Anime sa vyznačuje predovšetkým spôsobom kresby, ktorý je pre ľudí mimo Japonska pomerne zvláštny a netypický. Tento spôsob kresby je vlastne vyvinutý z mangy. Anime samotné je len sfilmovaná = animovaná verzia toho, čo bolo predtým iba mangou. Väčšina postáv v anime má veľké oči, malé ústa a vlasy úplne ľubovoľnej farby. Postavy môžu mať zvieracie znaky – kemonomimi. V anime prakticky neplatia fyzikálne zákony alebo platia len niektoré, to znamená, že postavy dokážu robiť veci, ktoré inak nie sú možné.
Anime a manga majú rôzne žánre:Akcia/Dobrodružstvo;Bojové umenia ementia(je depresívne a psychické) émoni/Upíri etektívka/Záhady ráma;Ecchi;Fantasy/Mágia;Hentai(v preklade znamená erotika alebo sex je povolené od 18 rokov);História(prevažne z histórie,väčšinou nuda);Horor(väčšinou súvisí s detektívka/záhady);Hudba(väčšinou všetko o hudbe);Kodomo(v preklade znamená deti býva to pre deti do 12 rokov je to zábavné a poučné);Komédia;Romantika;SciFi/Mecha(väčšinou je to o vesmíre alebo o robotoch);Škola(anime zo školského prostredia, väčšina scén sa odohráva v škole);Shoujo(v preklade násťročné dievča,toto anime je vyrobené tak aby hlavne zaujalo dievčatá);Shoujo-ai/Yuri(láska medzi dievčatami a Yuri predstavuje erotiku a možno aj sex);Shounen(v preklade znamena násťročný chlapec,tieto sú zas zamerané aby upútali chalnov);Shounen Ai/Yaoi(zase ako u dievčat tak i u chalanov je láska to predstavuje Shounen Ai,Yaoi je zase ta eotická stránka u chalanov);Šport(anime ktoré zobrazuje hranie nejakého športu, ale hlavne sa vykresluje hlavný hrdina).
U nás na Slovensku sa anime a manga moc nerozširuje lebo sa stretáva s nepochopením ľudí a myslia si že sú to iba rozprávky, a je to iba pre nižšiu vekovú kategóriu.Rozširovaním anime a manga sa zaoberá občianskych združenia napr. AnimeDream a iní.



ĎAKUJEM!!!!!!

 Blog
Komentuj
 fotka
fnuk  29. 12. 2009 10:10
ked myslis....xD
Napíš svoj komentár