anonymita na internete asi v 99% prípadov neexistuje.
proste to, čo je raz na nete, je pre všetkých. Uvedomujem si to, ale pravdou je, že sa nad tým veľmi nezamýšľam. Veľa fotiek nedávam, vždy len také s mierou. Na FB mám vytvorené zoznamy ľudí a takým serióznym nesprístupňujem bežné stavy.
@bluepanter ja budem to 1% potom, aspoň tu na birdzi
a k fóru
na facebook nepíšem nič také osobné , práve preto lebo tam mám medzi priateľmi ľudí , ktorých proste poznám ale sú to len akýsi známi...
takže nechcem aby čokoľvek o mne vedeli z dajakej "hlúpej" sociálnej siete....
to skôr tu si napíšem status, lebo tu ma osobne pozná len 1 človek , a nehambím sa tu proste tu som teraz s takýmto profilom ako mám myslím si že úplne anonymný
a na facebooku, twitteri, myspace, yourspace a inych nie som.....a na pokeci nemam takisto nic, vlastne to mam len kvoli mailovej schranke ze ked sa niekde registrujem tak tam dam pokecovy mail a nech si tam posielaju spam ked chcu, na seriozne veci mam mail zvlast
Snažím sa rozmýšľať keď niečo niekam napíšem alebo uploadnem. Niektoré veci môžu byť zneužité a pri niektorých využijem anonymitu pretože sa to netýka len mňa.
ja sa bojim ze az stretnem v skole @luthien tak ze ma spozna, lebo sa tu obcas miname na birdzi.... a bojim sa ze jeden typek hodi do vyhladavaca svoje meno a obvaji moje nekale umysli.... ale vdaka birdzu poznam par velmi kvalitnych ludi, tak co ma potom, ze niekto si precita mozno aj to co by mozno nemal?
FB sa mna netyka, nemam tam konto. co sa tyka takychto stranok akobirdz alebo pokec, pokial uverejnujem fotky, su to fotky, za ktore sa nehanbim a nemam najmensi problem ich prezentovat. takisto mam ako avatar vlastnu fotku. co sa tyka nejakych sukromnych informacii, vzdy si zvazim, co napisem do profilu. urcite by som ale nezverejnila svoju adresu alebo telefonne cislo, tietoudaje dostanu ludia vtedy, ked si zasluzia moju doveru
kym nedavam cislo OP, presnu adresu a mobil, som vpodstate v anonymite...to, ze napisem ze byvam v ziline a v albume mam jednu neaktualnu foto, nepovazujem za nejak extra nebezpecne.
@cocca-colla tak ked berieme v uvahu manikov, ten si zisti podla ipcky presnu adresu a nemusis nic uploadnut. aj ked to cislo op by ma zaujimalo, to fakt netusim ak
@toxo to by musel byť ale fakt naspeedovaný maník z mojej ipčky zistíš len poskytovateľa lebo táto na ktorej som ju má teraz pomaly 500 ľudí.... a za hlavný router sa nedostaneš a keby aj neviem si nejak vôbec reálne predstaviť ako by si zistil konkrétne moju ip potom...
Človek, ktorý píše hlúposti len pre svoju anonymitu je hlupák...každý si o ňom pomyslí svoje, takže radšej písať to, za čo sa nemusím hanbiť aj za riziko, že ma ľudia poznajú..
na birdzi som anonymny podla mna dostatocne, clovek co ma nepozna z osobneho kontaktu a nevie o tom ze tu mam tento ucet tak proste nevie ze som to ja aj ked dalo by sa to lahko zistit ale komu by sa s tym chcelo babrat ze ano? a teda myslim ze obsah nejak strasne nemusim kontrolovat, navyse nieje co kontrolovat kedze tu len komentujem
co sa tyka fb, obsah tam nemozem kontrolovat pretoze niesom jediny kto ho nahrava, ale kontrolujem si zoznam priatelov ktory je fakt maly a ludia mimo priatelov o mne nic nevidia
na birdz nedavam take veci ktore by mi mohli nejak uškodit a na FB mam len ludi ktorych poznam osobne a vsetko či už fotky, statusy atd atd mam verejne len pre priatelov
na birdze som úplne neanonymná, a vadilo by mi, keby hocikto vedel hocičo - nezlučuje sa to s mojou hanblivosťou. o ktorej veľa ľudí pochybuje, ale ja viem, že sú veci, ktoré nezainteresovaní nevedia a nikdy vedieť nebudú. nevešiam na net to, čo je príliš osobné, také to hlboké duševné citové "niečo", lebo je to vec, ktorá má pre mňa najväčšiu hodnotu, preto o tom "niečom" nebudem verejne diskutovať. nenarážam tým "niečím" na fotky, hoci ani fotky v spodnom prádelku v posteli by som vživote nezverejnila.
