Ktorá krajina je vám nesympatická, napríklad pre ich kultúru, spôsob života atď? Za mňa napríklad India, pre ich nehygienické spôsoby pri stravovaní a Čína okrem iného pre obľubu zjesť všetko čo sa hýbe.
USA už len ako výsledok ponorkovej choroby, keďže všetky možné priestory sú presýtené americkými kultúrnymi produktmi. V tesnom závese samozrejme Čína, Rusko a kdejaké kalifáty, ale tým sa momentálne aspoň nedarí až tak sa vnucovať.
@lenuska175 s týmto súhlas. Za mňa ako laika do geopolitiky je dosť desivé ako sa Čína naparuje ci už finančné, skupovanim zlata posledných 15 rokov, digitálne,, vojensky, a celkovo sa zdá že si vynucuje agresiu niektorých krajín na zámienku
@vsetkynikyobsadenedoboha toto... Plus ich štátom podporované rozkrádanie cudzích patentov a technológií, nerešpektovanie medzinárodného práva, dlhové pasce voči zaostalejším krajinám, Belt and road globalizačný projekt, prevýchovné tábory, násilná asimilácia národnostných menšín v krajine... Čína sa postupne stáva rakovinou tohoto sveta.
@teal Ved ateisti, ktori to tam maju pod palcom to od nich vyzaduju. Ateizmus vedie vacsinou k materializmu a toho je logickym dosledkom egoizmus a snaha vykoristovat druhych, ci uz vo vztahu k partnerom, rodine, zamestnancom, spoločnosti ci statu.
@thunderstorm Co sa smejes? Si aiteistka? Ak ano, tak tvoja viera / ideologia jasne hovori, ze vsetko vzniklo z nicoho a nahodou, neexistuje ziadne dobro, zlo, ani moralka a ani pravda. Ide tu len o prirodzenu prirodnu selekciu a prezitie najsilnejsieho. Ziaden iny a vyssi zmysel existencie neexistuje. Preco sa potom ale taki ako si ty divia, ked silnejsi jedinci (Si Ťin-pching, alebo u nas taky Kocner, Fico, Kalinak atd.) sa snazia a nie len snazia ale aj ziju na ukor slabsich a menej inteligentnych? Hmm, preco sa divite, ze ideologoia za ktoru sa tak strasne biju do prs takzvane elity, politici a sucasni vedci, prirodzene implikuje a ospravedlnuje genocidy a vykoristovanie jeden druheho? Takto si to tiez obhajoval aj Hitler cez svoju eugeniku, nadludi a pod. Vsak to prijmite a nestazujte sa
@darksider96 je hrozne cool, ako random internetový trotl z jedného smajlíka vydedukuje, čo hovorí moja ideológia/viera, čomu sa divím a na čo sa sťažujem
ešte mi niečo pekné porozprávaj
@darksider96 toto je presne dôvod, prečo ťa tu toľko ľudí hejtuje.
Aj Česko je veľmi ateistická kraina... A nie iba akože, ale skutočne. Určite sa nás zachvíľu pokúsia vykorisťovať... Darksajdy povedal.
A už v tejto diskusii radšej končím, lebo ja sa ozaj každý deň s niekym pohádam na tejto stránke...
Rakúsko, banda nafúkaných arschlochov, čo sa tvária jak majstri sveta a niektorí Slováci ich ešte obdivujú, pritom sú to tí najväčší sedláci západnej Európy
@mayo911 India je naprosto uzasna krajina... pokial ide o tu hygienu - mnohe azijske krajiny, vratane Ciny alebo Vietnamu su na tom s hygienou casto horsie, ako India... teda ak mas na mysli napr. stravovanie na ulici... cca 2 mesiace sme s partiou tripovali po Indii a stravovali sme sa skoro vyhradne u poulicnych predavacov... jedine, co sme si kupovali v shopoch, bola voda
@teal A co zle som napisal? Vsak nikomu nenadavam a na to su fora, ktore sluzia na diskusie. Ja tu do nikoho nerypem a nikoho nezosmiesnujem a neurazam ako to ty robis. BTW, Cesko bolo dlho vylucne nabozensky zalozenou krajinou, cize su tam vidiet este nejake tie pozostatky atd. A Cina je ateistickou ovela dlhsie... V minulosti tam mali Buddhizmus (co je povedzme mravnejsia forma ateizmu) a ten ako rychlo prisiel, tak aj odisiel. A aj ti budhisti co tam este su ziju v ustrani a vacsina z nich su aj tak pokrytci ako Dalajlama, ktory vodu kaze a vino pije.
@darksider96 v cine vzdy prevladal konfucianizmus, budhizmus tam bol minoritne nabozenstvo. Inak, netusim co ma nabozenstvo spolocne s mravmi a moralkou. Vzdy sa pouzivalo ako zasterka pre rozne svinstva.
Severná Kórea u mňa určite vedie. Našlo by sa aj viac krajín, ktoré sú mi nesympatické, ale odkedy pozerávam videá od jednej holky, čo odišla zo Severnej Kórei a rozpráva, ako sa tam žije a ako tá krajina (ne)funguje, tak som zhrozená... Vedela som aj predtým, že to tam nie je bohviečo a že Kim si robí čo sa mu zachce, bez ohľadu na to, aký vplyv to má na jeho ľud... Ale netušila som, ako až veľmi to môže byť zlé.
