Možno tu už bolo tisíc milión takýchto článkov, no nedá mi nenapísať aj môj názor na to. Veľmi často smajlíky v blogoch nepoužívam no dneska sa asi veľmi nezdržím.

Keď si tak pozerám na jednej nemenovanej televízií kriminálny seriál a hádame s rodinou kto by mohol byť vrah začal som si všímať techniku a "programy" (ja viem je to video ale vyzerá to efektne ), ktoré tam používajú na všelijak účely.

Keď Vás začne seriál nudiť tak aj vy si začnete všímať veci okolo len aby ste sa trochu opäť dostali do deja. Skúste si teda v stredu o 20.00 pozrieť známy kriminálny seriál ktorý sa odohráva v Miami a poviete mi aj váš názor.

Späť k tej technike ktorú som spomínal. Zaujalo ma akú veľkú dotykovú obrazovku tam majú (vlastne ani neviem či bola dotyková lebo ani nebolo vidno žeby to bola obrazovka) a vyšetrovatelia identifikovali podozrivého. Väčšina policajtov a vyšetrovateľov(teda aspoň u nás) má jednoduchú obrazovku kde postupne od hora dole zobrazí fotku a informácie. Ale v Miami? Kdežééé... U nich pekne (efektne) fotka priletí z neznáma, zväčší sa, farebná čiara opíše jej obvod a olemuje ju potom sú na rade informácie o ňom/nej. A to je najlepšie ... Texty sa pekne (neviem či to dobre opíšem) preženú na obrazovku a po jednom sa jednotlivé písmenká ktoré tvoria napríklad meno podozrivého zväčšujú, kývu, zafarbujú a všelijak chodia po obrazovke a to ešte nehovorím o pohyblivom pozadí (napríklad ľubovoľne sa točiaci znak úradu).

A to platí aj na mobiloch. Vždy som chcel Sony Ericsson, ktorý by mi ukázal 3D miestnosť (taktiež s pohyblivým pozadím) a taký veľkú displej aby sa mi tam zmestili aj informácie a tepelný senzor plus nejaká tá web-kamera.

A teraz mi povedzte, potrebujú policajti a federálny agenti takéto srandičky? Pohyblivé obrázky, rôzne efekty na texty a to som vám ešte zabudol povedať o jednej časti kde si pozerali záznam EKG v 3D (možno to niekto z vás videl). No povedzte mi prosím ktorá nemocnica zaznamenáva pacientove EKG v 3D formáte ...

 Blog
Komentuj
 fotka
freedomdreamer  5. 8. 2010 12:13
Imidžovka
Napíš svoj komentár