Zaľúbila som sa. Ach, áno.. Zaľúbila som sa. A tak som si sľubovala keď som odchádzala do Paríža, že sa nezaľúbim. Tak som si hovorila: „ Hlavne sa nezaľúb, najmä žiadneho cudzinca. Prosím!“ No a je to! Som tu mesiac a dva dni a som zaľúbená až po uši, možno aj viac, možno po obočie. Neviem...

Spoznala som ho hneď na druhý deň ako som prišla a viete čo? Hneď som vedela, že nejaké väzby a city medzi nami nastanú. Dalo by sa to nazvať asi i láskou na prvý pohľad. Nie lipnutím! Ale láskou, skutočnou, čistou...

Ten chlapec si ma získal hneď prvým šibalským pohľadom a neskutočným úsmevom. Zisťujem, že je to až neuveriteľné, čo nám iný človek môže dať, čo nás môže naučiť, ako nás dokáže zmeniť.

Ty ma učíš každý deň novým veciam. Už len ako vidím ako sa ku mne približuješ, stále s úsmevom. Ako sa nikdy nesťažuješ a vždy keď padneš pokúšaš sa vstať a skúšaš všetko odznova. Je úžasné ako sa vieš tešiť z maličkostí, ako si vieš vychutnávať každú sekundu, ako si vieš vychutnať každé sústo. Je obdivuhodné ako dokážeš všetkých milovať, ako dokážeš byť láskavý ku každej bytosti ktorú stretneš, no zároveň dokážeš na nikom príliš nelipnúť.

Samozrejme, nie vždy je to jednoduché. Niekedy mi pravdu povediac ten chlapec ide na nervy. Má určite aj svoje muchy, koniec koncov, všetci máme nejaké tie mušky, muchy či mäsiarky. Niekedy si vyžaduje veľa mojej pozornosti a ja mu nie som schopná jej toľko poskytnúť. Niekedy je nervózny, dokonca niekedy i kričí. Sem-tam robí veci, ktoré vie, že nemám rada. Akoby čakal ako zareagujem tentokrát... Ale potom, stačí jeden, jediný úsmev a ja na všetko zabudnem a život ide ďalej a je zase o čosi krajší.

Áno, som v Paríži.

Som tu už mesiac.

Pracujem tu ako au-pair.

Starám sa o jedného výnimočného 17-mesačného chlapca, ktorý ma učí každý deň novým veciam...

ĎAKUJEM!







PS: Prosím, žiadne blbé poznámky. Neviem či človek môže cítiť niečo také k „cudziemu“ dieťaťu, ale píšem to v dobrej vôli a čistej, ničím nezakalenej, láske.

Krásny večer prajem.

 Vyznanie
Komentuj
 fotka
dumbledore  1. 12. 2015 21:10
 fotka
vymyslinick  2. 12. 2015 12:28
Dobre vypointované ...
tak to má byť, prezradiť to podstatné
až v úplnom závere.
A baví ma, keď to, čo sa v takomto
"milostnom kontexte" bežne chápe
metafora, metaforou vlastne vôbec
nie je (vždy, keď spadneš, ...)
 fotka
subarnica  2. 12. 2015 15:12
Toto bolo fakt super! prekvapivé.. like it!
 fotka
borovy  2. 12. 2015 15:32
teraz v Paríži?
 fotka
borovy  2. 12. 2015 19:34
no o to lepšie!
 fotka
eka88  4. 12. 2015 13:47
@Vymyslinick Vďaka za konštruktívnu kritiku.

@Subarnica Ďakujem pekne.

@Borovy Ale keby som to bola vedela, tak asi sem aj tak prídem
 fotka
eka88  4. 12. 2015 13:49
@Zajkousko Vymazal komentár? Prekvapivé. Si pochopil, že bol kúsok od veci? Milo prekvapivé.
10 
 fotka
borovy  4. 12. 2015 14:18
takže si mimo ohrozenia užívaš si to tam
11 
 fotka
zajkousko  4. 12. 2015 16:37
@eka88
nebudem sa nikomu vnucovať...
Napíš svoj komentár