Prečo nie? Ak je rodina slušná, ako tak zabezpečená a má skutočný záujem a zodpovednosť vychovávať detí, a je odolná voči predsudkom, nemalo by záležať na orientácii. Ale - predsudky. Možno by to pre tie deti nebolo ľahké, lebo som si istá, že mnohí rovesníci by sa im posmievali. Takže ktovie...
myslim ze tym detom bude v homosexualnej rodine lepsie nez v decaku....je jasne ze dieta potrebuje aj zensku ruku ale tak....inak nechapem preco si nemoze clovek adoptovat dieta ked zije sam, musia byt na to dvaja?preco ?ved kolko je deti co ziju iba s jednym rodicom
ani ja niesom proti ak je to ozajstna vychova a zaujem,jediny problem su naozaj ti rovesnici ktori sa budu urcite posmievat tym detom,bohuzial je to tak,vela ludi este stale nerepektuje inu orientaciu,dokonca by mohli napriklad spoluziaci to dieta sikanovat
tak za prve to decko by to chapalo ako niečo normálne, po čase by malo otázky že prečo mám dvoch ockov kde je mama? čo sa týka okolia, všetci si to vysvetľujú všelijako, ale zase, neviem či by tí dvaja oteckovia provokovali okolie tým že by kočíkovali furt spolu a držali sa pri tom za ruky, nejako proti tomu nič nemám
Nepáči sa mi to. Je to neprirodzené a pýtam sa, kde sú potom hranice? Za pár rokov bude rodina aj človek + pes + dieťa ?
To nie je rodina založená na pevných základoch, vnáša do výchovy vadný príklad, absentuje v nej vhodný rodičovský vzor. Navyše medzi homosexuálmi vládne veľká promiskuita. Ale v podstate mi to je jedno kam sa svet rúti. Robia si to ľudia sami, mali by sa zobudiť. Ja tomu nezabránim.
podla mna to danemu dietatu v zivote neda spravny priklad do zivota nehovoriac o tom ze koli tomu bude trpiet v spolocnosti.
a tiez sa nebudem zatajovat tym ze homosexualov nemam rad , a aj nimi pohrdam.je to moj nazor tak ak si tu budete do mna rypat ,ignorujem .mam nazor,mam nan pravo,nikomu neublizujem.tak ho tolerujte! SOJ!.
nie som proti tomu, ak by som si seba predstavila ako to dieťa, alebo ako rodiča, určite by nastali "problémy", lenže o tom je život, myslím, že ak by to šlo správnou cestou, dieťa by bolo ešte silnejšou osobnosťou v živote raz, ako dieťa vychované v rodine tradičnej...nič nie je dôležité vo výchove ako to, aby dieťa dostávalo lásku, či to bude od mami otca, alebo od nejakej tety, alebo babky, alebo od dvoch žien, mužov...
také porovnanie: keby mali gény také predsudky, ako ľudia, tak by sme dnes sotva existovali...
bože, toto si zapíšem, to je dobré a pravda jak sviňa!
je lepsie ak ma dieta dvoch otcov alebo dve mamy, ktre ich miluju ako mamu a otca ktori ho nechceli a davaju mu to najavo alebo su alkoholici, tyraju ho atd... zensky ci muzsky vzor samozrejme chyba v takychto rodinach, ale ten chyba aj v zmiesanych rodinach, ked napr. jeden z rodicov zomrie a ten druhy ostane sam(uz sa znovu nevyda/neozeni)alebo jeden z rodicov sa odstahuje a zalozi si dalsiu rodinu...
Podla vyskumov je takáto rodina plnohodnotná a take to dieťa nieje nijak spoločensky či vývojovo znevýhodnené. Take to deti z 87% pokladá monogamný vzťah za dôležitý a 76% z nich sa chce do 30 rokov usadiť a mať deti.
mne by to nevadilo...urcite by im bolo lepsie ako v decaku...nie je na tom nic chore...a tie predsudky...neverim, ze by sa to zacalo realizovat teraz, anjskor o takych 10-15 rokov, tj. v dobe, ked aj my (akoze terajsia mladez) budeme mat deti. Myslim, ze nase deti budu mat urcite mensie predsudky ako terajsia spolocnost.
hmm..ja v tom nevidim ziadny problem.. podla mna je to uplne normalne.. a nemozme branit ludom v tom aby vychovavali dieta.. ved predsa ked sa uz raz takyto par rozhode ze dieta chce tak sa on bude aj patricne starat.. tolko asi z mojej strany noo..
