Iba nové... Neviem prečo, aj mobily, kompy a oblečenie si kupujem radšej nové... Síce nové je drahšie, ale zas o pár rokov ho človek predá a kúpi si nové nové... Ja mám polroka nové auto (a už mám kupcu dohodnutého, čo to o pár rokov vezme odomňa) a keby si to rozmyslel, ešte sú dvaja záujemcovia v rade DD
ako uvažoval som chvíľu aj o ojazdenom, ale potom ma napadlo, že ja nie som odborník, aby som na prvý pohľad odhadol kvalitu, to že na prvý pohľad vyzerá dobre, neznamená, že sa po 100 kilometroch nezačne kaziť, alebo že na diaľnici nezačne hukotať pri istej rýchlosti...
predsalen to nové má napr. 4-5 rokov záruku, tak to mi pripadá také istejšie, že to bude fungovať, ako má...
ale chápem, že človek, ktorý sa rád hrajká s autami ako @pershing363 určite radšej kúpi staršie a zmení si ho na obraz svoj.
Pre mňa, ako človeka, ktorý má rád dobrý kšeft, je z ekonomického hladiska neprijatelné kupovať nové auto. Keďže kupujem iba kvalitné značky, neobávam sa žiadnych problémov.
@majo keď poznáš a vieš, tak nemáš problém spraviť z nemeckej tri krát búranej taxikarskej rakvy nemeckú leštenku po dôchodcovi s 90tisícmi na tachometri a s kompletnou serviskou
poprípade to isté urobiť s lopatou(lopka/čorka) jak hovado ale to už chce iné cojones asi a dovliecť nejakú totálku spolu s tým a poprerážať vinka. ale to neviem či sa robí, s takými ľuďmi sa nestýkam a do problematiky ujebaných aut sa nerozumiem.
@tomas dovolím si reagovať. Dnešné automobilky vyrábajú autá tak, aby Ti vydržali 3, 4 roky, potom Ti prdne spojka, prevodovka, motor sa zadrhne a si v bankrote, lebo automobilky potrebujú stále kšefty
Nemajú takú výdrž ako staršie autá.
Ale jasné, štýl je štýl.
Ale za 10k by som si určite niečo na spôsob Nissan Micra, Fábia 1.2HravoTrhnePorsche, Suzuki Swift nekúpil.
@majo ale o 3-4 roky si aj tak kúpim nové a o 3-4 nové... všetko tak funguje. ani macbook pro tento mi nevydrží toľko, čo vydržal ten prvý či druhý pred rokmi (a to neboli ani PRO, to boli normálne Nie Pro), už aj Apple sú šmejdy... všetko je šmejd...
to je tá optimalizácia nákladov a znižovanie cien... čo už...
@tomas jo, chodí to tak všade. Nástup kapitalizmu má následky, čo už. Tento, na pohľad trvácny tovar, je v skutočnosti spotrebným tovarom, ktorého kúpa nikdy nieje výhodná, pokiaľ minimálne sám na seba nezarobí.
No pri aute doňho leješ benzín, ktorý Ťa výjde toľko, čo samé auto.
suhlasim s @majo m lebo vzdy sa da kupit nieco starsie za rozumnu cenu...a mne sa nejako dnesne auta s pocitacmi nepacia! proste nema mi co pocitac hovorit do riadenia, o cene servisu ani nehovorim...preto chcem auto z 90tych rokov
jedine žeby som naňho mal, ale pravdepodobne by som si ajtak radšej kúpil nejaké ojazdené, ktoré by som si poriadne preklepol.. Už v deň predaja nové auto stráca svoju hodnotu..
nové autá stoja za hovno... sú vyrábané tak, aby vydržali sedem rokov a potom doslova vykapali...
