Bola mladá, ale nie až tak, aby nevedela, čo je to bolesť a utrpenie. Bývala v pustom, prázdnom byte bez záclon a kobercov. Nepoznala ľudí, nemala rodinu ani priateľov. Do spoločnosti chodila len výnimočne. Jej pokožka bola od nedostatku slnka bledá a priesvitná. Celé telo jej mapovalo tisíce žíl, tisíce vlásočníc.
Prsia akoby vôbec nemala. Chýbala jej ženskosť a akýsi tvar. Z jej tváre vystupovala chladnosť a odmeranosť. Oči nemali výraz ani cit. Existovali len na to , aby videli. Na perách jej chýbal úsmev a na jazyku slovo. Stále mlčala , stále sa bála. Bála sa , že ju objavia. Že zistia, kde je, ako sa volá, čo robí. Nechcela byť niekto, chcela byť nikto. Tá, o ktorej nič nevieme, tá, o ktorej si myslíme, že neexistuje. Lenže ona je, žije a dýcha.
Kto je ? Kým je? A čo vlastne robí na tomto svete? A načo? Načo žije a míňa druhým vzduch........Jej otázky. Krátke, no výstižné.
Sny sú u nej nepoznaným pojmom a túžba niečím ani nemožno vysloviteľným. Len strach, bolesť, slzy a pocit viny.
Chytí ju zlosť. Rozbije nevinnú vázu, chytí do rúk črepinu a...
Prebudí sa opäť hladná a vysušená. Pes jej oblýže ranu zo včerajšieho rána. Nakukne do klobúka. Zase nič. Možno by mala zmeniť ulicu. Títo tu sú až príliš lakomí.

 Blog
Komentuj
 fotka
newgeneration  27. 1. 2010 14:40
zaujímavé
 fotka
emulienkaa  27. 1. 2010 15:52
pfuu...mam dosť
Napíš svoj komentár