Táto téma je určite každému veľmi známa a obkecaná. No mňa nezaujíma odborný názor pretože tých je viac ako dosť ale skôr názor človeka ktorý to berie a človeka ktorý to vníma v okolí . Môj názor na vec je taký že marihuana ako rastlina (nie droga!) je po
Podla mna ked si das das 2-3x do mesiaca ziadny vplyv na pamat ani nic to mat nebude...Stale to ale moze vyvolat rozne psychicke poruchy, ak mas predispozicie...Ale len som o tom cital, nikoho takeho som este nevidel
Inak neviem co za shity to kazdy fajci, ja ked som to fajcil parkrat tak som bol z toho uplne odpaleny, nie len nejaka pohoda ale proste hrabalo mi z toho poriadne....
Som pre, je to rastlina staršia ako moderný človek, zaslúži si rásť.
Som ale proti jej užívaniu ako drogy. Sám som ju húlil rok a moja myseľ je s z toho v prdeli. Viem o čom hovorím. Psychická návykovosť - veľmi vysoká (a pritom je dosť ťažké pochopiť, čo psychická návykovosť v skutočnosti je).
Ja mám krátkodobú pamäť aj bez toho no na každého to pôsobí inak , jedna moja kamoška máva doteraz s toho haluze a psychicky je na tom niekedy dosť zle a to si dala len raz....no zas niekomu sa s toho nič nestane, ale ja by som to teda neriskovala
práveže, marihuana je dobrá na pamäť - spomaľuje Alzheimerovu chorobu.. a negatívum? že môže byť spúšťačom niektorých geneticky podmienených chorôb - myslíte že je to pravda?
Načo to zbytočne legalizovať ? Tak či tak všetci hulia aj bez toho, aby to bolo zlegalizované. A keby to zlegalizovali, tak by bolo omnoho viac autonehôd a podobne. Kašlite na to
@14@11 je skvelá....dymím každý deň..tie chorobyspustiť môže... pamäť krátkodobú trochu hej ale po pauze sa to spraví naspät...a ten spúštač je tiež pravda
už sa teším ako sem dáky kktko napíše že je to fet
@gratz lebo už teraz sio nejakej kvôli tráve počul... lol
za dalšia.. nebdem sa musieť báť ked mám niečo vo vrecku a som v meste a ze ked si to budem chciet zohnat bude mi stacit ist do shopu nie sa plizit ulickami
Nuže téma marihuany. Najprv som bola pre legalizáciu, pre dekriminalizáciu a chodila som na pochody. Možno je to tým že môjho srdca šampiónu tomu holdoval a mne sa to nezdalo nebezpečné. Aj ja som si veľakrát dala a bolo mi fajn. Ale veľakrát znamená nie často. Počas 3 rokov som možno mala do 10 jointov aj to je dosť veľké číslo. Ale on tomu holdoval príliš často a keď bol v srabe každý deň. Mne by to ani nechutilo a ani by to nespĺňalo svoj účel chill outu ale skôr drogy! Neskôr sa naše cesty rozišli...na minulom uprisingu padla moja posledná kvapka sledovať totálne zhuleného človeka ktorý si možno ani nepamätal, že ma videl. Už v tom nevidím pomoc, ale skôr útek od problémov a priama cesta k demencii. Keď to človek vidí, vážne sa začne obzerať po inom type odreagovania.
na jamajku sa tu hrat nemusime, staci aby nedavali decka do basy a nicili ludom za to, ze si odpali nejaky vysokoskolak na izbe brko a bude sa smiat. zatial co vonku kokoti opiti rozjebavaju vsetko mozne
@barky neatakuj, toto je diskusia. Povedal som svoj názor, pekné, že si si ho obhájil a ja si stojim za svojim. Mne v živote nerobilo problém nejaké akože "potajomky" si zháňanie trávy. Takto to vôbec nefunguje podľa mňa. To už musíš byť nejaký díler alebo závislák aby si sa plížil uličkami . Proste nemyslím si že je dekriminalizácia nejak obzvlášť nutná. Toť môj názor.
