Ahojte. Všetci. Hlavne neprajníci. Zasa raz sa idem zamyslieť nad svojím životom.
Aké poetické, však?

Rozhodnutia
Človek robí vo svojom živote častokrát riskantné rozhodnutia. Veľakrát sa popáli, spáli, vyberie si zlú cestu, vydá sa zlou traťou. Ale keby si nevybral, nezistil by, či je tá cesta nesprávna. Alebo správna. Ako môžem vedieť, že vybraná cesta je správna? Alebo nesprávna? Ako? Možno mám pocit, že som si vybral správny smer, no nakoniec zistím, že stojím na mieste, resp. sa rútim do záhuby. Tak ako je to?

Slová
Akú veľkú váhu majú slová? Čo sa stane, ak niečo poviem, čo by som zrovna nemal, alebo nepoviem niečo, čo by som zrovna mal? Pokazím pokaziteľné? Nepokazím nepokaziteľné? Slová ubližujú a veľmi. A na druhej strane slová pôsobia ako balzam na dušu. Slová sú predzvesťou skutkov. Podľa našich slov by sme sa mali riadiť. To je to, nad čím sa zamýšľam dnešný deň. Niekedy proste nemám slov. Nechcem pokaziť danú chvíľu, alebo radšej mlčím, lebo sa hanbím. Ale, osmeľujem sa. Len to ide ťažko. Nebol som zvyknutý na taký záujem. A takú veľkú zodpovednosť. No učím sa. Snáď rýchlo.

Skúšky
V utorok posledná skúška. Učím sa už len zo zotrvačnosti. Som nevyspatý, zničený a bez nálady. Náladu mi dokáže zdvihnúť len moja láska Katka. Dúfam, že tú skúšku spravím a budem mať trochu oddychu. Potrebujem si oddýchnuť. Nutne a súrne.

Oči a káva
Keď sa pozriem ráno do zrkadla, zľaknem sa sám seba. Opuchnuté oči, len v kúpeľni opláchnem pohár od kávy, aby som si mohol zaliať ďalší pohár. Aby som sa mohol znovu sústrediť a nasávať informácie. Do tej mojej makovice. Rozmýšľali ste o tom, koľko litrov kávy vypijete cez skúškové? Liter? Alebo 20 litrov?

BIRDZ
Sľúbené čistky medzi priateľmi som uskutočnil včera. Nemám nič proti žiadnemu zo včerajších vymazaných, len som zasa raz preriedil mojich priateľov. Nestíham ich aj tak všetkých sledovať. Kritériom zmazania bolo dlhé ticho medzi nami, resp. to, že ich mám na facebooku. Áno, aj elwinko je na facebooku. Tak snáď sa nič také zlé nestalo.

Lúčim sa, lebo sa idem učiť. Dovi dopo, dopi pivo.


Bc. elwinko

 Blog
Komentuj
 fotka
mirkova  31. 1. 2010 14:10
učíš sa veľmi rýchlo a ja som trpezlivá
 fotka
petronellka  31. 1. 2010 14:12
držím palce nech ta skuska dopadne co najlepsie
 fotka
qirqi  31. 1. 2010 14:37
Aj pád na hubu je pohyb dopredu.. a veľa šťastia na skúške.
 fotka
d170  31. 1. 2010 17:29
Držím palce na skúške.
 fotka
miuska26  31. 1. 2010 17:42
ani liter mojko.. ..

inak vela stastia na skuske..uz aby ste aspon vy mali pokoj
 fotka
kokinka  31. 1. 2010 19:14
to o slovách ma zaujalo ... niečo na tom bude
 fotka
shelia  31. 1. 2010 20:49
trefne a dobre napisane
 fotka
ayreen  31. 1. 2010 22:01
ani pohár kávy



ale to bude asi aj o tom, že si na skúšky nechávam dostatočné množstvo času a tým pádom sa nemusím učiť 20 hodín denne.



a že držím palce na tej poslednej, ja ju mám vo štvrtok...
 fotka
pettulqa  1. 2. 2010 08:31
s tými rozhodnutiami, si to mohol dokončiť
10 
 fotka
marttina  1. 2. 2010 10:09
pekny blog, zase raz

dufam ze skuska dopadla dobre a oci sa vratia do normalu



btw za skuskove som dala aj tusim tych 20 litrov kavy

@ayreen ked mas posahanu skolu, kde ti daju termin skusky a par dni na to dalsiu, tak to nie je o tom, ze ty si nechas dostatocne mnozstvo casu a tym padom kafe pit nemusis si rada, ze existuje kafe, lecitin, guarana a slapes do rana bieleho aby si stihla



kazdy moze byt kde chce ci je to birdz alebo facebook, len ja raz nechapem co si ludia nad tym tolko honia a rozpitvavaju to,
11 
 fotka
ayreen  1. 2. 2010 10:54
@marttina no nám škola určí termíny, ale samozrejme niekoľko, tzn., že ja si určím na ktorý sa prihlásim. ale jasné, že existujú aj školy, kde ti určia jeden hlavný termín, jeden opravný a ideš. v tomto mám naozaj šťastie.



ale aj tak "megasuper" mi to vyšlo tento semester, kedy som sa zapísala na posledný riadny termín a potom vysvitlo, že sekretárka spravila chybu a ten termín nie je pre nás. čiže musím ísť až na opravný, preto mám viac času...
Napíš svoj komentár