Šarm je podmanivý. Tak isto ako sa okvetné lístky kvetiny rozvíjajú, otvárajú sa teplu a lúčom slnka, tak sa my rozvíjame a otvárame kúzlu šarmu. Šarm funguje ako Veľký atraktor, tiahne ku svojmu magnetickému zdroju.
THOKOZA, múdra žena 20. storočia

Stretli ste už šarmantného človeka? Ak áno, museli ste sa pri ňom cítiť naozaj skvelo. Pôsobia veľmi podmanivým a prenikavým spôsobom. Ľudia k nim cítia prirodzenú náklonnosť. Je to tým, že sa pri nich cítite miliónovo, preto vyhľadávate ich spoločnosť a ste s nimi radi.

Príroda alebo výchova?
Veľa ľudí môžno povie, že s tým sa musí človek narodiť. Pravdaže, niekto sa narodí s prirodzeným šarmom, záujmom o druhých a vysokou empatiou. My sa môžeme nachádzať na akejkoľvek škále daných dovedností. Pozorovaním šarmu u ľudí, sa dá veľmi dobre odpozorovať, ako komunikujú a ako sa správajú.

5 spôsobov, ako byť šarmantný

1. prijatie - Prijmite ľudí takých akí sú. To je to najvzácnejšie, čo môžete druhým dať. Vaše bezpodmienečné prijatie bez súdov a snahy zmeniť. A ako dať prijatie najavo? Jednoducho, usmejte sa! Keď sa na človeka usmejete, tým vzrastie jeho sebaúcta. Bude sa cítiť dôležito a hodnotne. To je počiatok šarmu.

2. ocenenie - Kedykoľvek, keď pochválite za niečo druhého človeka, hoc aj za maličkosti. Bude sa cítiť hodnotnejší a dôležitejší. Vyvolať tento úžasný pocit je úplne jednoduché, stačí povedať "ďakujem" pri každej príležitosti. Poďakujte za čokoľvek, čo urobí. Potom sa nielenže bude mať radšej, ale budete mať radšej aj vy seba. Čím sa budete mať radšej, tým úprimnejšie budete mať radi aj svoje okolie.

3. uznanie - Všetci máme veľkú potrebu po uznaní za svoje činnosti, či svoju námahu. Ale uznanie neuspokojí na dlho, jeho potreba je trvalá. Asi najlepšou definíciou na uznanie je pochvala. Pamätajte, že keď pochválite druhého človeka, jeho sebaúcta sa zas zvíši a vás bude považovať za zaujímavého a veľmi okúzľujúceho človeka.

4. obdiv - každý má rád poklony. Pochváľte druhému oblečenie, novú vec, vlastnosť, výkon, pochváľte hoc aj za drobnosti alebo drobné úspechy. vždy hľadajte niečo, za čo môžete pochváliť, možností je naozaj veľa. Druhí vás potom budú mať radi a budú vyhľadávať vašu spoločnosť, pretože sa pri vás budú cítiť príjemne a hodnotne.

5. pozornosť- Spôsob asi najdôležitejší zo všetkých a najmocnejší nastroj k vybudovaniu sebaúcty daného človeka a kľúčom k okamžitému šarmu. Keď budete s ľuďmi komunikovať, veľmi dbajte na to, aby vaša pozornosť bola zaujatá len nimi, aby sa pri vás cítili miliónovo. keď budete venovať pozornosť ostatným ľudom, budú sa cítiť veľmi dôležito a hodnotne. A tým radšej budú mať vás.

Ako si osvojiť šarmantnosť?
"Si tým, čím veríš že si." Každý máme o sebe nejakú predstavu, podla ktorej sa podvedome správame. Vytvor si preto už teraz image šarmantného človeka. Správaj sa tak a ver, že si sa ním už stal.

 Blog
Komentuj
 fotka
midnight  2. 4. 2013 23:27
neviem či toto čo opisuješ by som nazval šarmom. pre mňa je šarm ...pozitívna pokojná charizma, a pri nej nie je podmienkou ani jeden z týchto bodov ktoré spomínaš. šarmantne sa dá aj niekomu povedať že nevidíš dôvod sa s ním rozprávať, čo ide priam doslova proti všetkým tebou spomínaným bodom.
Napíš svoj komentár