@oiquell77 No to mas pravdu, ze bolo vzdy zasterkou pre rozne svinstva a tiez aj pre mocenske a manipulacne prostriedky. Ale aspon tie ich prikazania naucili barbarov, nech nevrazdia ostatnych a postrasili ich peklom, nekradnite, incest je zly, nesukaj zenu svojho brata a svoje deti alebo ovce atd... Pred krestanstvom tu normalne ludia pohanskymi ritualmi zabijali svoje deti a ten ich knaz ich v mene bohov pojedal, platil tu taky zakon svorky a podobne sracky sa tu diali. A zas tie dalsie sracky co potom neskor napachala cirkev su uz druha vec. Ale nehadz cely teizmus do jedneho vreca s krestanstvom a ich po moci baziacou cirkvou a Islamom atd... Moja filozofia je ina
No ono je dost otazne, kto je barbar. Napriklad portugalci a spanieli, ked sa pokusali kolonizovat japonsko, kde prevladal mix sinto a budhizmu a obratit na katolicku vieru obyvatelstvo, nazyvali japoncov barbarmi. Japonci zase nazyvali barbarmi europanov. Europania boli smradlavi, zavsiveni, mali otrasne hygienicke navyky a casto trpeli roznymi druhmi avitaminoz a koznych chorob z nevyvazenej stravy. Ich krestanske misie mali jediny ucel, financovat vojny v europe, hlavne proti protestantskemu anglicku a likvidovali povodne kultury po celom znamom svete. Japonci uz vtedy poznali takmer dnesne standardy hygieny. Vsetci okrem tzv eta, nedotknutelnych, co vykonavali najhorsie prace, sa kupali idealne kazdy den a poznali zakladne zasady zdravej vyzivy. Ich kultura mala po tisicrocia sa nemeniace tradicie a vdaka dlhodobej izolacii od vonkajsich vplyvov bola unikatna. Ale za to si absolutne nectili ludsky zivot, hrdelne tresty sa nesamurajskym kastam udelovali aj za drobne prehresky a niekolko storoci zaroven robili vypady do celej azie a zmietali sa neustale v obcianskej vojne o poziciu soguna. Kazdeho nejaponca povazovali za menejcenneho. Uz v patnastom storoci boli vacsie japonske ostrovy velmi preludnene. Kto bol v tomto pripade barbar?
@oiquell77 Vsetci su barbari... Aj v dnesnej dobe su barbari... Podla mojej filozofie si aj ty barbar.:. Moja filozofia uci ako nebyt barbarom a mat skutocny zivotny ciel, zmysel zivota, zitie v symbioze s prirodou, moralku a civilizacia, ktora s tymto ucenim prisla je koliska civilizacie, jazykov a kultury. Po nej nasleduju Sumeri, Mezopotamia... Od nich sa odklonili este viac zdeviovany Egyptania a ich viery, od nich judaisti, od nich krestania... Odtial este aj islam atd... Ale toto vsetko uz nie su originalne nabozenstva a filozofie..: Su strasne prekrutene, zmytologizovane a su v podstate skomoleninou mojho ucenia. To, co ich predstavitelia v mene tychto nabozenskym deviacii stvarali neznamena, ze Boh neexistuje a nabozenstva su vyslovene zle. To je ako keby som ja na zaklade Stalina a dalsich takych ateistov sudil vsetkych ateistov. Samotne myslienkove prudy ktore zobrali ideu Boha a usposobili si ju na svoju predstavu nehovoria nic o podstate danej myslienky a jej vahy pri skumani, ci existuje nejaky Boh... Tvoja zla skusenost s nabozenskymi principmi urcitych nabozenstiev atd. nehovori nic o samotnej myslienke a jej rozmere, potencialu... Moja filozofia moze zmenit svet k lepsiemu a ludia by vdaka nej prestali byt virusom pre tuto planetu.
@darksider96 ja nie som ateista. Ja nie som nic. Ci boh je, alebo nie, je mi uplne jedno. Jedine, co je iste, je smrt. A co potom, to sa uvidi. Alebo aj nie. V nieco verit je mimo moj mentalny a emocionalny framework. A ci som barbar? Mna je celkom jedno, co si o me myslis, alebo ci si o mne vobec nieco myslis. Nepoznam ta, si len anonym na davno zabudnutej socialne sieti.
Všetky ktoré sú komunistické... Rusko tiež dosť bieda. Kuba iba kvôli tým starým autám. To je zážitok. ... Arabské krajiny ma vôbec nelákajú... Irán Kyrgiszko, Uzbekistan, Tadžikistan...
Akože ja by som tých ľudí zo Severnej Kórei najradšej zachránil odtiaľ...
Ťažko posudzovať krajinu ak som v nej nebol, no vymenujem zopár do ktorých nechcem ísť preto, že sú dlhodobo zmietané konfliktami, vojnami, hladomormi, či nejakou formou diktatúry... napr. Severná Kórea, Južný Sudán, Jemen, Saudská Arábia (wahhabizmus je sračka), Somálsko, Konžská demokratická republika a určite by ma napadli ďalšie. Ani do Afganistanu nejak netúžim ísť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
Hlavne kvôli tomu, že si teraz buduje image budúceho hegemóna, pričom sú tam porušované mnohé ľudské práva. WTF.
2. Čo s tým má spoločné náboženstvo?
ešte mi niečo pekné porozprávaj
Aj Česko je veľmi ateistická kraina... A nie iba akože, ale skutočne. Určite sa nás zachvíľu pokúsia vykorisťovať... Darksajdy povedal.
A už v tejto diskusii radšej končím, lebo ja sa ozaj každý deň s niekym pohádam na tejto stránke...
tolko bullshitu a nezmyslov pokope.
Akože ja by som tých ľudí zo Severnej Kórei najradšej zachránil odtiaľ...
A z nejakého neznámwho dôvodu mi nikdy neboli sympatické krajiny západnej Ázie a niektoré európske ako Francúzsko