Podľa mňa to nieje správne. Predsa každé dieťa má mať tak ako otca, tak aj mamu. Potrebuje výchovu aj zo ženskej aj z mužskej ,,stránky''. Nehovorím že homosexualita je nejaká choroba, ale je to jednoducho proti prírode. Predsa patria k sebe samček a samička, muž a žena, nie? Hoci výnimka podtvrdzuje pravidlo, a myslím že presne touto výnimkou je homosexualita.
Ale na druhej strane je to voči nim nefér lebo sú to ľudia ako všetci ostatní a aj oni túžia po dieťati.
som proti. dieta ma mat mamu aj oca. ved je to vidiet, ked jeden chyba. dieta ma castejsie problemy - chyba mu jeden vzor. a co este ked bude mat dvojnasobok len z jednej strany?? myslim si, ze to dieta nebude normalne vyrastat.
ja si chcem v buducnosti dake dieta adoptovat mozno aj dve a kludne aj romske alebo cernoska aziata dieta ako dieta a dufam ze mu/im budem dobrou matkou
ináč keď to tu tak riešite, už normálna adopcia pri dvoch rodičoch myslím nudných heteráckych je dosť zložitá a pri našej infantilnej vláde také niečo asi nikdy neprejde, veď ani životné partnestvo neni nejako na dosah buďme realisti predsa toto sú len dohady, nechapem jak môže niekto homosexuálmi pohŕdať? viete čo heteráka serie najviac? úspešný a dobre zarábajúci a dobre vyzerajúci gay tp je fakt iba na smiech
@8 To akože keď má dieťa len jedného rodiča a majú doma psa tak nie su rodina?
A nevidím na tom nič zlé, určite je lepšie keď má dieťa dvoch milujúcich rodičov rovnakého pohlavia než keď má matku aj otca ale takých ktorí ho považujú za omyl mladosti prípadne keby malo vyrastať v detskom domove...
aké kráásne frázy tu všetci píšete o milovaných deťoch. a kde ste zobrali to že homosexuál je automaticky ten najlepší rodič, ktorý svoje dieťa nadovšetko miluje?? je kopa ľudí, čo si adoptujú deti a tiež sa o ne zle starajú.
Prečo nie? Ak je rodina slušná, ako tak zabezpečená a má skutočný záujem a zodpovednosť vychovávať detí, a je odolná voči predsudkom, nemalo by záležať na orientácii. Ale - predsudky. Možno by to pre tie deti nebolo ľahké, lebo som si istá, že mnohí rovesníci by sa im posmievali. Takže ktovie... presne tak...
decka vedia byt zle ale zeby toto niako zavazilo ? ved tolko dovodov je uz na posmievanie skoro mi to pripada akoby sa kazdy tvaril ze na skolach to nevyzera tak ako vyzera... co keby sa racej riesila vychova jebnutych deciek ako to ze vdaka schvaleniu podobneho zakona by umoznilo viac detom mat rodinu ?
v čechách na to majú istú osvetu, organizácie na zrovnoprávnenie homosexuálnych rodín, ak by vláda také niečo aj chcela schváliť musela by prv podniknúť isté kroky, ale ako raz jeden povedal o také experimenty sa nezaujímame a bodka. Či je homosexuál alebo lezba či heterák lepší rodič na tom nezáleží o tom predsa nerozhoduje orientácia, ľudia by si to už konečne mohli uvedomiť, či majú mať deti ideál ako dvoch hetero rodičov? ďalšia blbosť, to nejako neovplyvňuje ich orientáciu a deti ktoré vyrastajú v tých "homo" rodinkách sú vnímavejšie a samozrejme bez predsudkov. Za tie vaše sebecké názory môže iba blbá konzervatívna SLOVENSKÁ mentalita.........
