Niekomu so zlomenou nohou - aj mňa všetci púštali keď som ju mala zlomenú, potom asi tehotnej aalebo aj nikomu ak by som ja mala nejaké problémY! S tvrdým Y podotýkam...
@9 Keby sedíš na normálnom mieste, v autobuse nie je už ani jedno voľné miesto, a príde tehotná žena v 8. mesiaci resp. človek so zlomenou nohou tak mu neuvoľníš miesto?
ha ha, sa smejete ze nikomu, ale ja som sa terigala v preplnenom buse v lete 35 stupnov, nedalo sa ani otocit v tom autobuse, no a stara teta ma zdrapi za ruku, stiahne zo sedacky , skor nez si sadne to iste urobi este spoluziacke aby si mohla sadnut jej kolegyna a zacne nam nadavat ze co sme to za mladez co ich ani nepustime sadnut, a nezabudla podotknut ze v bratislave by jej urcite mladi ludia sami od seba ponukli miesto ...nj, pak bus zatocil a majka by sa zdrbala keby tam bolo vobec miesto na spadnutie...takto som sa len obtrela o par spotenych ludi
Minule si sedím v prázdnom autobuse a nastúpil taký starý satan, mohol mať tak 80.
Samozrejme, že som sa nepostavil, keďže 80 percent miest v autobuse bolo volných. No ten prežitok ľudskej bytosti na mňa začal nadávať, že ma rodičia nevychovali, vraj preto, že mu nechcem uvolniť miesto.
Keď som mu povedal, že tam má kopec voľného miesta, tak s nadávkami si sadol na druhý koniec autobusu.
Proste demencia prvého stupňa.
Samozrejme, že slušným starým ľudom, tehotným ženám a invalidom miesto vždy uvoľním.
NEviem,niekomu kto je už na tom zle..niektorým babkám keď sa postavím,ale seď moja,seď..nevysvetlíš..nakoniec spadnú,a ja som zlá ..ale tie arogantné,vymalované babky nepúšťam...paničky..
@xhtml ma zase patent na meranie mudrosti.. uz je to trapne..
a nie, neuvolnil by som miesto nikomu, zakon mi to neprikazuje a poriadok mhd detto. v najhorsom pripade este tehotnej mamicke, pripadne nejakej peknej slecne.. A na miesta invalidov si zvycajne nesadam - jednoducho tam nemam co hladat.
Vzdy sa najebem niekde do prdele ku oknu do stredu medzi 2 dverami kde mam vedla seba este zivy stit ktory ochotne uvolni svoje miesto najblizsiemu starcovi. Inde ani nesadam lebo by som musel riesit moralnu dilemu vs. lenivost takze dakujem pekne to uz potom radsej stat..
len niekedy sa neda dodrzovat, ale vlastne podobne sa spravam aj ja
ale na druhej strane, mhdckou chodim fakt malokedy, a akoze ja nemam pravo byt unaveny?
je otazne, ked clovek cely den beha, chodi, pracuje, vybavuje, riesi rozne veci, ze ci tento clovek nie je na konci dna unavenejsi, ako stary clovek, ktory bol cely den doma a teraz sa vybral na prechadzku do kauflandu. mozno je to krute, ale preco to beru za automaticke, preco vsetci sa na to pozeraju, ze len stary clovek ma pravo sediet.
ja napr. nechapem preco stari ludia chodia mhdckou, mlady clovek, student nemoze mat auto, a je logicke ze nema prachy na auto, a chodi mhdckou, stary clovek si uz za svoj zivot auto kupit mohol...
@tomas No ale zase treba uznať že ja by som napr. svojho deda za volant nepustil v jeho pokročilom veku, jedna vec, druhá vec že veď aj mhd majú zadarmo tak prečo by sa nevozili.
Ako mne skôr vadí že musia cestovať v hodinách kedy cestuje aj celá pracujúca trieda predsa len má čas ísť v hodinách keď nie je toľko ľudí..
hmmm MHD nepouzivam takmer vobec.. mozno tak 1-3 krat do roka.. kedze sa viem v meste dostatpeso kamkolvek v rozumnom case.. a aj tak po nastupeni a usadeni sa v autobuse okamzite zahajim rezim spanku, takze nevidim kto stoji
ale starym ludom, mikro malym detom a zranenym uvolnim
ono podla mna NIE JE PROBLEM v tom, ze dochodci cestuju v case dopravnej spicky.
Podla mna je problem v tom, ze Bratislava ma dopravu mozno v takej kapacite v akej bola pred 20-30 rokmi (moznoze vtedy chodilo aj viac autobusov/elektriciek ako dnes), pritom doba je rychlejsia, ludia sa musia rychlejsie a castejsie presuvat cez mesto. V minulosti dochodca nemal dovod ist busom do hypermarketu, lebo proste nemal kam, nakupoval pri dome v samoobsluhe. Dnes sa podla mna MHD vyuziva ovela viac ako dakedy, a tipujem, ze kvoli setreniu je menej spojov ako dakedy.