Napríklad staré mercedesy s dieselovými motormi boli stavané na minimálne pol milióna kilometrov... Chcel by som vidieť nejaké nové moderné auto o 20 rokov s najazdenými aspoň tými pol miliónmi kilákov...
nové istotne nie za prvé také aké by som chcel asi nikdy nebudem mať, z druhé čím novšie tím menej sa mi to páči a za tretie ja sa musím v aute prosto vŕtať a v novom by to akosi nešlo
na novych autach je najhorsia ta elektorinka na kazdy prd niekde sa pozidi dratik a auto ti vyhodi ikonku s vykricnikom a som v rici, uz aj felda ma s tou malou elektronikou zaujiamve problemy... a ked viem jazdit a predpokladat a nerobit zo seba kkta kde sa to nepatri tak nejake tie asistetny nepotrebujem
určite by som si v živote nikdy ani keby ma kopol kon do hlavy vsetkymi styrmi kopytami naraz - nekupil nove auto na tom uz clovek nezarobi ale len prerobi radsej by som si kupil po prvom majitelovi servisovane garazovane v zime nejazdene leštene len ručne pedantne opatrovane auto po nejakom doktorovi alebo pravnikovi zo západu ktorý si to auto vážil lebo ho stálo majetok a jazdil s nim len víkendovo - a mohlo by to byt napr. Range Rover Vogue v max. moznej vybave s nadstavbou v kufri pre polovnicke veci a s chladnickou kde by si mohol spolujazdec vychladiť dobrú fľašku koňaku pri dlhej ceste chlipkať - druhé auto ktoré by stálo za uváženie je jednoznačne Jaguar XK8 convertible 1998-1999 jedine v british racing green farbe ktoru si pravoplatne toto auto zasluzi a tretie auto je pre mna dosť ťažko vypľuť asi by to malo byť Mercedes CLS 320 CDi 2004+ no samozrejme prichadza do uvahy mnoho inych zaujimavych aut lenze tieto sa daju už teraz zohnať sa približnú sumu nového rodinného auta ktoré v základnej výbave ani nechýruje o nejakých oknách v elektrike alebo adaptívnom tempomate nedajbože automatickej viac zónovej klimatizácii a už tobôž nie o interieri v koži a strope alcantara
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Skôr staršie v lepšej výbave, koniec koncov, keď je o auto starané, má servisku, niet o čom.
predsalen to nové má napr. 4-5 rokov záruku, tak to mi pripadá také istejšie, že to bude fungovať, ako má...
ale chápem, že človek, ktorý sa rád hrajká s autami ako @pershing363 určite radšej kúpi staršie a zmení si ho na obraz svoj.
poprípade to isté urobiť s lopatou(lopka/čorka) jak hovado ale to už chce iné cojones asi a dovliecť nejakú totálku spolu s tým a poprerážať vinka. ale to neviem či sa robí, s takými ľuďmi sa nestýkam a do problematiky ujebaných aut sa nerozumiem.
Nemajú takú výdrž ako staršie autá.
Ale jasné, štýl je štýl.
Ale za 10k by som si určite niečo na spôsob Nissan Micra, Fábia 1.2HravoTrhnePorsche, Suzuki Swift nekúpil.
to je tá optimalizácia nákladov a znižovanie cien... čo už...
Je jasné, že niečo, ako auto r.v. 95 nemôže mať najazdené 150k km
Netreba kupovať tiež bazárovky, skôr od nejakého konkrétneho človeka. Tam Ti akurát naleštia interiér indulónou a elektróny vymenia za dekle z hrnca.
No pri aute doňho leješ benzín, ktorý Ťa výjde toľko, čo samé auto.
Napríklad staré mercedesy s dieselovými motormi boli stavané na minimálne pol milióna kilometrov... Chcel by som vidieť nejaké nové moderné auto o 20 rokov s najazdenými aspoň tými pol miliónmi kilákov...
ojazdene o ktore bolo dobre starane a das si ho do kopy ako chces ty
alebo niake nove v takej vybave ako chces
Ale chcem auto, ktoré v bazároch len-tak niekde nie je..