Určite ste už niekedy prišli do kontaktu s charizmatickým človekom, či už osobne alebo z televíznej obrazovky. Títo ľudia majú akési čaro osobnosti. Ostatní ich radi nasledujú, radi sa na nich pozerajú, radi ich počúvajú. Keď vojde do miestnosti takýto človek, vždy ucítite jeho prítomnosť... Ale prečo je to vlastne tak, vysvetlím neskôr.

Na začiatku školského roka, prišla ku nám na školu nová učiteľka, ekonomikárka. Je to jeden z najúžasnejších a najcharizmatickejších ľudí, akých som kedy stretla. Už vtedy, keď sme s ňou mali prvú hodinu, mi bola sympatická. A viem, že nie len mne, veľa ľudí si ju obľúbilo. Stále som si kládla otázku, prečo je to tak? niekto sa charizmatický narodí, iný sa ku nej dostane časom. Máte pravdu, charizma sa naučiť nedá. Človek sa charizmatickým stane

Charizmatický ľudia sa nezaoberajú tým, čo si o nich myslia druhí. Nehanbia sa za seba a za svoje názory. Dokážu a majú silu ísť za svojimi cieľmi, neboja sa byť originálni, nepodceňujú sa ale dôverujú svojim schopnostiam. nemajú potrebu ostatných ovládať a to druhých paradoxne priťahuje. A to najhlavnejšie, sú sami sebou.
Dalo by sa povedať, že čím je človek viac sám sebou, tým viac ľudí priťahuje. A čo ty, máš silu a odvahu byť sám sebou? Odhaliť svetu svoje silné, slabé stránky, čudáctva, svoje pravé "ja" ?
Nech si o sebe myslíš čokoľvek, si úžasná bytosť. Si ako diamant, na ktorý si dal veľa kravín, pretože si myslíš, že ťa bude svet vidieť krajšieho ako si v skutočnosti. Ale to je omyl.
To, čo zvyčajne ukazujeme svetu, nie sme my. Sú to len naše "masky", za ktorými sa skrývame. Nemíňajte priveľa času a energie na to aby ste pred svetom ukryli zápornú predstavu o sebe.
A v neposlednom rade, buď ku druhým ľudom láskavý. Tým si ich získaš naozaj veľa. Budú zbožňovať tvoju prítomnosť už len vtedy, keď budeš o nich prejavovať úprimný záujem. A práve o tom je šarm. Niečo o ňom napíšem v ďalšom blogu.

 Blog
Komentuj
 fotka
toms  31. 3. 2013 23:06
Charizmaticky clovek ma este jednu dolezitu vlastnost - dar reci a gestikulaciu (ok asi 2 . Proste osobny prejav. Dokaze ludi zapalit, zatiahnut do deja, nech ide o (skoro) cokolvek.



To sa da naucit (brutal drina) alebo sa s tym clovek narodi.
 fotka
emcbalance  31. 3. 2013 23:08
Dobry postreh, dakujem ze si ma doplnil
 fotka
ikuto  31. 3. 2013 23:15
nejaké tipy, ako sa stať charizmatickým človekom ?
 fotka
emcbalance  31. 3. 2013 23:16
@ikuto hlavne buď sám sebou
 fotka
ikuto  31. 3. 2013 23:19
ooo našiel som článok o tom » ografologii.blogspot.sk/2010/04/charism...
 fotka
emcbalance  31. 3. 2013 23:32
@ikuto hmm, zaujimave
 fotka
parplyy  1. 4. 2013 19:14
Ja som kedysi bola strašne zaľúbená do jedného chalana a tomu sa páčila moja spolužiačka...

Ja som si z neho samozrejme robila srandu častokrát a raz som sa ho spýtala čím som si ho získala ja a čím tá moja spolužiačka.. a to čo mi povedal :

"Ona si ma získala hneď ako som sa na ňu pozrel, aká bola pekná. A ty si ma zaujala svojou charizmou."

Bolo to už dávno ale vtedy ma to riadne nasralo takže niekedy aj tá charizma vie byť na nič
Napíš svoj komentár