@handy absolútny súhlas. mal som možnosť sledovať vývin kamaráta od 15 rokov, kedy začal s marihuanov. Najskôr sme to všetci brali ako zábavku, ale nie často, tak raz-dva krát do mesiaca sme sa porehotali. Mňa to v 16tich omrzelo a sústredil som sa na iné veci. Kamarát začal viac krát do týždňa a v 17ke už každý deň hulil, nedokončil strednú školu, pretože mal celý svet "v piči", vyhodili ho z domu a aj z brigády. Prespával u tých jeho super kamarátov, nikoho rady nepočúval, a problémy riešil marihuanov, v 19 tich mu už marihuana nestačila a prešiel na heroín, urobil frajerke decko, ktorá bola btw tiež závislá na heroíne, a teraz je na odvykačke. A všetko to začalo touto super marihuanov
@broken nepatril medzi tých inteligentnejších . Ale nerád takto o ňom hovorím, príde mi to ako by bol mŕtvy a ja len na neho spomínam :/. Neviem. Drogy sú hrozná kokotina. Ale on bol vždy v pohode, športovec, známky v škole dobré. Niekedy sú trosky z ľudí, pri ktorých by si to nepredpokladal :/
@broken Hlavne nikdy nič z toho nikdy neľutoval. On mal všetko zo zásady v piči a keď sa vyskytol nejaký problém, požičal si peniaze od hocikoho a išiel za jeho milovaným Milkom, ktorého miloval najviac na svete, ale Milko na ňom pekne zbohatol
@gratz no hej ale ked je takyto pripad ze kvoli trave mal vsetko v pici a poprehadzovane hodnoty, tak sa netreba pozerat na travu ako na najvacsie svinstvo, ktore dojebe kazdemu zivot, proste si za to moze sam no, normalny clovek sa na travu nenamota lebo vie, ze je to v pohode zabava, ale urcite nie vec na kazdodenne uzivanie, riesenie problemov a tak...
@gratz to bolo obrazne... a práve preto že je to diskusia atakovať budem... a s tou policiou sato nemení..som proste slobodný človek tak nechápem prečoto čo zlé nieje je zakázané
@gratz Takto. Neviem či chcem nazvať marihuanu vstupnou bránou do drog ale ono málokedy začne niekto s pervitínom hneď z brucha. Ide sa za ním pomalou cestou, často cez trávu, niektorým stačí, iný začnú zháňať piko. A tak dále a tak dále.
K meritu veci, marihuanu zriedkavo, A tú pravú pohodu nerobí len THC. Robia to tie veci okolo, ako si ho ušúlaš, ako si ho vychutnáš, ako ho podáš priateľovi. Ale je odstrašujúce ako sa dokáže zo zdravého chlapa stať lenivá kopa kostí.
Okej, zovšeobecním svoj názor. Ja som proti, to ale neznamená, že keby ju dekriminalizovali, tak sa pôjdem zúčastňovať masových protestov. Viac-menej by mi to bolo jedno. Môj negatívny názor vyplýva iba z faktu, že som toto zažil pri svojom kamarátovi.
Podla mna je to niekedy vstupna brana preto, ze marihuana je povazovana za drogu a hadzu ju s nou do jedneho vreca...Priklad- niekto povie nejakemu decku "marihuana je droga kazdy kto ju bere je fetak dojebe ti zivot je to nechutne svinstvo" ...decko ju vyskusa,nic zle mu to neurobi uvidi ludi co hulia a su v pohode a tak si mysli, ze drogy vobec niesu zle ako mu hovorili ,vyskusa vsetko mozne a nakoniec zacne fetovat...proste zaradovat a prirovnavat ju k veciam ako piko a ostatne sracky je jedna velka hlupost...moj nazor no
Ja to "beriem" skoro každý deň, bežne aj pred školou....ja už na to pozerám inak, vnímam to ako niečo čo mi pomáha sa koncentrovať, mám neskutočnú predstavivosť....a čo je najlepšie, že keď som zhúlený tak sa cítim taký bohatý na svojom duchu, neviem ako to opísať, cítim sa ako keby som už mal všetko čo chcem a som proste spokojný a možno aj preto sa mi vtedy vo všetkom darí, lebo sa o to pokúšam s pokojom na duši a nie s pocitom, že "musím! musím!" ale zároveň mi funguje zdravý rozum a viem, že musím chodiť do školy, dbať o iné veci a pod., weed to je úžasná vec a dar od prírody som sfajčený ako prasačia hlava a neviem či chápeš čo som tu popísal, ale poviem ti len jedno: ak si príliš psychicky labilný alebo máš psychické problémy, nefajč ju, lebo v tebe môže prebudiť skrytý talent, ale aj skrytú hrozbu.
Húlim už 3. rok, niekedy každý deň, niekedy parkrat ze mesiac. som na gymku a predomnou je výška, mám holku a všetko jak má byť good day
@bangbangboom hej ja som si myslela že je to pravda, a že napríklad medzi tie choroby patrí aj schizofrénia a že už aj po jednom jointe sa to môže prejaviť..
a samozrejme, ak nemáš nič takéto podmienené, tak nejak extra proti tomu nie som, lenže to nikdy nevieš....!
