Po menšej pauze pokračujeme ďalším seriálom z produkcie Disney - Talespin. V tomto období už podľa mňa Disney skutočne po Hanna Barbera prevzali štafetu. Ich seriály boli silné, zábavné a dobrodružné. Bude aj nasledovník držať krok? No... poďme sa na to pozrieť spolu.

Talespin sú príbehy kapitána Balú, ktorý pracuje ako pilot. Často som premýšľal, či je to Balú z Knihy Džungle, ale nejako som sa cez to dostal. Okrem toho tu je jeho mladý navigátor Kid, jeho šéfka Rebecca so svojou dcérou Molly a leví mechanik Wildcat. Dokopy tu fungujú ako veľmi dobrá partia, no s týmito postavami som vždy mal nejaké problémy. A to sú podobnosti.

Ak si odmyslíme medveďa Balú a Louiho, tak pri Wildcat som si vybavil Tigera z dobrodružstiev Winnieho Pooh. Kid a Molly mi zase pripomínajú povahou mladých Gummi mackov. Je to ako keby Disney brali svoje vlastné nápady a rozhodli sa ich pospájať dokopy. Tým však nechcem hovoriť, že je to zlá šou.

Príbehy boli dobrodružné, veľmi zaujímavé a aj veľmi vtipné. No občas mi neprišli až na takej úrovni ako Chip n Dale alebo Ducktales. Talespin priniesol letecké dobrodružstvá s veľkým množstvom návratov. Len sme postavy prepracovali a dali do nových dobrodružstiev. Tým sa stráca chuť seriálu. Napriek tomu, že Balúho dobrodružstvá sú zaujímavé.

Animácie sa mi zdajú tiež o niečo slabšie. Stále to pôsobí ako Disney a scénky lietania boli dobré, ale inak to neprináša nič nové. Skôr to bol krok späť. Postavy pôsobili menej farebne a úsmevne. Talespin proste nezafungoval tak výrazne ako mohol.

Šou fungovala rok a mala len jednu sériu. Na druhú stranu však mala až 65 dielov. Bola úspešná? Áno, mala svoje úspechy a doteraz je populárna, no myslím si, že nenaviazala až tak výrazne na úspechy svojich predchodcov. Inými slovami dobrá šou, ktorej ale niečo chýbalo.

Poslednú si spomenieme úvodnú zvučku. A jediné čo sa mi na nej páčilo boli refrény. Inak je ale menej chytľavá než predchádzajúce. Teraz si už určite myslíte, že šou nemám rád. Ale nie. Rád si ju pozriem aj teraz, len si myslím, že predchádzajúce projekty od Disney boli na vyššom leveli. Talespin bol dobrý, ale mohol fungovať aj lepšie. Preto aj odo mňa odchádza s dobrým hodnotením.

VERDIKT: 7/10 - Dobré!

 Recenzia
Komentuj
 fotka
montanalegal  29. 3. 2014 12:58
hogo fogo ťululum
Napíš svoj komentár