inak @d170 touto témou si presne vystihla, nad čím som nedávno premýšľala - veľa vecí, čo som kedysi niekam napísala, by som už druhýkrát nenapísala, lenže čo raz "pridáš", už nikdy definitívne neodstrániš.
Vie tu o mne aj vlastna mama a par ludi, na ktorych nazore na mna mi velmi zalezi, ale vacsinou pisem presne to, co si myslim. Mnoho krat si robim srandu, ktora moze mnohym vyznievat vazne, ale myslim (a dufam), ze prave ti ktori konkretni ludia z mojho okolia vedia, co a ako myslim. A profilovu fotku tiez nemam, takze v podstate z cudzich osob sa o mne moze aj tak dozvediet len niekto, kto pozna moj nick, alebo niekto, kto na moj fotoalbum narazi nahodne a naaahodne natrafi aj na tych par malo fotiek mojej osoby, ktore sa tam nedopatrenim dostali (vacsinou len preto, ze pozujem pri niecom inom, co som povodne chcela ukazat).
@luc.ka VeĎ práve a nikdy nevieš, kto si to môže prečítať.
Mňa to napadlo hlavne kvôli tomu, že v poslednej dobe sa dosť v tejto súvislosti spomína FB, ale myslím, že práve tam si človek dáva pozor a väčšina má nastavené súkromie tak, že okrem priateľov nevidí jeho aktivity nikto.
Ale pod nickom si veľa ľudí myslí že je úplne anonymných, ale to, že náhoda je sviňa a k tomu čo napíšu sa môže dostať veľa ľudí a nikdy sa to zmazať nedá. A hlavne ak tam majú fotky, profil, tak fakt nevedia, že kto všetko si to prečíta, ale to si veľa ľudí neuvedomuje.
A to nemyslím tak ani birdz, ale skôr iné stránky, kde ľudia napríklad preberajú vážne rodinné problémy a často sa stane, že kvôli fotkám a profilu sa k tomu dostane aj niekto, kto sa k tomu nemal určite dostať a dosť im to skomplikuje život.
Určite mi to nie je jedno a nemám z toho dobrý pocit. Mala som tu pôvodne jednu malinkú fotku v albume kde ma ani dobre nebolo vidno (a aj tú som sem dala po pomerne dlhom čase). Teraz ich tu mám viac a rozmýšľam, že ich zmažem. Škoda, že tu nie je taká funkcia že skryť albumy a keby som si to náhodou niekedy rozmyslela, tak by som ich mohla jedným kliknutím vrátiť.
Na iných stránkach (vrátane F o sebe takmer nič nezverejňujem. Tu je to trocha zložitejšie, keďže som si k Birdz vytvorila vzťah a nemám také zábrany ako inde. Určite si ale dávam pozor čo sem píšem a zverejňujem.
