nepáči sa mi že ľudia o abstraktných veciach, ktoré nejde logicky nájsť pri operovaní človeka, uvažujú tak či je alebo nie je. proste je to duchovná stránka, nedá sa chytiť, vidieť, iba cítiť. a je nám na to, aby sme neboli roboty, ktoré chodia po zemi, dvíhajú nožičky a ručičky a strúhajú grimasy...alebo dokonca ani to nie...
@bellaragazza čo je na nej blbé ? @veroniques ale ja sa pýtam načo je nám dobrá ak ju máme ....nie čo sa nám stane ak ..... a myslím že náboženstve sme sa tým nikdy nezaoberali naše hodiny spočívajú s toho ako sa skončil futbal
@veroniques ...prosím, že to bol brutálny sarkazmus?
@qossyend - no ono tá otázka "na čo ju máme ak ju máme" je pomerne dobre zodpovedaná, a kupodivu sa na nej všetky náboženstvá sveta zhodnú, pokiaľ viem: pokiaľ duša existuje, tak ju nemáš na nič, lebo ty sama si ňou - sídli v nej tvoje vedomie, a všetky tvoje nefyzické vlastnosti ktoré vyzerajú že neboli spôsobené žiadnymi vonkajšími vplyvmi. pokiaľ by sme predpokladali že existuje, tak potom to že si svojim telom by bola len ilúzia a v skutočnosti by si bola svojou dušou, tak ako teraz vnímaš že si svojim telom.
ak človek podobných výrokov počuje toľko ako som ich počul ja, a všetky boli myslené vážne, tak už si po čase nemôže byť istý ani v momente keď vidí že to z toho kričí...
Pocula si o termine vecny zivot? tak to plati pre dusu... ta je vecna... je to energia tohoto sveta/vesmiru ktora nadobudla fyzicku formu je to ako ked si prefarbis vlasy tak duse sa stavaju hmotnymi bytostami lebo maju na tomto svete nejaku ulohu ktoru mozu splnit len ako fyzicke bytosti vacsinou je to skor o ziskavani skusenosti (vedomosti su univerzalna mena cohokolvek inteligentneho) a ak sa im to nepodari ostanu tu strasit ako duchovia... dusa si vraj vybera aj miesto kde chce svoj zivot prezit a kedze neni limitovana biologickou pamatou pravdepodobne je aj neskutocne inteligentna... toto niektory ludia dokazu vycitit ako ,,velmi staru dusu" zopar takych ludi poznam... dokonca vedci aj zistili kolko dusa vazi a kam po smrti ide
@obliviate nemyslim obal ako obal ale ze to je urcita vrstva duchovna, mas fyzicke telo, etericke, astralne atd dusa nejde oznacit ako samostatny pojem to je viacurovnove a tak som to ja myslel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Ak sa budes riadit podla boha, tvoja dusa najde vecny pokoj a blahobyt za branou nebeskou.
Co si nepochopila na hodinach nabozenstva?
@qossyend - no ono tá otázka "na čo ju máme ak ju máme" je pomerne dobre zodpovedaná, a kupodivu sa na nej všetky náboženstvá sveta zhodnú, pokiaľ viem: pokiaľ duša existuje, tak ju nemáš na nič, lebo ty sama si ňou - sídli v nej tvoje vedomie, a všetky tvoje nefyzické vlastnosti ktoré vyzerajú že neboli spôsobené žiadnymi vonkajšími vplyvmi. pokiaľ by sme predpokladali že existuje, tak potom to že si svojim telom by bola len ilúzia a v skutočnosti by si bola svojou dušou, tak ako teraz vnímaš že si svojim telom.
ak človek podobných výrokov počuje toľko ako som ich počul ja, a všetky boli myslené vážne, tak už si po čase nemôže byť istý ani v momente keď vidí že to z toho kričí...
ospravedlňujem sa za tú urážlivú neistotu
Ale nenazvala by som to dusou, na taketo blbosti neverim
Ale...mozno by to tak ludia mohli nazvat - tych zvysnych nevyuzitych 90% kapacity nasho mozgu.