Pred pár dňami naša krajina oslávila 30 rokov.


Ak by bola naša krajina človekom, už by pravdepodobne bola vydatá a možno by mala aj pár detí. Ale to iba v prípade ak by nebola členom LGBTQI komunity.

Ak by bola naša krajina človekom, mala by stabilné zamestnanie. Ale to iba v prípade, že by nemala akékoľvek postihnutie.

Ak by bola naša krajina človekom, mohla by žiť v relatívnom pokoji a bez strachu. Ale to iba v prípade, že by nebola súčasťou minority.

Ak by bola naša krajina človekom, mohla by slobodne vyznávať svoju vieru bez obmedzení. Ale iba ak by bola členom už registrovanej cirkvi v najlepšom prípade katolíčka.




Mohla by som pokračovať ďalej vo výpočte všetkých vecí, pri ktorých sa mi rozum zastavuje, ale radšej by som sa sústredila na to, aká je naša krajina krásna.




Krásna krajina, v ktorej počúvame o tradičnej rodine od predsedu parlamentu, ktorý má dvanásť detí s jedenástimi ženami.

Krásna krajina, kde sa žena snaží obmedzovať práva žien.

Krásna krajina, v ktorej sú ľudia schopní závidieť nie len pekné počasie na pohrebe ale aj vojnu v krajine vedľa.

Krásna krajina, v ktorej prevláda spomienkový optimizmus a preto podporujeme Rusov aj keď napádajú iné krajiny.

Krásna krajina, kde nenávidíme Ameriku ale plačeme o tom na Amerických webových stránkach.

Krásna krajina, kde si ničíme lesy a životné prostredie len preto, aby sme si mohli pridať ďalších pár miliónov na svoj účet.

Krásna krajina, kde viera riadi parlament, napriek tomu, že v ústave je jasne napísané, že sa táto krásna krajina neviaže na žiadne náboženstvo alebo ideológiu.

Krásna krajina, kým človek nepotrebuje ísť do nemocnice.

Krásna krajina, kde sa bojíme čohokoľvek nového a neznámeho ale nebojíme sa na to útočiť.

Krásna krajina, kde sa radšej tvárime, že časť populácie ani neexistuje, ako by sme mali byť tolerantnými.




Naozaj chceme žiť v takejto krajine?




Hnevám sa. Hnevám sa, že sme to nechali zájsť až takto ďaleko. Mrzí ma, že sa vzďaľujeme modernej spoločnosti každým dňom viac a viac. Je mi ľúto, že tu prevláda taká neskutočná nenávisť. Dúfam však, že sa to zlepší...


 Záchod
Komentuj
 fotka
tequila  4. 1. 2023 16:43
wow to si napisala uplne uzasne asi vo vsetkom sa zhodneme teda okrem tej USA, to je fakt zlo. Oni su zas opacny extrem - prilisna zhovievavost k mensinam a migrantom ich priviedla na pokraj zaniku a obcianskej vojny. Niekedy ma aj mrzi, ze svet sa potaca len medzi tymito 2 extremami a nevie najst zdravu rovnovahu
 fotka
dyawilld  5. 1. 2023 13:02
@tequila ďakujem ? úprimne zlo nájdeš všade nie len v pár konkrétnych krajinách...
 fotka
lenkaska1  5. 1. 2023 17:45
Ja tento postoj teda vôbec nezdieľam a myslím že práve takéto “totalisticke” vyjadrenia o tom akú mame “krajinu” jej škodia.
Napíš svoj komentár