Osobne nie ale nákup cez internet nepovažujem za veľmi výhodný, veď, napr. zobereš si notebook cez net a keď sa Ti pokazí, povedzme si úprimne, ako veľmi sa Ti bude chcieť posielať im ho a vybavovať veci okolo toho? Takto keď si to kúpiš v "kamennom" shop-e máš aspoň nejakú istotu a z nákupom Ti zároveň aj poradia
a sak alza ma normalne v bratislave na radlinskeho one, HQ....tak kebyze chce reklamovat ho zoberie tam, zo senca to nema nejak daleko a nemusi ho posielat naverimboha niekam do pice...a alza su v pohode
@jarino6382 To mi príde ako hovadina. V e-shope, povedzme v alze, kúpiš ten notebook podstatne lacnejšie. Ak potrebuješ poradiť, tak si nechaj poradiť od niekoho kto sa v tom vyzná, pretože tí ľudia v kamenných obchodoch o tom zväčša aj tak hovno vedia. A e-shopy vôbec nemajú problémy s uznaním reklamácii, konkrétne alza mi vždy všetko rýchlo vyriešila, ak je už človek lenivý to posielať, tak to je už jeho problém, ale vždy sa tam dá ísť aj osobne predsa.
Určite by som kupoval cez e-shop.
A ak máš známeho alebo rodinu podnikateľa, tak cez neho v ageme by som to bral, to vyjde myslím určite ešte lacnejšie.
Vacsina znaciek notebookov ma moznost reklamacie priamo v autorizovanom servise, ktory zabezpecuje zvoz na ich naklady. Cize aj ked si z Kokavy nad Rimavicou, tak zavolas servisu / vyplnis formular cez internet a oni ti poslu DPD/UPS ktory to od teba prevezme, odnesie do servisu a nasledne po oprave ti to takisto donesie naspat.
@jarino6382 Môj problém je práve to, že mám obmedzené financie, práve preto chcem v alze kupovať, lebo tí majú výhodné. Zatiaľ sa mi nestalo, žeby som musela niečo reklamovať a to si kupujem aj elektroniku, len od alza som ešte nebrala.
U notebookov to je skutocne viac menej fuk. Ten notebook bude rovnaky ci uz ho beries od Alzy, alebo od kamenneho obchodu (aj napriek vselijakym poveram... Uz som x-krat pocul, ze "mal som to radsej zobrat od xyz, to by sa mi nepokazilo!", ale to je hlupost.
Co sa "poradenia" tyka - @dsimca poradit ti mozeme aj tu. Nie je v tom rozdiel a aj v obchodoch vzdy zalezi na tom na koho natrafis. Neochotni ludia su vsade. Napriklad ja som sa (pocas cca dvoch rokov co som robil v internetovom obchode s PC a notebookmi) VZDY snazil poradit a nahanal za zakaznikov aj veci, ktore ma v podstate vobec nemuseli trapit. Takze skutocne zalezi hlavne na tom na koho natrafis.
@ao pracoval si s PC ? tak to môžem ešte otravovať? ja viem, že ani Acer a ani Asus nie sú nejaké excelentné, ale ktorá značka je predsa len lepšia? či to tiež záleží hlavne od konkrétneho notebooku?
@dsimca Asusy a Acery vychadzaju plus minus na rovnako. Vela ludi na nich nadava, ale to bude tym, ze ich ma vacsina ludi (ked mas okolo seba 20 ludi s Asusom a Acerom a 2 s Lenovom a Sony, tak je jasne ze na Asusy a Acery budes pocut viac staznosti)
Podstatnejsie je skor na aku seriu pozeras. Pokial nejdes skutocne po tom uplne najlacnejsom, tak by som sa u Asusov skusil vyhnut X-ovej rade (napriklad X52N atd), kdezto u Acerov serii Emachines.
Jedna sa o vyslovene nizku triedu.
Co sa znacky tyka - ako Asus tak Acer maju celkom rychly servis. Skor je to sezonne, ale za posledne 2 tyzdne som mal v rukach 2 Acery, z ktorych reklamacia jedneho trvala cca tyzden a u druheho som v pondelok zadaval reklamaciu, zatial co v piatok som ho mal spat - a to maju servis v CR.
Napriek tomu by som skor siel do Asusu (ale to je uz len osobna preferencia)
Ja mám notebook Acer a (mama má Asus) a doma máme domáci Vaio...som s nimi veľmi spokojná, takže by som ich určite nemenila za nejakú neodskúšaný a viac-menej neznámu vec....a nikdy nekupuj notebook cez net, lebo nikdy nevieš čo ti dodajú... a vôbec by som nebola prekvapená keby ti dodali hračkársky notebook..