@46 od neho by si tu "pointu" mohol asi ťažko čakať, blbé názory plné smajlíkov
@45 si prv zisti čo znamená pojem mentalita, neviem čo isté by si tak mohol povedať o mentalite homosexuálov lebo v tejto súvislosti by to bolo dosť od veci, lebo mentalita nejako nesúvisí z orientáciou, nie neplánujem len o tom viem svoje tak diskutujem, chápeš?
@28 ja uz som svoj nazor vyjadrila(@15 ). su to extremne pripady, ale bohuzial aj skutocne. nemali by sme pred tymito otazkami zatvarat oci len preto, ze na ne vieme dopredu odpoved.
@34 ak si si nevsimol, reagovala som na prispevok predtym
@40 ale ved to tu nikto netvrdi, ze su automaticky tymi najlepsimi rodicmi. je to diskusia o adopcii deti homosexualmi a ked si myslia ludia ze je to ok tak je to ich nazor a neznamena to ze homosexuali su automaticky najlepsi rodicia.
ja s tim suhlasim. ale mali by byt tvrde kriteria. aby bol vztah stabilny a obidvaja rodicia psychicky zdrvai. u nas je nemozne aby sa to presadilo v krakej dobe. a za takich 20 rokov by uz heterosexualna spolocnost mohla povazovat homosexualne pari,manzelstva za normalnost a teda by bolo mozne upravit/prijat potrebne zakony.
Ale druha stranka: ako to vyriesia jazykovedci ? ved ked budu dvaja muzi tak ktori bude mama a ktori otec? alebo ich dieta bude volat po mene? a pri zenach to iste.
Však to je šum a fuk, ak sa to dieťa cíti dobre, a je oň správne postarané. Tu ide o dieťa, a nie o to, či sú "rodičia" homosexuálny. Všetky veci spojené s tým. Treba ale fakticky ísť na to triezvo. To jest, počítať absolútne so všetkým. Na to treba podľa mňa teda poriadne odhodlanie, tú túžbu mať deti, a hlavne mať odolnosť voči vonkajšiemu svetu. Potom šťastiu nič nebráni.
@55 ty si fakt prípad, nevieš čo je to verejná diskusia? sa musíš obklopovať ľuďmi s podobným zmýšľaním ako máš ty, lebo asi nik normálny by pri tebe nevydržal
homosexualovia by si mali uvedomit,ze tie ich "vztahy" su proti prirode a dieta neprichadza do uvahy. to ma vyrastat v heterosexualne rodine,aby malo spravny priklad do zivota.podla mna decko,co ma dve mamy,alebo dvoch otcov bude mat vacsie sklony k homosexualite ako to co vyrasta v normalne rodine.nehovorim co bude znasat v skole,ako prezije pubertu atd..pride mi to neprirodzene.
som zasadne proti nech si robia co chcu ale im deti nie
Lebo dieta by malo byt vychovavane matkou aj otcom prirodzeny rodicovsky par pre dieta. Napr. deti z detskych domov su ine psychicke aj ked je iba jeden rodic ale mat dvoch takych istych a ked niektori su este taky ako Pavel Rochniak napr. to ma len tak napadlo...
@59 ano,laska mier a podobne hippiesacke reci...nemusím to pocuvat.
Ale v normalnej rodine sa dieta uci zakladnym spolocenskym navykom,ako sa ma muz spravat k zene a naopak napriklad. ved sa treba pozriet ako sa sprava dieta,ktore vyrastlo len s matkou a ako to,co ma oboch rodicov. Potrebuje vychovu matky a aj otca.
