Nikdy by som neverila, že filozofia môže byť až taká zaujímavá, ale po prečítaní Sofiinho sveta som zmenila názor. Vlastne som ho ani veľmi nezmenila, lebo filozofia ma zaujímala aj pred prečítaním tejto knihy, ale teraz si myslím , že je ešte úžasnejšia.

To, ako sa názory ľudí menili každým storočím, každým rokom, dňom...
ako sa vyvíjali a postupne sa čoraz viac blížili k pravde, filozofi boli úžasní ľudia.

Z tej knihy si pamätám jednu vec (no je ich viac, ale táto je fakt dobrá ) čím sme starší , tým berieme svet ako väčšiu samozrejmosť...deti také nie sú, na všetko sú zvedavé, čudujú sa...a postupne rok čo rok túto vlastnosť strácajú...filozofi sú ako malé deti..všetko skúmajú a neberú ako samozrejmosť , že žijú na tomto svete, nič neberú ako samozrejmosť...deti sú veľmi zaujímavé stvorenia,
vedia sa tak pekne pozerať na tento svet. hmm, ak to chápete

 Úvaha
Komentuj
 fotka
kika-00  1. 5. 2007 14:14
ahooj .. no hej, filozofia zaujíma velmi aj mna .. no a o tej knihe som ešte ani nepočula, no určite su ju požičiam alebo kupim, lebo vyzerá zaujimavo ( uz som si prečitla recenziu )
 fotka
7.up  5. 5. 2007 15:09
nemusim byt ani filozof a neberiem vsetko ako samozrejmost.. mal som byt asi detektovom alebo neviem.. ale vsimam si strasne malickosti..nejde o to ze som pedantny lebo niesom.. ale o to ze mnohokrat vidim aj to co ludia okolo mna nie.. len dufam ze uz niesom dieta..
 fotka
eka88  30. 7. 2007 21:23
no jasne filozofia je strasne zaujimava...

tu knihu si tiez poziciam
Napíš svoj komentár