Nadreli sme sa ako kone na tomto kúsku zeme. Tu stojíme, žijeme. Kvitneme v nezmyselnosti, v pohybe. Tvoj vztýčený prostredník, ešte je čas, ešte to nesúri. Ešte stále sme deti a robíme pieskové hrady. Sme izolovaní od zodpovednosti za svoje činy. Verím že aj naďalej budeš tak trochu extra, a ja ďalej ten divný. Rýchlosť nám kučeravie vlasy. Sú divoké ako Košický černosi. Ľudožrúti, žijú si vlastné životy, zapchávajú odtoky a unikajú objatiam sieťky. Neskrotí ich moja vôľa, sú tak trochu ako ja. Žiť. A keď nejde, tak nechať sa ochromiť, prespať celý deň a prestáť noc na daždi. Kvapky bubnujú o kabáty bezdomovcov, povieva igelit. Kvapky oň tlieskajú, máme chuť smiať sa, máme chuť nasiaknuť. Nechať sa dobehnúť, preskočiť. Napodobniť opicu v mhd a tváriť sa namyslene. Súkromné divadlá na súkromnej scéne. Pláže sú obsadené. Prichádzame s nocou a snažíme sa urvať si svoj životný priestor na zážitky za ktoré by sme sa radi hanbili, no na to sme si ich až príliš užili.
Chodníky sa nám začali vyhýbať. Ideme offroad. Držíme sa pri zemi, dnes bojíme sa vzlietnuť. Hlavne nájsť vhodnú skrýš, zabaliť sa do spacieho vaku a dýchať si do rúk, dýchať si navzájom na krky a trpieť ako praví piráti. Značky vymizli, sme tu len mi a náš strach, naše potreby. Naše vnemi ktoré nás nútia sa vyzliekať a dotýkať, ktoré nám dovolia byť spolu ticho a zároveň komunikovať. Pusa na čelíčko a potom spať. Prepletené prsty v dave ludí ktorý sa snaží roztrhnúť nás. Sme im slepí, stisnem ťa ešte viac.
Čakáme na slnko, čakáme na vysoké rebríky ktorými budeme oberať marhule. Plod po plode prejde mi rukami a ja mám pocit že nadobúdam a cítim sa šťastný.
Ocikaná žihlava, prežije to, ona sa vzchopí. To len mi sa tvárime že sme boli zlí. Sme na seba tvrdí a milujeme smeti. Je to krásne, ver mi. Cítime to, zavreté oči a húpe nás vietor. Húpačky boli náš simulátor. Poprosím napnúť plachtu a všetci vyrovnávať loď. Do zbroje! Na kone! Cválame. Za každou vlnou povedať hop. A vážiť si ten malý otras našim životom. Žihlava za plotom. Sme od seba až príliš ďaleko. Som hrdina len naoko. Nie som ti slepý. Milujme naše smeti.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár