Kebyže sú chalani knihy hneď by bol život ľahší, „Ach teraz som mala fakt strašne nudnú historickú knihu, žeby som si teraz kúpila pána akčného alebo nejakú lacnú romancu?“ rozjíma mladá žena v kníhkupectve obzerajúc chrbty kníh okolo seba
„A čo takto zmysel života?“ prihovorí sa jej predavačka postávajúca neďaleko.
„Oooh, aj také máte?“
„Stovky! Máme tu náboženské, filozofické, knihy s metódou na rýchle prachy... všetko čo len chcete.“ Usmeje sa na ňu a ukazuje na rôzne police.
Mladá žena sa zamyslí, rozmýšľa nad tým akú knihu si jej srdce práve žiada. „Viete čo? Tak ja si vezmem asi taký mix. Balíček s knihou na peniaze, filozofiou a ešte mi tam pribaľte nejakú romantiku, - ale drahá, nie Pilcherovku ani Steelovú niečo ozaj kvalitné a prešpikované humorom aj keď práve Brigite Jonesová to byť nemusí.“ Hovorí zatiaľ čo predavačka pobehuje po kníhkupectve vyberajúc knihy raz z tej raz z druhej police. Za chvíľu sa k našej slečne približuje zo znôškou kníh.
„Už máte? No to je perfektné“ rozjasnia sa jej oči keď jej pokladníčka podáva knihy. Objímajúc svojho vyvoleného sa ponáhľa ku pokladni.
„Nech sa páči, kolegyňa vám ho zabalí, tu máte účet.“
„Hmm, dosť drahé“ zamračí sa trochu „ale no čo, za lásku sa platí no nie“ vytiahne penazenku a na perách jej zahrá nedočkavý úsmev. Už aby s ním bola doma, chce si ho celého prečítať, do poslednej knihy. Aby sa pred ňou objavil presne taký akého si vyčítala.
„To je pravda, láska je drahá, najma v tejto dobe... a nech sa páči - výdavok. Ozaj verili by ste si že jeden muž si tu včera kúpil Kingov horor a k tomu akčnú knihu spolu s detektívkou?“ prehodí pokladníčka a udivene pokrúti hlavou.
„Nuž muži majú zvláštne chute. Ale aspoň to bude to žena po ktorej túžil...
„Asi tak, ja už svojho mám, veľa šťastia s tým vašim. Kolegyňa vám ho už zabalila.“
„Ďakujem veľmi pekne, už sa teším ako si ho doma vybalím.“
„Nech sa páči, dúfam že to bude ten pravý.“ Na chvíľu sa odmlčala „a keby nie, však si môžete kúpiť nového.“
Obe ženy sa zasmiali „To hej, to hej. Ach no nie je to úžasná doba?“

 Úvaha
Komentuj
 fotka
petronellka  28. 9. 2008 19:17
chcela by som mat nejaku taku knihu doma
 fotka
joelina  28. 9. 2008 21:33
výborný nápad aj blog
 fotka
anzu  28. 9. 2008 21:59
ale podobne ako v knihach aj tu sa da pekne zmylit ale hej, je to fajn pocit, mat niekoho precitaneh
 fotka
levik123  11. 10. 2008 11:31
velmi dobry text
Napíš svoj komentár