Mno obcas, ked som na horach s autom tak si stiahnem okna, spomalim a pustim si napr. Beethovenovu 9iatku, alebo Na krasnom modrom Dunaji od Straussa, . . .
Že či Každý mesiac naklusaný vo filharmónií na koncerte Koncertný cyklus C myslím
Ale túto sezónu som pár vynechal.. príliš veľa povinností Musím napraviť. Tent rok prvýkrát nemám abonentku, tak nejak som tušil že nebudem stíhať.. Ale ešte stále sú tu dvd nosiče, mp3 a pod... ale to nie je tak celkom ono aj keď to určite poteší a osvieži..
Ale naživo to je.. duševná očista
Momentálne počúvam rôzne variácie na Toccatu a Fugu v D-mol od (asi) Bacha.. nevie sa Ale pripisujú mu to.. nádherné niečo
Velice že áno!!! Vyrastala som na tom.... milujem to...
Milujem Opery, hlane teda Mozartove a Verdiho... od Mozarta aj mnohé ďalšie veci, klavírne, husľové... zbožňujem Štyri ročné obdobia od Vivaldiho, to je klasika... potom Corelliho flautové koncerty a ja neviem... je toho ešte fakt veľa... v diskusií spomenutý Chopin určite tiež... ešte tak možno Schumann a Schubert... tie klavírne veci som vždy mohla
Áno. Napríklad Mascagni: Cavaleria rusticana, Verdi, Bizet, Beethoven - Misa solemnis, 9. symf.. samozrejme môže byť aj Bach - ale pri ňom sa ľahko zaspáva.. Navyše ho je "plno" na ZUŠ-ke, kôli náročnosti jeho aj bazálnej techniky...
A páčia sa mi orchestrálky - ako napr. od Čechomoru Proměny..., alebo talianske ľud. piesne v podaní Bocceliho, obzvlášť staručkého Carrerasa...
@grietusha Janáček je king.. hrala som od neho jednu skladbu na súťaži a hneď som sa do neho zamilovala.. hrala som V pláči
( od 4:36) .. no povedz.. nie je to až nadpozemsky krásna melódia..? pre mňa hej.. a keď si ešte vybavím súvislosť, že to zložil ,podobne ako ostatné skladby v tomto cykle, v hlbokom smútku po úmrtí 21 ročnej dcéry..
inak k téme: mám rada vážnu hudbu.. Beethoven, Vivaldi či Mozart ulahodia môjmu ušku.. ale aj náš úžasný pán E.Suchoň bol jednoducho famóznym umelcom...jeho Metamorfózy či Balada pre lesný roh a orchester.. ma nenechali chladnou..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
silno veľmi moc.
v poslednej dobe Verdi tak najviac prevláda u mňa.
(najmä Rigoletto )
ale napr. bacha neznasam
všetci povinne musia mať radi Janáčka a jeho Lišku Bystroušku!
pretože patrí do TROJICE českých velikánov vážnej hudby (nielen Smetana a Dvořák, ale aj Janáček!)
(a robím to napriek tomu, že ma nevzali na janáčkovu akadémiu )
najviac od tých najznámejších...Beethoven, Mozart, Verdi...ale málokedy
Ale túto sezónu som pár vynechal.. príliš veľa povinností Musím napraviť. Tent rok prvýkrát nemám abonentku, tak nejak som tušil že nebudem stíhať.. Ale ešte stále sú tu dvd nosiče, mp3 a pod... ale to nie je tak celkom ono aj keď to určite poteší a osvieži..
Ale naživo to je.. duševná očista
Momentálne počúvam rôzne variácie na Toccatu a Fugu v D-mol od (asi) Bacha.. nevie sa Ale pripisujú mu to.. nádherné niečo
Milujem Opery, hlane teda Mozartove a Verdiho... od Mozarta aj mnohé ďalšie veci, klavírne, husľové... zbožňujem Štyri ročné obdobia od Vivaldiho, to je klasika... potom Corelliho flautové koncerty a ja neviem... je toho ešte fakt veľa... v diskusií spomenutý Chopin určite tiež... ešte tak možno Schumann a Schubert... tie klavírne veci som vždy mohla
a navyše, orchestrálna hudba je niečo, pri čom mám zimomriavky (a páči sa mi, nech si myslia všetci čo chcú)
A páčia sa mi orchestrálky - ako napr. od Čechomoru Proměny..., alebo talianske ľud. piesne v podaní Bocceliho, obzvlášť staručkého Carrerasa...
Ale čo Ty - @pershing363 ?
ale nie len takych...paci sa mi aj to, ked niekto hra pekne na klaviriku, cosi "svoje" alebo nieco menej zname
@weeman mozno sa zato ludia hanbia, aby icj nevysmiali taki, co uznavaju akurat lady gaga
inak k téme: mám rada vážnu hudbu.. Beethoven, Vivaldi či Mozart ulahodia môjmu ušku.. ale aj náš úžasný pán E.Suchoň bol jednoducho famóznym umelcom...jeho Metamorfózy či Balada pre lesný roh a orchester.. ma nenechali chladnou..
ááááááááááááááááááááááááááááách
@finwaell závidím ti tie možnosti by som chodila aj ja
» solopianoradio.com/...