Každý z nás cítí hudbu nejak inak. Každý má svoj vlastný štýl hudby, ale pri hudbe platí len jedno pravidlo:,,Hudbe netreba rozumieť, vždy ju treba len cítiť."

Hudba je v dnešnej dobe veľký pojem, ktorý sa dá rozložiť aj do najmenších detailov, zvukov. Prechádzala z jednej ľudskej éry do ďalšieho obdobia v celej ľudskej histórií, no vždy to bola len tá hudba, ktorý sa časom menila, zlepšovala. V súčasnej dobe cítime hudbu na každom kroku, neprežijeme ani jeden deň, aby nám cez uší neprešiel nejaký súhrn zvukov. Hudbu počúvame cez rôzne stroje, technológie dnešnej doby. Nebudem opisovať aké štýly hudby poznáme, lebo je to zbytočne, keď každým dňom je ďalši a ďalší štýl hudby a možno aj práve v tejto chvíli niekto vymyslel nový štýl, ktorý sa za pár mesiacov stane novým zmyslom života pre určitú skupinu ľudí. A čo je vlastne hudba? Myslím, že niesom prvý čo si položil túto otázku. Hudba je neopisateľný jav, čo dokáže ludí upokojiť, rozveseliť, zosmäliť no aj nabiť. Ak niekto vstane ráno z postele nesprávnou nohou, hudba je práve to čo dokáže rozveseliť, zlepšiť náladu. Ako sa vlastne hudba vníma? Ja si myslím, že každý jeden človek na svete vníma hudbu inak ako ten druhý. Môže počúvať rovnaký štýl hudby ako ďalších 20000 ľudí, ale vníma ju inak. lebo hudba je niečo čo každý pochopí, ale nikto jej správne neporozumie.

Na záver už len taký krátky citát o hudbe: ,, Kto chce hudbu pochopiť nepotrebuje sluch ako srdce."

 Blog
Komentuj
 fotka
pavook  2. 12. 2007 23:36
hmmm...dobra otazka..

podla mojho nazoru je hudba nejakou vyssou formou komunikacie medzi ludmi, ktora nie je obmedzena velkostou slovnika ani zavaznostouslov. je to komunikacia schopna prenasat a rozsirovat aj tie najjenejsie nuancie ludskych pocitov a nalad. ved ktory svetovy jazyk dokaze zjednotit take obrovske mnoztvo ludi rozneho veku, narodnosti, nabozenstiev, atd... to sa len tak nejakemu svetovemu jazyku nepodari, hudbe vsak ano. staci sa pozriet na festivaly. ci uz su to drobne festivaly slovenskeho formatu, alebo znamy Carneval de Rio De Janeiro. Rozuzlenie zahady: ak na tomto svete je zopar veci pre ktore sa oplati zit, hudba je medzi najvrchnejsimi mietami v zozname..... rock on!!
 fotka
flipko  3. 12. 2007 14:53
zaujimave...tak kazdy ma na tuto otazku iny pohlad ale aj toto mose byt jeden z nich
Napíš svoj komentár