@ikuto myslíš? ja už napríklad viem pár tvojich záujmov, čo robí tvoj otec, ako si brigádoval a pod. To, že to neviem priradiť ku konkrétnej fotke alebo menu, ešte neznamená, že si v anonymite . Informácie sú ako puzzle, postupne z nich poskladáš obraz
@bluepanter v podstate máš pravdu tí ľudia s ktorými si píšem pred nimi som už len čiastočne anonymný
ale napríklad keďže tu nemám foto, a napísané kde bývam tak keby ma napr stretneš dakde na ulici by si ma nespoznal , resp keby ma hľadáš by si ma nenašiel... to je pre mňa tá anonymita
@bluepanter to hej, ale vravím že je to iné... lebo keď si dakto pozrie môj profil tuu bez toho aby mi písal nezistí nič, ale ak si dakto pozrie profil dakoho na facebooku ktorý tam píše každú chvíľku dačo a má tam kopy fotiek, dokáže si spraviť obraz o človeku ...
a pritom nemusia ani spolu kecať.. preto nemám rád facebook, lebo som sa stretool s takým dačím že píšem kamošovi čo nové a on mi odpovedá, prečítaj si facebook
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
proste to, čo je raz na nete, je pre všetkých. Uvedomujem si to, ale pravdou je, že sa nad tým veľmi nezamýšľam. Veľa fotiek nedávam, vždy len také s mierou. Na FB mám vytvorené zoznamy ľudí a takým serióznym nesprístupňujem bežné stavy.
Snažím sa nepôsobiť veľmi vulgárne v stavoch .
Ale inak nič.
a na fb nie je ani pri nastavení ta anonymita zaručená.. nikde nie je zaručená ...
takže vravím len to, čo môžem, takže adresu a iné kontakty uvádzam len opatrne
a k fóru
na facebook nepíšem nič také osobné , práve preto lebo tam mám medzi priateľmi ľudí , ktorých proste poznám ale sú to len akýsi známi...
takže nechcem aby čokoľvek o mne vedeli z dajakej "hlúpej" sociálnej siete....
to skôr tu si napíšem status, lebo tu ma osobne pozná len 1 človek , a nehambím sa tu proste tu som teraz s takýmto profilom ako mám myslím si že úplne anonymný
a ani z IP adresy sa nedá zistiť ktorý je to počítač presne, z tej mojej zistíš len že od koho mám internet, nič viacej
jedine, cez vírus... ale to je iná vec
asi toľko k anonymite na internete
ale tu ma nikto nepozná teda hádam
co sa tyka fb, obsah tam nemozem kontrolovat pretoze niesom jediny kto ho nahrava, ale kontrolujem si zoznam priatelov ktory je fakt maly a ludia mimo priatelov o mne nic nevidia
inak @d170 touto témou si presne vystihla, nad čím som nedávno premýšľala - veľa vecí, čo som kedysi niekam napísala, by som už druhýkrát nenapísala, lenže čo raz "pridáš", už nikdy definitívne neodstrániš.
svoje súkromie mám veľmi rada.
Mňa to napadlo hlavne kvôli tomu, že v poslednej dobe sa dosť v tejto súvislosti spomína FB, ale myslím, že práve tam si človek dáva pozor a väčšina má nastavené súkromie tak, že okrem priateľov nevidí jeho aktivity nikto.
Ale pod nickom si veľa ľudí myslí že je úplne anonymných, ale to, že náhoda je sviňa a k tomu čo napíšu sa môže dostať veľa ľudí a nikdy sa to zmazať nedá. A hlavne ak tam majú fotky, profil, tak fakt nevedia, že kto všetko si to prečíta, ale to si veľa ľudí neuvedomuje.
A to nemyslím tak ani birdz, ale skôr iné stránky, kde ľudia napríklad preberajú vážne rodinné problémy a často sa stane, že kvôli fotkám a profilu sa k tomu dostane aj niekto, kto sa k tomu nemal určite dostať a dosť im to skomplikuje život.
Na iných stránkach (vrátane F o sebe takmer nič nezverejňujem. Tu je to trocha zložitejšie, keďže som si k Birdz vytvorila vzťah a nemám také zábrany ako inde. Určite si ale dávam pozor čo sem píšem a zverejňujem.
ale napríklad keďže tu nemám foto, a napísané kde bývam tak keby ma napr stretneš dakde na ulici by si ma nespoznal , resp keby ma hľadáš by si ma nenašiel... to je pre mňa tá anonymita
a pritom nemusia ani spolu kecať.. preto nemám rád facebook, lebo som sa stretool s takým dačím že píšem kamošovi čo nové a on mi odpovedá, prečítaj si facebook
lol, tvoj kamoš šetrí čas