@nathalisko@11 Dodali hračkársky notebook? Pri kúpe z alzy? Akože to kde si videla aby e-shop nedodal to čo chceš? My tu nevravíme o kúpe cez e-bay od 200 kilového mexičana ale o e-shopoch.
@ao Ďakujem, tak ja mám momentálne emachines ale predtým som mala asus a problém som s ním nemala, len keď s tým pracuješ, tak či náhodou by si ten acer neodporučil viac. V každom prípave veľmi pekne ďakujem
@nathalisko ale alza predáva Asus a Acer notebooky alza je e-shop, a s e-shopmi mám zatiaĺ dobré skúsenosti, len som chcela hlavne vedieť, či niekto kupoval už priamo z Alza. A keby mi dodali hračkársky (respektéve taký, ktorý som si neobjednala, čo sa mi zatiaľ však nestalo) tak ten sa dá vrátiť
@dsimca Ani ten emachines nie je zase najhorsi, ale je to lacna "spotrebna" seria kde sa uz pomerne setri na materialoch, takze je nachylnejsia na fyzicke opotrebovanie (praskanie pantov, popripade nestastne vyriesene chladenie a kaziace sa vetraky)
Pokial sa o to ale clovek ako tak stara (nezaborit notebook do postele) tak to je stale celkom pouzitelne. Ale treba pocitat s tym, ze sa skor prejavi "unava materialu".
Tie Asusy a Acery vychadzaju skutocne prakticky na rovnako, takze to mas skor o osobnych preferenciach (u Asusov sa aj u lacnejsich modelov najdu kusy s numerickou klavesnicou napriklad)
z alzy uz mame doma par veci a zatial vsetko prislo v pohode a aj funguje...co sa tyka booku tak zalezi od konkretneho modelu aky si vyberies, asus dava s ohladom na cenu najlepsie komponenty do bookov a niekolko som ich uz vystriedal, ked to clovek vie ovladat nema co pokazit
@dsimca - no tak to chápem, ja som mal tiež predpoklady na obmedzené financie a nakoniec mám premakaný notebook, ja som ho síce nekupoval v alze ale na itsk.sk, ale aj to som si dokázal vybaviť cez jedného predajcu v kamennom shope, takže keby mám nejaký problém tak ja idem tunak do obchodu a on si už zobere nazodpovednosť dať to dohromady. Ale to je zas vec dohody a financií, mňa to stálo 30 eur navyše
-mimochodom, čo sa týka značky notebook-u, nad tým som rozmýšľal celé letné prázdniny minulého roka. Nakoniec som prišiel nato že HP je omnoho lepšie než acer alebo asus. Tie značky sú väčšinou známe tým že sa dosť prehrievajú a potom to vydáva dosť nepríjemné "pazvuky"
mim-ochodom ako napísala @nathalisko v komentáre @11 - vážne si dávaj bacha nato, čo kupuješ. Presalen do toho nejdeš vraziť svoje mesačné vreckové ale väčšiu sumu penazí, nakoniec objednáš niečo čo sa ti vôbec nemusí hodiť a potom ti s tým už nikto neporadí. Najlepšie je chytiť, odskúšať, poobdivovať priamo na mieste. A toto je vážne rada nad-zlato. Ako som už predtým písal celé prázdniny som rozmýšľal nad tým že kde a ako kupovať. Teraz to aspoň neľutujem že som pobehal 10 obchodov, 15 internetových obchodov, popýtal som sa 5 odborníkov a čil mám taký premakaný notebook z OS win 7 (aj na tom dosť záleží) za fantastickú cenu. Držím palce pri nákupe
@jarino6382 ja mám vo vačku len 300 euro, HP, je síce dobrý notebook a bola by som ho kupila ale s touto smiešnou sumou, mám tak maximálne na asus, či acer, navyše ja notebook mám, má to byť len na práce do škôl, leb niečo čo si môžem hodiť do tašky, to je celé, doma mám notebook s ktorém som spokojná, ale je veľký a bežne sa nosiť jednoducho nedá
By si sa čudovala aké zázraky sa dajú kúpiť za "obyčajných" 300€. Keby máte vo Vašom meste nejakého predajcu ktorému nezáleží iba na firmách tak by si inak kvalitné ponuky dostala No ale pokiaľ nepotrebuješ nič "extra" tak aj alza bude stačiť
@jarino6382 teta pracuje s PC a notebookmi, práve v pc obchode. Ale tiež mi povedala, choď radšej cez e-shope. ja len konkrétne, či bral niekto niečo cez alza, lebo ja mám aj vežu, aj diskmen cez e-shopy a s oboma som spokojná, len ma zaujímalo, či má niekto skúsenosti konkrétne z alzov, hlavne či neprišli poškodené veci
alza je kvalitny a cenovo super obchod len je blbé ze je to daleko(aspon odo mna) notebooky som z tade nebral ale pocitacove komponenty odtial sa ozaj oplatia a myslim ze pri reklamacii by mali zabezpecit oni dopravu ale radsej si to este cekni
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Určite by som kupoval cez e-shop.