Dovolím si poniektorých z vás opýtať sa, či viete, čo znamenajú skratky: JRD,JZD,KSČ,ROH,KSS,POM...neviete? To sú skratky rôznych organizácií, ktoré u nás už cez 18 rokov nejestvujú, pádom totality boli zrušené. Takže tí, čo majú menej ako tých 20 rokov toto nevedia. Čo sa týka homosexuality, tak môj názor je tento: homosexualita nie je žiadna úchylka ani choroba, je daná človeku ešte pred jeho narodením. Homosexuál je človek ako každý iný, má svoje chyby aj klady. Keď sa z teba môže stať kriminálnik, môže sa stať aj z homosexuála. Záleží výlučne na povahe človeka, ako sa správa k druhým, aké vzdelanie získa... Ak by u nás uzákonili partnerstvo medzi homosexuálmi, ak by im povolili adopciu dieťaťa tak, ako povoľujú manželom, za tých 20 rokov by to na svete (aj u nás) bolo celkom normálne, nik by sa nad tým nepozastavoval a neodsudzoval to! (Pozri do duše človeka, posúď, či bude z neho priateľ a neurčuj koho má milovať a koho nie!)
@hel14 vieš čo trepeš bludy, že proti prírode, a keď nás tak príroda stvorila? vieš jak ma to serie? toto určite nieje proti prírode!!! už sa spamätajte, a potom si o výchove detí niečo hovor až vtedy keď nejaké vychováš, sú to len obyčajné vyvrátiteľné kecy o tom že deti musia mať matku aj otca aby vyrástli nejako "normálne" kopa asociálov sa rodí v kompletných a normálnych rodinách, tak si vyštuduj deckú psychológu a až tak si tu presadzuj svoje nezmyslené názory!
a decko určite NEBUDE mať väčšie sklony k homosexualite, to si kde nabrala? tu mi napíš nejaké podložené vedecké výskumy!! ak mi chceš tvrdiť že je to pravda!!!
@schizofrenik ,no ja myslim ze bude.Bude vidiet,ze je to uplne normalne, ked je muz-muz, zena-zena a ked na neho pride to obdobie dospievania bude podla mna najskor nasledovat priklad "rodicov".ano,asociali su aj z normalnych rodin,ale tam tie rodiny bud nefunguju akoby mali,alebo ma dieta nejaky problem atd...
nevravim,ze decko z homosex. rodiny bude asocial, vravim len,ze homosexualitu bude povazovat za totalne normalnu a skorej k nej bude smerovat,kedze ma taky priklad od rodicov.
k vychove deti...ehm,mam maleho brata a nasi su velmi casto prec...krpca som,ked bol mensi spoluvychovavala.cize ja viem,co obnasa vychova dietata,sak sa staci pozriet,ako sa sprava dieta,ktore vyrastlo bez jedneho z rodicov,napr.bez otca.a neviem co to bude,ked bude mat dve matky. je to proti prirode,sice niesom veriaca ale muz a zena patria odjakziva k sebe.z homosexualneho vztahu nevznikne nic a nikto,nema ziadne pokracovanie. Ked uz musi byt niekto homosexual a chce mat partnera,som proti,ale dobre...ale kurňa nech nechcu svadby a deti.
Nech si kto hovori co chce,stale budem proti a nezmenim moj nazor!
@66 mas uplne pomylene nazory, dieta ktore by malo za rodicou dve mamy alebo otcov by URCITE nemali vacsi sklon k homosexualite, a keby sa aj narodily ako homosexuali aspon by neprechadzali obdobim ktorim takmer kazdy inak orientovany clovek prechadza, nenavidi sa za to co je, mysli si ze je divny, menejcenny a najviac sa boji to povedat rodine ktora malokedy zareaguje pozityvne...keby dieta homosexualne orientovanych rodicov islo po ulici a uvidelo pre sebou dvoch gayou alebo lezbicky za to ze by nezareagovalo ako ty (nehnusilo by sa mu to) este neznamena ze by malo sklon ku homosexualite..citala som o tom vela literatury, aj kde uz dospele deti hovorily a ich zivotoch v takychto rodinach, oni to vydeli ako celkom prirodzenu vec, pre nich to nebolo divne alebo proti prirode...
Tak daj štatistiky prieskumov, ktoré to potvrdzujú
Ach jaj ... V posledných príspevkoch je len samé "určite toto", "určite tamto", ktoré určite je to správne? Ľudia naučte sa svoje názory prezentovať ako názory a nie ako prieskumami a rokmi overené vedecké štúdie ...
