Emotikony vo vašich správach sú ako nové súhvezdia a rodiace sa hviezdy, zhasínajúce i trpaslíci a obri. Kométy a pásma asteroidov, narážajúce do mojich prstencov. Prebíjajúce sa mojou atmosférou, vychyľujúc ma z mojej nekonečnom danej trajektórie. Nech si veriaci verí, čomu chce, nech si vedec myslí čo chce, nech filozof polemizuje a debatér agituje, čitateľ vidí a spisovateľ píše čo chce. Ja som tiež vesmír vo vesmíre a venujem sa vlastnej kozmogónii.

Nech si kto chce hovorí čo chce, myslí, koná. Nechajte môj mikrokozmos na pokoji dýchať, nech môžem sa rozpínať ďalej i do tých najvzdialenejších kútov najďalekejšej diaľky...

Raz som v záleve eufórie potúžený pozemskými stimulantmi rozprával kamarátke na balkóne o tom, aké úžasné je telo. A aký je úžasný tento svet. Žijeme vo vesmíre, ktorý je časťou iného vákua, ktoré vôbec nie je vzduchoprázdne, ani inak prázdne. Je neuveriteľne plné a v tom bola už moja vízia Biophilie o ktorej som ani nemal tušenia. Dokonca my sami sme v tom vesmíre galaxiami. Malé galaxie, ktoré sa svojimi pásmami asteroidov a chvostmi komét snažia nadviazať svoju úzku komunikáciu s tou galaxiou susediacou i vzdialenou. Áno, ba dokonca i vzdialenou. A preto neviem, prečo mám takú smolu. V tom zhluku pulzujúcich iskierok a ohníkov, naťahujem lúče svojho slnka do všetkých strán tak mocne, až čas za ktorý jeden lúč preputuje odo mňa k Tebe je neuveriteľne dlhý a ja neviem... Či mám kontakt s tým lúčom. Som opustenou civilizáciou na planéte Nikoho, ktorá sa márne snaží nadviazať kontakt s vyššou mocnosťou, alebo inou formou života. V istých okamihoch pociťujem pálenie a prahnem hoc i len po párení s neznámym. Ale všetky intergalaktické diaľnice sú v kvartálnej údržbe a ja som vypol hyperpriestor. Preto sa radšej venujem vynájdeniu vlastného kolesa a iných už objavených objavov. Vraciam sa do Renesancie celý a v depozitári ma nájdete, mrnkajúc si vlastnú náuku o vzniku, vývoji a zániku vlastného vesmíru, kým sa toto skončí. Čo zo mňa kričí? 42 to nebude. Tak hľadajte ďalej, milí... Ja už sa veziem len vo vlastnej trajektórii.

 Blog
Komentuj
 fotka
mrspunk  21. 11. 2011 07:20
konečne niekto! vždy som vedela, že i ja som galaxia
 fotka
thrwtchr  21. 11. 2011 15:21
toto. už veky.
Napíš svoj komentár