neviem prečo ale nejako mi preskočilo, proste to kliklo a bum!
takze ak ste dnes nahodou na ulici uvideli dievča s pokazeným čiernym dazdnikom ktore skače do kazdej mlaky pri ceste a pripadne ako si dotyčná osoba nahlas a falošne spieva ospravedlnujem sa za vzniknutu ujmu na zdraví. tazko sa mi priznava ale- bola som to ja!


a pritom to predtym tak nevyzeralo. v ušiach ipod svet nevnímam, len ako dazd za zahmlenými oknami autobusu. a na zem kvapkaju kvapky s mojho dazdnika.
vystsupim z busu a neviem prečo len tak sa prechadzam po uprsanom meste
mam rada dazd.
dalsi autobus nepritomne pozeram na kvapky stekajuce po okne, moje usta nehlučne hovoria text pesničky ktora mi zuni v ušiach. po chvili sa preberiem z tranzu a zitim ze som uz presla svoju zastavku tak som sa zasa musela previesť naspať. trilkovanie leta bolo uplne nerealne a konceky nohavic som mala mokre. prepla som pesnicku na jesen a zimu nemam naladu. mam taky priblbly pocit, som absolutne unudena k smrti a chcem ist uz domov. zasa cesta autobusom ktora trva neskutocne dlho. hram sa s dazdnikom a prikladam si ho k tvari, kvapky na nom osviezuju moju tvar
vystupim a zrazu je vsetko krasne, idem rovno a vojdem do mlaky predomnou. ladove prebudenie, usmievam sa iduc dalej. mlakam sa uz nevyhýbam, priam magicky ma pritahujú citim sa ako dieta, je to fantasticky pocit. chodim po vode usmievam sa lebo ide moja piesen a ja predsa milujem dážd. no spod dazdnika nos nevystrcim, iba nohu.
v mlake sa zaleskne kus oblohy. obzriem sa okolo seba -mam, nemám?
obomi nohami naraz som splachla do mlaky. v mihu som mala mokre gate takmer po kolena a do topanok sa mi valila voda. skoda ze som nemala lodicky ale baletky. vycvachtala som naspat na chodnik. voda bola totalne ladova a v topankach mi ločkalo. no isla som dalej. s ciernym trochu krivym dazdnikom nad sebou a spievala som opustenym domom a mojmu dazdu zatial co som prechadzala cez kazdu mlaku na chodníku.
pred domom som potriasla dazdnik a vyliala vodu z topanok. dufam ze dalsi clanok nebude o tom ako bojujem s chripkou.

tak pozdvihnite dazdniky a skocte so mnou do mlaky!
na kazdy den zarucena davka blaznovstva
alebo to len mne ako vzdycky preskočilo : )

 Blog
Komentuj
 fotka
crazygirl227  5. 1. 2008 14:05
V prvom rade musím poznamenať,že nádherne píšeš texty.Vieš úžasne opísať situáciu.Keď som to čítala,mala som pocit akoby som práve vyliezla z vane.Dalo sa do toho vcítiť A s tým bláznovstvom? Nemyslím si.Taktiež milujem dážď a niekedy v záchvate ma chytí niečo také ako trošku sa vyblázniť,ale keď si pomyslím,čo by mi doma povedali tak to nechám tak.Ale naozaj veľmi pekný blog.
Napíš svoj komentár