@robinson44@2 ja mam tiež peniažky aj vo Finaxe, to bol môj prvý krok... a po cca 2 mes co som sa trosku vzdelávala som si založila ucty aj u hentych brokerov a je to celkom jednoduché, odporucam
Mozno časom keď sa tomu budem ešte viac rozumieť a vidieť príležitosť tak presuniem tie financie z Finaxu do niečoho iného.
@lostinthedark@12 nerozumiem sa tomu, tak sa do toho nejdem púšťať, lebo by som ešte aj možno strácal peniaze. A koľko získam, iba desiatky eur, nie stovky. Kto mi dnes čo dá len tak..
@samsebou30@13 Najlepšie na tom je, že tomu ani nemusíš nejak skvelo rozumieť, stačí pár základných informácií. Je to jednoduchšie ako by sa mohlo zdať. » www.financnykompas.sk/inflacna-kalkul...
Tu si pozri, koľko zo svojich našetrených reálne peňazí budeš mať na dôchodku, pokiaľ nezačneš investovať.
Neexistuje argument pre odkladanie peňazí vo fiat mene na účet v dnešnej dobe. To je vyslovene hlúpe a obetovať pár hodín researchu v oblasti investovania nie je tak hrozné a budeš za to v budúcnosti rád. Nie si už najmladší, najlepší čas začať bol hneď, ako si začal zarábať. Druhý najlepší čas, kedy začať, je dnes. Nevyser sa na to.
Ale mám všetky možné sporenia v banke , ak to je potešujúce a sa to ráta, čiže aj za poplatky v banke sa mi to tým vráti a ešte aj zarobím. Teda ak neklesne to úročenie.
@samsebou30@16 Prave preto by si mal investovat a spoliehat sa na vlastne uspory. To je o dovod viac. @17 Tak musis to pomenovat presne. "Vsetky mozne sporenia v banke" mi nic nepovie.
@samsebou30@19 Terminovane maju sice stabilne, ale mensie vynosy. Nie je to to iste. Ale lepsie ako nic. Potrebujes investicie, ako pisu kolegovia vyssie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
A trocha aj NASDAQ 100 acc (zatiaľ v mínuse, to mam krátko )
Investujem iba par mesiacov.. a pouzivam Trading 212 a XTB a ty?
Takto ako ty, podľa vlastného výberu, som sa nikdy nevedel odhodlať k ničomu
Mozno časom keď sa tomu budem ešte viac rozumieť a vidieť príležitosť tak presuniem tie financie z Finaxu do niečoho iného.
» www.financnykompas.sk/inflacna-kalkul...
Tu si pozri, koľko zo svojich našetrených reálne peňazí budeš mať na dôchodku, pokiaľ nezačneš investovať.
Neexistuje argument pre odkladanie peňazí vo fiat mene na účet v dnešnej dobe. To je vyslovene hlúpe a obetovať pár hodín researchu v oblasti investovania nie je tak hrozné a budeš za to v budúcnosti rád. Nie si už najmladší, najlepší čas začať bol hneď, ako si začal zarábať. Druhý najlepší čas, kedy začať, je dnes. Nevyser sa na to.
@17 Tak musis to pomenovat presne. "Vsetky mozne sporenia v banke" mi nic nepovie.