Problem nie je podla mna v dochodcoch, ale v tom, ze kapacita MHDcky proste nestaci (a nech nikto neargumentuje, ze mhd je stratova, mhd je v kazdom europskom meste stratova, resp. tusim len londynska vykazuje zisk, ale verejna doprava byva stratova, lebo to je cosi ako zdravotnictvo/skolstvo, nieco co ani nema/nemusi (v europskom chapani) vykazovat zisk, lebo je to sluzba verejnosti). A zas az tak horobilna suma penazi by to nebola, aby sa sfunkcnila doprava, na ine sprostosti v tomto stare peniaze su.
Priznám, máokedy uvoľním miesto staršiemu. To už musí byť ozaj starec, lebo by ste neverili ale niektoré šesťdesiasitnicky sa na vas urazia, ze ste ich mrte urazli ze nie su stare, a ked nesadnete aj tak sa urazia ze nie ste galanny. Samozrejme tehotnym zenam bet diskusie a slepcom.Slepcom preto, ze ich pes ma o to viac nez dorazne poziada vyhodenim z miesta.
Inak ako casnik som raz nesmierne ocenil pindy jednej zenskej asi o siedmej rano, ze sm jej nedal miesto. Po tom ako som jej slusne naznacil ze od minuleho rana od siestej som stal v praci a ani som sa neoprel, mi vynadala.
Ludia su rozny a zalezi od situacie komu ano komu nie. No myslim ze by malo byt slusne, pustit si sadnut aspon sofera.
Mhd chidim 2x denne a niekedy 4 Uvolnujem len aby som nemusela pocuvat jak si mrmlu a taka mlada a neuvolni mi ..
minule poloprazdny aautobusdojde babka za mnou a ze : " mohla by som si sadnut?" "môzete" "a mozem sem?" akk som sa jej uhla a isla sadnut inde asi po piatich minutach ma napadlo co jej mam odpovedat
@35 to ze ty vstavas a myslis si, ze je to spravne je tvoja vec, ale nemusis hned urazat tych co to tak nerobia.
Aka ignoracia? Co ty mas s tou babkou? Poznas ju? Nepoviem keby je to moja babka tak jasne ze ju pustim bez slova ale co ma po niekom koho vidim prvy a poslednykrat v zivote? A btw ked babky vydrzia vystavat v kostole aj pol hodinu, tak to musia vydrzat aj v autobuse, sak cele dni nic nerobia..
tradične straším ľuďom, invalidným (kde rátam aj tie dočasne nefunkčné končatiny- zlomeniny a pod.), známym, tehotnej žene a aj mamičkám s menšími deťmi (lebo keď sebou autobus hegá, oni sa s tými malými ručičkami tých tyčí veľmi nedržia a potom to s nimi hádže )
nikomu, prečo by som mal ? bol som tam prvý nie ? ja nemôžem za to že niekto iný prišiel neskôr ako ja a tým pádom sa mu neušlo miesto na sedenie, jeho chyba nie moja
Ja sa mozem na starych ludi s prepacenim vyjebat. Ona sa tam postavy smrdi na cely autobus, a ona este chce odomna aby som sa postavil??? Uz ma vydi, akurat si dam hlasnejsie hudbu aby som ju mohol viac poburit, aj tak ju nepocujem Co mna potom aka je ona stara.
Slepca pustim, aj tehotnú, alebo ked ma dieta zosebou.
Inac mam celu MHD na háku a je to premna len menej pohodlny prostriedok dostania sa z Miesta A do miesta B.
stary ludia - dokial dojde stoji tak ho pustim , dokial je volne miesto a postavy sa nadomna mam ho na haku , a milujem takych co stoja na domnou pockaju 2 zastavky kym sa vsetko obsadi a zacnu mi nadavat ze som nevychovany takych odjebem uz len tym ze im zopakujem kde nastupili a kde bolo kolko volnych miest , nenavidim ked niekto zneuziva svoje postavenie nech je stary akokolvek
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
mati, ked mala "len" zlomenu ruku, musela trcat 3 tyzdne doma na PNke, nikam nemohla ist a potom, kam sa dalo, ju viezol foto
a uvolnila by som tehotnej, niekedy aj staremu dochodcovi, ked sa na teba tak smutne pozrie.
Samozrejme, že som sa nepostavil, keďže 80 percent miest v autobuse bolo volných. No ten prežitok ľudskej bytosti na mňa začal nadávať, že ma rodičia nevychovali, vraj preto, že mu nechcem uvolniť miesto.
