktori su krasni len pre zopar ludi....ale nikto sa neda do priatelskej reci s niekym, kto je mu vyslovene skaredy...a ked niekto pise, ze mu o vzhlad nejde, tak len o tom nevie vedome mu o vzhlad nejde, ale podvedome si vzdy vyberame ludi vzhladovo pritazlivych....
v podstate áno... ale aj ten kto mi na prvý pohľad nie je sympatický podľa vzhľadu, tak sa s ním dám do reči a potom usúdim, či to zmysel má alebo nie. Najprv som si myslela aj ja, že neposudzujem, ale v podstate áno. To každý, aj ten kto vraví, že nie... prvý pohľad neoklameš, druhý je už pravdivejší...
ono pri prvom dojme sa hodnotí aj vzhľad, ale väčšinou ma to sklame; potom si uvedomím, že som sebec a že keď ide nejaký človek po ulici a nie je pekne oblečený, tak ho hneď odsúdim, že sa mi nepáči.
keď si všímam ľudí ktorých nepoznám, určite rozmýšľam nad tým, ako vyzerajú ale nijak to nemení môj názor na nich... a pri ľuďoch ktorých mám rada (niežeby ich bolo veľa) je mi absolútne jedno ako vyzerajú
Pri prvom dojme zaváži určite aj vzhľad, ale pri postupnom spoznávaní sa už u mňa nehrá žiadnu rolu...napr. moja najlepšia kamarátka mi bola najprv uplne nesympaticka
Áno. Mnoho povahových vlastností sa dá jednoducho vyčítať z toho, čo ľudia nosia a ako sa upravujú. Teraz nemyslím to, s akou tvárou sa človek narodil, ale skôr výraz tváre, úprava tváre a veci, ktoré na sebe môžeme ovplyvniť. Podľa toho posudzujem.
nehovorím, že musí byť ten chalan dokonalý od A po Z ... ale určite každému záleží trošku na vzhľade aspoň nech je sympatický ... mne záleží na vzhľade musí sa mi páčiť, ale nebola by som s chalanom ktorý sa mi nepáči povahovo len preto že je pekný
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
True story.
napr. keď vidím nejakú umelinu s dolepenými vlasmi, nechtami a všetkým, čo sa dolepiť dá, nechce sa mi s ňou socializovať
alebo také tie vymachlené micinky na opätkoch
alebo strašne nabúchaní chlapci z posilky
to sú proste typy ľudí, ktoré ma desia
ale tiež to tak nemusí byť stále...mnoho ľudí mi bolo nesympatických a jednoducho mi vďaka ich sympatickej povahe prirástli k srdcu...ale to sa netýka birdzákov
...ja som divná
tá časť vzhľadu, ktorú môže človek ovplyvniť je pre mňa dôležitá, ak je jeho vzhľad šablónovito tuctový, prípadne vyzerá tak, že tomu vzhľadu venuje príliš veľa času a umelých hmôt a príliš málo mozgovej činnosti, tak mi je automaticky menej sympatický.
@katuska8808 tak dobre, no