A ak máš známeho alebo rodinu podnikateľa, tak cez neho v ageme by som to bral, to vyjde myslím určite ešte lacnejšie.
@etelnair @chevro @ao chalani, veľmi pekne ďakujem za info.
Co sa "poradenia" tyka - @dsimca poradit ti mozeme aj tu. Nie je v tom rozdiel a aj v obchodoch vzdy zalezi na tom na koho natrafis. Neochotni ludia su vsade. Napriklad ja som sa (pocas cca dvoch rokov co som robil v internetovom obchode s PC a notebookmi) VZDY snazil poradit a nahanal za zakaznikov aj veci, ktore ma v podstate vobec nemuseli trapit. Takze skutocne zalezi hlavne na tom na koho natrafis.
Podstatnejsie je skor na aku seriu pozeras. Pokial nejdes skutocne po tom uplne najlacnejsom, tak by som sa u Asusov skusil vyhnut X-ovej rade (napriklad X52N atd), kdezto u Acerov serii Emachines.
Jedna sa o vyslovene nizku triedu.
Co sa znacky tyka - ako Asus tak Acer maju celkom rychly servis. Skor je to sezonne, ale za posledne 2 tyzdne som mal v rukach 2 Acery, z ktorych reklamacia jedneho trvala cca tyzden a u druheho som v pondelok zadaval reklamaciu, zatial co v piatok som ho mal spat - a to maju servis v CR.
Napriek tomu by som skor siel do Asusu (ale to je uz len osobna preferencia)
Nehovoriac o tom, ze tieto veci su pre spotrebitela velmi dobre pravne osetrene (pocnuc nakzakladnejsou moznostou vratenia tovaru do 7 pracovnych dni)
@nathalisko ale alza predáva Asus a Acer notebooky alza je e-shop, a s e-shopmi mám zatiaĺ dobré skúsenosti, len som chcela hlavne vedieť, či niekto kupoval už priamo z Alza. A keby mi dodali hračkársky (respektéve taký, ktorý som si neobjednala, čo sa mi zatiaľ však nestalo) tak ten sa dá vrátiť
Pokial sa o to ale clovek ako tak stara (nezaborit notebook do postele) tak to je stale celkom pouzitelne. Ale treba pocitat s tym, ze sa skor prejavi "unava materialu".
Tie Asusy a Acery vychadzaju skutocne prakticky na rovnako, takze to mas skor o osobnych preferenciach (u Asusov sa aj u lacnejsich modelov najdu kusy s numerickou klavesnicou napriklad)
nechápem jak može byť niekto taký debil že na taketo veci verí,aj ked by sa ti stalo,vždy možeš reklamovať a sťažovať sa,lenže v alze sa to nestane
a....v kamennom shope poradia? Fakt?
-mimochodom, čo sa týka značky notebook-u, nad tým som rozmýšľal celé letné prázdniny minulého roka. Nakoniec som prišiel nato že HP je omnoho lepšie než acer alebo asus. Tie značky sú väčšinou známe tým že sa dosť prehrievajú a potom to vydáva dosť nepríjemné "pazvuky"
mim-ochodom ako napísala @nathalisko v komentáre @11 - vážne si dávaj bacha nato, čo kupuješ. Presalen do toho nejdeš vraziť svoje mesačné vreckové ale väčšiu sumu penazí, nakoniec objednáš niečo čo sa ti vôbec nemusí hodiť a potom ti s tým už nikto neporadí. Najlepšie je chytiť, odskúšať, poobdivovať priamo na mieste. A toto je vážne rada nad-zlato. Ako som už predtým písal celé prázdniny som rozmýšľal nad tým že kde a ako kupovať. Teraz to aspoň neľutujem že som pobehal 10 obchodov, 15 internetových obchodov, popýtal som sa 5 odborníkov a čil mám taký premakaný notebook z OS win 7 (aj na tom dosť záleží) za fantastickú cenu. Držím palce pri nákupe