@lenkaska1 no po 1 jointe neviem .. ale po nejakom tom pravidelnejsom uzivani urcite... teda ak to berieme tak, ze ten clovek ma tu chorobu proste podmienenu.. inak asi nikomu nic take nehrozi, sak sa staci pozriet kolki ludia su v pohode (to ze su vymleti do toho neratam ...sak ani ja som nejako extra proti tomu nebola, ale potom som razne zmenila nazor a s5 ho uz nikdy nezmenim
mne osobne je úúúplne jedno, čo sa deje s marihuanou, pretože ju k životu nepotrebujem a teda sa ma sankcie za jej prechovávanie nijako netýkajú (čím nechcem povedať, že som proti a nikdy by som si ju nedala, ale to, že keby ju už nikdy mať nebudem, tak by ma to nijako nebolelo)...
každopádne momentálny stav nič nerieši - nejaká podmienka nie je dostatočne silná motivácia na to, aby ju ľudia pri sebe nenosili... čiže ak sa drog všeobecne chceme zbaviť, tak treba prijať tvrdšie tresty (keby človek dostane 25 rokov za 2gramy a pilulu, tak by si rozmyslel či to bude mať pri sebe)... prípadne je tu ešte aj možnosť že trávu (a prípadne aj iné drogy) budeme rešpektovať ako súčasť spoločnosti a tým pádom je nutné ich legalizovať (samozrejme s poriadne vysokou spotrebnou daňou)... nič medzi tým neexistuje ak chceme problém globálne vyriešiť...
@barky ešte by ma zaujímalo... keby sa tá marihuana úplne zlegalizovala... koľko očakávaš že by stál gram ? KEBY už sa to stalo, vláda by to okamžite využila, uvalila na to dane, dovážala by sa zo zahraničia s clom jak hovado. Ja viem, že sa to ľahko predstavuje, ale riešiť to z reálneho hľadiska je vždy trochu iná vec.
@21 to si pozrem podla mna je to individualne u kazdeho ze kolko kto bude sfajceny ako sa bude citit a pod. kazdy by mal individualne zvazit ci je to prenho a ci nie okrem toho je vela faktorov ktore posobia na konecny stav po uziti marihuany nech sa kazdy rozhodne sam za seba ale nech neobmedzuje druhych ja mam travku radsej nez vela inych veci a nikto ma nikdy nepresvedci o opaku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
a ja neviem, ja poznám ľudí čo to berú a sú v pohode
Som ale proti jej užívaniu ako drogy. Sám som ju húlil rok a moja myseľ je s z toho v prdeli. Viem o čom hovorím. Psychická návykovosť - veľmi vysoká (a pritom je dosť ťažké pochopiť, čo psychická návykovosť v skutočnosti je).
už sa teším ako sem dáky kktko napíše že je to fet
za dalšia.. nebdem sa musieť báť ked mám niečo vo vrecku a som v meste a ze ked si to budem chciet zohnat bude mi stacit ist do shopu nie sa plizit ulickami
ale som za dekriminalizaciu
na jamajku sa tu hrat nemusime, staci aby nedavali decka do basy a nicili ludom za to, ze si odpali nejaky vysokoskolak na izbe brko a bude sa smiat. zatial co vonku kokoti opiti rozjebavaju vsetko mozne
K meritu veci, marihuanu zriedkavo, A tú pravú pohodu nerobí len THC. Robia to tie veci okolo, ako si ho ušúlaš, ako si ho vychutnáš, ako ho podáš priateľovi. Ale je odstrašujúce ako sa dokáže zo zdravého chlapa stať lenivá kopa kostí.
Húlim už 3. rok, niekedy každý deň, niekedy parkrat ze mesiac. som na gymku a predomnou je výška, mám holku a všetko jak má byť good day
a samozrejme, ak nemáš nič takéto podmienené, tak nejak extra proti tomu nie som, lenže to nikdy nevieš....!
a ked sa tym neriadis skodi to
každopádne momentálny stav nič nerieši - nejaká podmienka nie je dostatočne silná motivácia na to, aby ju ľudia pri sebe nenosili... čiže ak sa drog všeobecne chceme zbaviť, tak treba prijať tvrdšie tresty (keby človek dostane 25 rokov za 2gramy a pilulu, tak by si rozmyslel či to bude mať pri sebe)... prípadne je tu ešte aj možnosť že trávu (a prípadne aj iné drogy) budeme rešpektovať ako súčasť spoločnosti a tým pádom je nutné ich legalizovať (samozrejme s poriadne vysokou spotrebnou daňou)... nič medzi tým neexistuje ak chceme problém globálne vyriešiť...