Vážení,keď čítam poniektoré príspevky, tak mám z nich dojem, že všetci homosexuáli boli vychovávaní výlučne homosexuálmi!!! Veď je to totál blbosť, aj 5 generácií môže byť hetero a naraz sa objaví potomok homosexuál. Čo máte stále proti nim? Sú takí akí sú, hlavne, aby boli ľudia! A keď rozvedená žena žije s dvomi deťmi u svojej mamy, tak vychovajú homosexuálov?? Tak to podľa niektorých z vás vyzerá.
Máš úplne pomýlené formulácie, ak si niekto myslí, že ak má dieťa vychoovávané homosexuálnymi rodičmi väčšie sklony k homosexualite, tak to určite neznamená, že všetci homosexuáli boli vychovávaní homosexuálmi ...
Inak tvoj príklad - matka sama s deťmi je trošku mimo, deti sú jej, to jej ťažko niekto zakáže, ale aj keď sa nevyznám v zákonoch okolo tak myslím, že samotnej matke by asi tiež nepovolili adopciu ... Nie sú tam vhodné rodinné podmienky ... A kým nebude nejaký aspoň náznak dôkazu, že u homosexuálnych dvojíc to je inak tak si budem rovnako myslieť, že tam nie je ideálne rodinné prostredie ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
71 komentov
na strane druhej, byt tym deckom, tak sa radsej odjebem
To nie je rodina založená na pevných základoch, vnáša do výchovy vadný príklad, absentuje v nej vhodný rodičovský vzor. Navyše medzi homosexuálmi vládne veľká promiskuita. Ale v podstate mi to je jedno kam sa svet rúti. Robia si to ľudia sami, mali by sa zobudiť. Ja tomu nezabránim.
podla mna to danemu dietatu v zivote neda spravny priklad do zivota nehovoriac o tom ze koli tomu bude trpiet v spolocnosti.
a tiez sa nebudem zatajovat tym ze homosexualov nemam rad , a aj nimi pohrdam.je to moj nazor tak ak si tu budete do mna rypat ,ignorujem .mam nazor,mam nan pravo,nikomu neublizujem.tak ho tolerujte! SOJ!.
také porovnanie: keby mali gény také predsudky, ako ľudia, tak by sme dnes sotva existovali...
bože, toto si zapíšem, to je dobré a pravda jak sviňa!
ja som jednoznacne za.
Ale na druhej strane je to voči nim nefér lebo sú to ľudia ako všetci ostatní a aj oni túžia po dieťati.
Každá minca má dve strany...
je to moj nazor, tebe sa pacit nemusi. vyjadri si svoj a nedavaj laskavo taketo sproste otazky, na ktore urcite vies odpoved.
A nevidím na tom nič zlé, určite je lepšie keď má dieťa dvoch milujúcich rodičov rovnakého pohlavia než keď má matku aj otca ale takých ktorí ho považujú za omyl mladosti prípadne keby malo vyrastať v detskom domove...
A aký má akože toto súvis s adopciami homosexuálov?
To vyšlo
A nebodaj nedajú?
aké kráásne frázy tu všetci píšete o milovaných deťoch. a kde ste zobrali to že homosexuál je automaticky ten najlepší rodič, ktorý svoje dieťa nadovšetko miluje?? je kopa ľudí, čo si adoptujú deti a tiež sa o ne zle starajú.
@45 si prv zisti čo znamená pojem mentalita, neviem čo isté by si tak mohol povedať o mentalite homosexuálov lebo v tejto súvislosti by to bolo dosť od veci, lebo mentalita nejako nesúvisí z orientáciou, nie neplánujem len o tom viem svoje tak diskutujem, chápeš?
@34 ak si si nevsimol, reagovala som na prispevok predtym
@40 ale ved to tu nikto netvrdi, ze su automaticky tymi najlepsimi rodicmi. je to diskusia o adopcii deti homosexualmi a ked si myslia ludia ze je to ok tak je to ich nazor a neznamena to ze homosexuali su automaticky najlepsi rodicia.
Ale druha stranka: ako to vyriesia jazykovedci ? ved ked budu dvaja muzi tak ktori bude mama a ktori otec? alebo ich dieta bude volat po mene? a pri zenach to iste.
