poradte mi pls co mam robit s kamaratom vlasten aj potom vstekom s najkamaratom treba mu pomoct zacal pit fajcit stakle je smutny trapi ho nieco je skalmany nema chhut zit ale je riadne tvrdohlavy a tvrdi ze mu to je jedno poradte mi pls ako mu pomoct sa
ako to začalo? len tak, z ničoho nič? alebo počas dlhého časového obdobia? Na toto sa radí veľmi ťažko a hlavne pokiaľ sa on sám nechce z toho dostať, tak sa pomáha veľmi ťažko. Je úplne jasné, že má depresie, že je z niečoho mimo, že nezvláda a snaží sa zahnať svoj smútok alkoholom. Neťahaj z neho nasilu, čo nezvláda, lebo to obvzkle nenaberá šťasný koniec. Skús mu dať svoju podporu, skús mu dať silu bojovať, a skús si získať jeho dôveru, aj keď sa k nemu prebojuješ veľmi ťažko, lebo medzi ní a okolným svetom je teraz taká bariéra...a nepoviem ti klasickú radu, ako navštív odborníka, lebo tomu až tak nedôverujem, ale keď sa náhodou rozhodneš, alebo z jeho blízkych, alebo nebodaj on sám (čomu neverím) k takému kroku, tak chodťe za psychológom, nie za psychiatrom... to neodporúčam...
@14michelle03 Toto bude zneit, ze si robim srandu, ale moze to byt pravda a myslim to vazne: Mal by zajst k doktorke, mozno ma len nedostatok vitaminu K a istyhc druhov vitaminouv skupiny B a magnezia, ktore sposobuju stavy uzkoszi az depresie...Viem, znie to slahlo, ale mozno by m ustacilo istu dobu tieto vitamini brat a abol by zas v pohode poznam mnoho takychto pripadov, napr. aj moji pribuzni (myslene bratanc a segranice) mali taketo iste stavy a toto im pomohlo az nenormalne zazracne
Ak nebude chciet istk lekarke, tak mu k sviatku podaruj tieto vitaminiky
@balbinka má pravdu, napr. vitamíny v podobe THC ho určite urobia šťastným
Ale teraz vážne - keď on nechce pomoc a nechce ťa počúvať tak je to jeho vec a ty na tom nič nezmeníš, len po dlhom prehováraní možno navštívi psychológa alebo ti povie, prečo sa tak zmenil. Možno je to len preto, pretože dospieva, poprípade preto, pretože je nešťastne zamilovaný a tomu nepomôžeš.
@yukari ak je to vazne tak THC by mu to len zhorsilo. Navyse chalan by uz musel nieco odhulit aby mu to aspon ciastocne zlepsilo naladu. A nakoniec THC niesu vitaminy
@14michelle03 Ty mu nemozes pomoct asi nijako. Mozes mu povedat max. mam ta rada povec mi co ti je, alebo ze nechces aby bol taky. Ak je to vazne mal by zajst za psychologom. Ludia maju z neho strach, ale ti co unho boli su velmi radi, ze tak spravili. Ale takisto to moze byt tymi vitaminmy.
porozpravaj sa s nim nechces predsa onho prist a ukaz mu ako dopadli ludia co zacali pit a fajcit, mozno ho to odradi a snaz sa s nim aj chodit von a robte nieco ine ako bezne aby nemyslel na nic zle, chodte napriklad na paintball, tennis, plavanie atd. Alebo sa prihlaste do kruzku co bude bavit oboch
ja neviem čo tu riešite aby išiel k doktorovi a chuj...ny....... veď on má len depku to sa občas stane každému.... a niekomu to trvá deň inému týždeň a niekomu mesiac.........
@5 nooo t je taky pravda musim uznat ze tu moznost som moc nezvazoval ale je to mozne vlastne to volakedy pchali aj do mna rodicia ale zabzudol som na to rozhodne je to dobry napad @17michhelle03 misi daj mu vitaminy fakt ak to nezabere tak ho nakop poriadne :_D
no... takto ludia su v zasade tvrdohlavi ignoranti pre ktorych je prave dobra rada to najkrajnejsie riesenie.... ty ho nemozes nutit aby sa dal do poriadku ale mozes urobit jednu dnes dost castu chybu a to povedat si fajn nechces ? necham ta tak.... to nerob on musi vediet ze si za nim ze ho mas rada a ked sa chlapec umudri a pochopi kto je priatel potom ho neposli do prec..... hlavne sa na neho neuraz ono ta to skor ci neskor zacne lakat ale maj na pamati ze nech je akykolvek nesuvisi to s tvojou osobou a tutiz sa na neho nemas za co hnevat
ale v konecnom dosledku je to jeho problem a da sa povedat ze to najlepsie a zaroven jedine co pre neho mozes urobit je byt mu nablizku a podat mu pomocnu ruku ak ju potrebuje alebo ak ta poprosi....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Ak nebude chciet istk lekarke, tak mu k sviatku podaruj tieto vitaminiky
Ale teraz vážne - keď on nechce pomoc a nechce ťa počúvať tak je to jeho vec a ty na tom nič nezmeníš, len po dlhom prehováraní možno navštívi psychológa alebo ti povie, prečo sa tak zmenil. Možno je to len preto, pretože dospieva, poprípade preto, pretože je nešťastne zamilovaný a tomu nepomôžeš.
@14michelle03 Ty mu nemozes pomoct asi nijako. Mozes mu povedat max. mam ta rada povec mi co ti je, alebo ze nechces aby bol taky. Ak je to vazne mal by zajst za psychologom. Ludia maju z neho strach, ale ti co unho boli su velmi radi, ze tak spravili. Ale takisto to moze byt tymi vitaminmy.