fakt, tak to som, lebo výnosy z podielových fondov mi to ročne niekedy vydá aj 30 000,-€
tento rok mám nastavené 2%, ale zas sa predpokladajú vyššie výnosy...
ale nemám vôbec z toho radosť, radšej by som bol zdravý
@rheia Bohužiaľ, myslím, že je to veľmi reálne, dokonca si myslím, že ešte horšie, lebo táto štatistika sa vzťahuje asi na príjmy ako také a nielen na mzdy/platy. Treba si uvedomiť, že do vzorky (cca. 7 mld. ľudí) sa rátajú deti aj dôchodcovia (a preto je trochu zavádzajúca). Pričom 4 % tvorí cca. 280 mil. ľudí. Vzhľadom na fakt, že táto suma je nad úrovňou mediánu príjmov osôb v USA, je to podľa mňa reálne. V SR je taký príjem nadštandard... a v číne majú oproti nám tretinové platy a v indii tretinové v porovnaní s čínou.
Schválne... pozri sa aká malá časť populácie na Slovensku zarába 21 000 p.a. v čistom (cca. 2450 v hrubom mesačne) » openiazoch.zoznam.sk/kalkulacky/zaro...
tak urcite ja nepracujem ako tak normalne ale to je komplikovane a nebudem to sem pisat ale ja nezarabam nic tak to poviem len mam na cigy a na chlast a mam stravu a podobne veci no ale akoze moj mesacny prijem keby som to mal tak nazvat je mozno 150 eur ani nie... no ale aj keby som robil tak 21 000 eur by som zarobil mozno tak za 5 rokov cize ani nahodou ... viem ze je vela ludi aj na Slovensku co na Slovensku aj tu v dedine ich je vela co zarobia tolko aj o vela viac ale napriklad moj otec zarobi rocne tak asi 12 000 maximalne a uz to je pre mna keby som ja mal zit sam a tolko zarobit tak by som sa citil ako bohac ale on nezije sam takze moc bohaty niesme no dobre pisem jak blb lebo som nejak mimo aj ked moc nepijem ale chapete akoze mat 21 000 eur rocne tak sa citim uz fakt ako hrozny bohac cize mi to nepride nejake divne ze 21 000 rocne ked zarobi jeden clovek tak patri medzi 4% najbohatsich
zas ono ide aj o to, co si za tie peniaze vie clovek dovolit. Vo vela zapadnych krajinach je 1700 na mesiac malo. Pri cenach ubytovania, sluzieb atd. je to menej ako u nas napr. 1000, alebo niekde este menej. @rheia a asi mas klpaky, lebo na Slovensku je to dost ubohe. Napr. na vychode, mimo podnikatelskej sfery, zarobi nad tu hodnotu fakt minimum ludi. Casto obaja rodicia dokopy tolko nezarobia.
@drevolp to je nejak málo. Nemalo to byť 21 tisíc eur mesačne? Lebo 21 tisíc ročne mi príde málo, resp. nie, že by to bolo málo peňazí, ale príde mi málo, že ak niekto zarába 1750 eur mesačne patrí medzi 4% najbohatších na planéte
@drevolp Záleží od toho kde dotyční býva atd...
Lebo ked ma kdosi napr. 30 000 ročne ale je v Nemecku tak tam toho tolko nekupi ako ked ma kdosi menej napr. 15 000 ale žiejkdesi v Maroku kde su ceny asi pätinové...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
tento rok mám nastavené 2%, ale zas sa predpokladajú vyššie výnosy...
ale nemám vôbec z toho radosť, radšej by som bol zdravý
a teoreticky aj v budúcnosti, lebo som v priemysle kde to tak proste býva.
...už len prestať byť nezodpovedný blbeček, a niekde vydržať dosť dlho na to aby to bolo aj prakticky
Ale to nemôže mať tak málo ľudí taký plat, či si žijem vo svojom svete zase a zatváram klapky na očiach?
Schválne... pozri sa aká malá časť populácie na Slovensku zarába 21 000 p.a. v čistom (cca. 2450 v hrubom mesačne)
» openiazoch.zoznam.sk/kalkulacky/zaro...
@rheia a asi mas klpaky, lebo na Slovensku je to dost ubohe. Napr. na vychode, mimo podnikatelskej sfery, zarobi nad tu hodnotu fakt minimum ludi. Casto obaja rodicia dokopy tolko nezarobia.
ale chcem mat a kludne aj viac.
ale zoberte si, ze byvaly prezident sr ma 6tis.
omg.
omg.
omg.
a tie jeho vyroky
kazdy ma sancu
Lebo ked ma kdosi napr. 30 000 ročne ale je v Nemecku tak tam toho tolko nekupi ako ked ma kdosi menej napr. 15 000 ale žiejkdesi v Maroku kde su ceny asi pätinové...