To je riešené v south parku ...
Kým muž so ženou v manželstve sú husband, wife tak v homosexuálnom partnerstve budú partneri nazývaní ButtBuddies
TO mám za to, že neviem čítať
Za tie vaše sebecké názory môže iba blbá konzervatívna SLOVENSKÁ mentalita.........
Za tie vaše sebecké názory môže iba blbá konzervatívna SLOVENSKÁ mentalita.........
tak tak...
a ano som za... za vsetko co prinasa lasku
rodina ma byt muz-zena-dieta ...
homosexualovia by si mali uvedomit,ze tie ich "vztahy" su proti prirode a dieta neprichadza do uvahy. to ma vyrastat v heterosexualne rodine,aby malo spravny priklad do zivota.podla mna decko,co ma dve mamy,alebo dvoch otcov bude mat vacsie sklony k homosexualite ako to co vyrasta v normalne rodine.nehovorim co bude znasat v skole,ako prezije pubertu atd..pride mi to neprirodzene.
cize v ziadnom pripade nie...
ja som zasadne za, ako niekto spomenul podporujem vsetko co prinasa lasku
Lebo dieta by malo byt vychovavane matkou aj otcom prirodzeny rodicovsky par pre dieta. Napr. deti z detskych domov su ine psychicke aj ked je iba jeden rodic ale mat dvoch takych istych a ked niektori su este taky ako Pavel Rochniak napr. to ma len tak napadlo...
Ale v normalnej rodine sa dieta uci zakladnym spolocenskym navykom,ako sa ma muz spravat k zene a naopak napriklad. ved sa treba pozriet ako sa sprava dieta,ktore vyrastlo len s matkou a ako to,co ma oboch rodicov. Potrebuje vychovu matky a aj otca.
A ty disponuješ nejkými vedeckými podkladmi keď vravíš, že URČITE NEBUDE mať väčšie sklony?
nevravim,ze decko z homosex. rodiny bude asocial, vravim len,ze homosexualitu bude povazovat za totalne normalnu a skorej k nej bude smerovat,kedze ma taky priklad od rodicov.
k vychove deti...ehm,mam maleho brata a nasi su velmi casto prec...krpca som,ked bol mensi spoluvychovavala.cize ja viem,co obnasa vychova dietata,sak sa staci pozriet,ako sa sprava dieta,ktore vyrastlo bez jedneho z rodicov,napr.bez otca.a neviem co to bude,ked bude mat dve matky. je to proti prirode,sice niesom veriaca ale muz a zena patria odjakziva k sebe.z homosexualneho vztahu nevznikne nic a nikto,nema ziadne pokracovanie. Ked uz musi byt niekto homosexual a chce mat partnera,som proti,ale dobre...ale kurňa nech nechcu svadby a deti.
Nech si kto hovori co chce,stale budem proti a nezmenim moj nazor!
Tak daj štatistiky prieskumov, ktoré to potvrdzujú
Ach jaj ... V posledných príspevkoch je len samé "určite toto", "určite tamto", ktoré určite je to správne? Ľudia naučte sa svoje názory prezentovať ako názory a nie ako prieskumami a rokmi overené vedecké štúdie ...
Máš úplne pomýlené formulácie, ak si niekto myslí, že ak má dieťa vychoovávané homosexuálnymi rodičmi väčšie sklony k homosexualite, tak to určite neznamená, že všetci homosexuáli boli vychovávaní homosexuálmi ...
Inak tvoj príklad - matka sama s deťmi je trošku mimo, deti sú jej, to jej ťažko niekto zakáže, ale aj keď sa nevyznám v zákonoch okolo tak myslím, že samotnej matke by asi tiež nepovolili adopciu ... Nie sú tam vhodné rodinné podmienky ... A kým nebude nejaký aspoň náznak dôkazu, že u homosexuálnych dvojíc to je inak tak si budem rovnako myslieť, že tam nie je ideálne rodinné prostredie ...
a na druhej strane dieta z domova vychovávané a ľúbené rodičmi.
(NA ORIENTÁCII NEZáLEží)