Kde bolo, tam bolo žilo jedno dievčatko, ktoré nosilo červenú čiapočku a tak ju každý volal Červená Čiapočka, ale keďže to je dlhé tak ju volali ČČ.
Jedného dňa na ČČ zavolala mamička
"ČČ??? Nabalila som ti košíček." Ono asi čakáte že pôjde za starou mamou však? to je však veľký omyl. "Pôjdeš zaniesť koláče Vdove koze a jej trom kozliatkam dobre?"
"Áno mamička" odvetila pohotovo ČČ "a neboj sa! už nepôjdem cez les. Už takú chybu nespravím!"
ČČ si vzala košíček a dala sa na cestu. Samozrejme, že šla cez les s myšlienkou že keď zabili posledného vlka minulý rok, nič jej nehrozí. Šla po lesnej cestičke a spievala si nejakú pieseň ktorá bola momentálnym hitom v rádiu Európa 2.
Myslela si, že jej nič nehrozí, vykračovala si absolútne pokojne a s radosťou keď tu zrazu zmeravela tak, že sa až nedokázala pohnúť. Pred ňou totiž sedel na lavičke Netvor a strašne kvílil. ČČ bola stuhnutá ako snehuliak pri polárnom kruhu no netrvalo dlho a Netvor si ju všimol.
"Stratila si sa maličká?" hovoril ešte stále roztraseným hlasom.
"Nie ujo Netvor. Čo sa vám stalo?"
Akonáhle Netvor počul túto otázku, zreval a rozplakal sa ešte viac.
"Vieš maličká, keď boli v lese premnožené srnky, tak poľovníci nechtiac zastrelili krásku! Jediné čo mi po nej zostalo je citovo labilný drak, ktorý ak dostane nádchu, nedajbože chrípku podpáli kýchaním celý les!" ČČ sa pri myšlienke na kýchajúceho draka rozosmiala. "Ale nebudem ťa viac zaťažovať. Kam ideš keď si sa teda nestratila???"
"Idem za Vdovou kozou a kozliatkami. Nechcete ísť so mnou? Dvom sa nám pôjde lepšie ako by sa mi šlo samej!"
A tak si šli po lesnej cestičke až došli k domu Vdovy kozy a jej troch kozliatok. Ono kozliatok bolo pôvodne sedem, ale Vlk bol hladný a nezožral len Tatka Capa ale aj štyri kozliatka a skôr ako mu stihli rozpárať brucho a nahádzať doň kamene, on ich stihol všetkých stráviť a žiadna záchranárska akcia sa nekonala. Koza sa stala vdovou a kozliatka zrazu nemali súrodencov.
Skôr ako ČČ a Netvor stihli zaklopať na dvere, tie sa otvorili a vybehli odtiaľ tri splašené kozliatka.
"Ujo Netvór!ČČ!"
"Neečakala som že príídete obajaa. Myyslela som si, žee príídeš len ty ČČ. Keby vieem tak napečieeeem" vytackala sa za nimi aj Vdova koza.
"Nebojte sa. Veď mamička poslala koláče." povedala ČČ a kozliatka zajasali, pretože pani Čiapočková bola najlepšou pekárkou v lese.
"Budeme mať koláče!!! Budeme mať koláče!!!"
"Aale tichoo! Nooo! Chceela by som vaaas poprosiiť, či by ste mi tieeto mooje tri kozleence nepostráážili. Potrebovala by som íísť nakúúpiť do...." ani to nedopovedala. Nie preto, že by sa reklama do rozprávky nehodila, ale ozvalo sa ozrutné kýchnutie. A za ním ďalšie a ďalšie. Už o malú chvíľu bol celý les v plameňoch! V domčeku Vdovy kozy, ktorý bol jediným bezpečným miestom v lese pretože kedysi slúžil ako hasičská zbrojnica sa začali zhromažďovať všetky rozprávkové bytosti. A tak sa ocitla Snehulienka vedľa Petra Pana, Vajce vedľa Dumba, Pinocchio vedľa Bambiho a Trpaslíci vedľa Šmolkov... Vdova koza už stála pri telefóne a vytáčala 112.
Keďže sme v rozprávke, hasiči dorazili asi minútu potom ako zložila slúchadlo a les bol uhasený a zachránený.
Keď bolo jasné, že nebezpečenstvo pominulo, všetci si od šťastia vydýchli. No nestihli by ste ani do päť narátať a všetci zaspali.
To len Šípková Rúženka pomáhala s hasením lesa a pichla sa do prsta.

A ako to nakoniec skončilo? Dorazil Quasimodo ťahajúci za sebou celý Notre Damme, vyliezol na vežu, zazvonil na zvonec



a rozprávky je KONIEC

 Rozprávka
Komentuj
 fotka
austin1991  1. 3. 2014 00:15
Tak toto ma dosť pobavilo: "spievala si nejakú pieseň ktorá bola momentálnym hitom v rádiu Európa 2. "
Napíš svoj komentár