Keď som mu povedal, že tam má kopec voľného miesta, tak s nadávkami si sadol na druhý koniec autobusu.
Proste demencia prvého stupňa.
Samozrejme, že slušným starým ľudom, tehotným ženám a invalidom miesto vždy uvoľním.
a nie, neuvolnil by som miesto nikomu, zakon mi to neprikazuje a poriadok mhd detto. v najhorsom pripade este tehotnej mamicke, pripadne nejakej peknej slecne.. A na miesta invalidov si zvycajne nesadam - jednoducho tam nemam co hladat.
len niekedy sa neda dodrzovat, ale vlastne podobne sa spravam aj ja
ale na druhej strane, mhdckou chodim fakt malokedy, a akoze ja nemam pravo byt unaveny?
je otazne, ked clovek cely den beha, chodi, pracuje, vybavuje, riesi rozne veci, ze ci tento clovek nie je na konci dna unavenejsi, ako stary clovek, ktory bol cely den doma a teraz sa vybral na prechadzku do kauflandu. mozno je to krute, ale preco to beru za automaticke, preco vsetci sa na to pozeraju, ze len stary clovek ma pravo sediet.
ja napr. nechapem preco stari ludia chodia mhdckou, mlady clovek, student nemoze mat auto, a je logicke ze nema prachy na auto, a chodi mhdckou, stary clovek si uz za svoj zivot auto kupit mohol...
Ako mne skôr vadí že musia cestovať v hodinách kedy cestuje aj celá pracujúca trieda predsa len má čas ísť v hodinách keď nie je toľko ľudí..
ale starym ludom, mikro malym detom a zranenym uvolnim
ono podla mna NIE JE PROBLEM v tom, ze dochodci cestuju v case dopravnej spicky.
Podla mna je problem v tom, ze Bratislava ma dopravu mozno v takej kapacite v akej bola pred 20-30 rokmi (moznoze vtedy chodilo aj viac autobusov/elektriciek ako dnes), pritom doba je rychlejsia, ludia sa musia rychlejsie a castejsie presuvat cez mesto. V minulosti dochodca nemal dovod ist busom do hypermarketu, lebo proste nemal kam, nakupoval pri dome v samoobsluhe. Dnes sa podla mna MHD vyuziva ovela viac ako dakedy, a tipujem, ze kvoli setreniu je menej spojov ako dakedy.
Problem nie je podla mna v dochodcoch, ale v tom, ze kapacita MHDcky proste nestaci (a nech nikto neargumentuje, ze mhd je stratova, mhd je v kazdom europskom meste stratova, resp. tusim len londynska vykazuje zisk, ale verejna doprava byva stratova, lebo to je cosi ako zdravotnictvo/skolstvo, nieco co ani nema/nemusi (v europskom chapani) vykazovat zisk, lebo je to sluzba verejnosti). A zas az tak horobilna suma penazi by to nebola, aby sa sfunkcnila doprava, na ine sprostosti v tomto stare peniaze su.
Inak ako casnik som raz nesmierne ocenil pindy jednej zenskej asi o siedmej rano, ze sm jej nedal miesto. Po tom ako som jej slusne naznacil ze od minuleho rana od siestej som stal v praci a ani som sa neoprel, mi vynadala.
Ludia su rozny a zalezi od situacie komu ano komu nie. No myslim ze by malo byt slusne, pustit si sadnut aspon sofera.
minule poloprazdny aautobusdojde babka za mnou a ze : " mohla by som si sadnut?" "môzete" "a mozem sem?" akk som sa jej uhla a isla sadnut inde asi po piatich minutach ma napadlo co jej mam odpovedat
Aka ignoracia? Co ty mas s tou babkou? Poznas ju? Nepoviem keby je to moja babka tak jasne ze ju pustim bez slova ale co ma po niekom koho vidim prvy a poslednykrat v zivote? A btw ked babky vydrzia vystavat v kostole aj pol hodinu, tak to musia vydrzat aj v autobuse, sak cele dni nic nerobia..
Slepca pustim, aj tehotnú, alebo ked ma dieta zosebou.
Inac mam celu MHD na háku a je to premna len menej pohodlny prostriedok dostania sa z Miesta A do miesta B.
clovek a ten má zlomenu nohu - Samozrejme
stary ludia - dokial dojde stoji tak ho pustim , dokial je volne miesto a postavy sa nadomna mam ho na haku , a milujem takych co stoja na domnou pockaju 2 zastavky kym sa vsetko obsadi a zacnu mi nadavat ze som nevychovany takych odjebem uz len tym ze im zopakujem kde nastupili a kde bolo kolko volnych miest , nenavidim ked niekto zneuziva svoje postavenie nech je stary akokolvek
slávnemu - vysmech ma mat auto
the Koniec