Niet človeka, ktorý by s tým nemal žiaden problém. Neustále máme potrebu porovnávať, analyzovať druhých, pokúšať sa ich zmeniť. A to nie je správne. Tento problém je zakorenený kdesi hlboko v nás.

V prvom rade si uvedomme, s kým máme najbližší vzťah. So sebou.
My sami seba máme taktiež potrebu neustále súdiť. Myslíme si, že druhí sú lepší ako my.
Keď počujete svoj hlas na nahrávke, zdá sa, že je divný. keď sa vidíte na videu, myslíte si, že ste tak isto divní. Príliš analyzujete samých seba a ste neustále s niečim nespokojní. Ale paradoxne, ostatní sa na vás pozerajú oveľa láskavejším pohľadom, ako vy na seba.
Ale potrebujeme mať vzťah samy so sebou? Prečo nemôžeme byť len samy sebou? Ak máte vzťah samy so sebou, znamená to, že ste sa rozdelili na dve časti, na subjekt a objekt. Táto dualita je hlavnou príčinou všetkých konfliktov vo vašom živote.

V stave tzv. osvietenia (tj. pochopenie širších súvislostí) ste plne sami sebou. Neodsudzujete sa, neľutujete sa, nie ste na seba pyšní a necítite k sebe lásku, ani nenávisť.
Keď sa vzdáme vzťahu so sebou, všetky ostatné vzťahy sa stanú vzťahmi milostnými

 Blog
Komentuj
 fotka
atep  10. 4. 2013 22:28
čakala som dlhší článok, ale je fajn

ja s týmto problémom sa snažím bojovať tiaž; prijať seba samú a nesnažiť sa meniť ľudí, aj tak na to nemám moc
 fotka
emcbalance  11. 4. 2013 07:44
no vidíš to, aj sa sa s tým snažím bojovať. to bola len taká krátka úvaha. Ale samozrejme, dá sa o tom ešte veľa povedať a viac to rozpísať
Napíš svoj komentár