Keď sme prišli do garáže , všetci sa pekne usadili a hneď ako prvú vec povyťahovali všetci z batohov nejaký druh ....pitiva.Mali sme jednu Nicolaus vodku , Absolut a jednu becherovku.Ako prvú sme otvorili Nicolausku a hneď všetci vytvorili kruh a začala sa točiť.Keď došla ku mne , len som ju posunula ďalej a tvárila sa , že nič.
"To čo bolo ? "udivene sa na mňa pozrel Mišo a vrátil mi ju späť do rúk.
"Nechcem .."dala som mu ju znova ale zasa ju odstrčil ku mne.
"Nedám ti pokoj , dokým sa nenapiješ ... na oslave piju všetci alebo nikto.Pravidlo."bolo vidieť , že to myslí vážne tak som trocha odpila aby boli všetci spokojní a podala som ju zova Mišovi , ktorý ju teraz ochotne prijal.

Ako sa tak fľaša točila v kruhu Dadcn a Lila vstali a mierili ku dverám.
"Kam ste sa vybrali ?" spýtal sa blonďák s dosť ..objemným účesom na hlave.
"Do obchodu ... ochvíľu sme späť."reaovala Lila a okamžite sa rozbehli smerom k obchodu.
"Poďte zakuriť , kým tu niesu."navrhol Mišo hneď ako ich nebolo za rohom vidieť.Všetci , až na mňa, sa ochotne postavili a vakročili von.
"Ty ... ideš s nami ! " chytil ma spoza chrbát už spomínaný blonďák a ťahal ma von z garáže.Hneď ako sme vyšli von všetci vytiahli krabičku L&M-iek a zapálili si , až na jedného , ktorý keď otvoril krabičku , postavil sa predomňa a čakal.Tomi.
"Ďakujem ... ale ja nefajčím."pousmiala som sa pri pohľade do jeho neskutočne hnedých očí.
"Dobre robíš.Nemám rád pohľad na dievča s cigaretou v ruke.Ja len ... keby náhodou."znova sa odsunul a zapálil si aj on.Pri celom rituáli fajčenia bola nahodená téma "Kurt Cobain" na čo som vedela reagovať veľmi dobre aj ja.Keď sme sa vrátili dovnútra Mišo schytil gitaru , Kubo si sadol za bubny a začali hrať asi najznámejšiu pesničku od Nirvany - Smells like teen spirit.Už prichádzal čas na dlhoočakávané gitarové sólo , keď v tej chvíli prestali hrať.

"Kde je to sólo ?"pohoršujúco som pozrela na Miša , keďže celý čas čakám len na to.
"Myslíš , že ja ho viem ? Tú pesničku skoro nepoznám.Nie to ešte aby som vedel zahrať sólo." zasmial sa sám na sebe a začal si skladať gitaru.
"Hm ... koľko už hráš ?"uvidela som šancu "dať ho dole" a tak som to okamžite využila.
"Tri roky."hrdo sa usmial a položil gitaru na zem.
"Zaujímavé ... niekto kto hrá 3 roky , nevie zahrať jednoduché sólo z pesničky Smells like teen spirit a NIEKTO kto nehrá ani pol roka ho vie zahrať tak , že ho zahrá čisto , znie to ako originál a k tomu ešte nemá ani efekt ... "pozrela som na neho s výzvou v očiach a nahodila výsmešný úsmev.
"Ak narážaš na seba , prosím , predveď sa .."pochybne na mňa zazrel a strčil mi Tensonku do ruky.

Ja som vstala a zahrala som to tak , ako najlepšie som vedela.Keď som skončila z ničoho nič začal Tomi tlieskať.
"Dala ťa dole .. priznaj si to .."výsmešným pohľadom zazrel na Miša a keď prestal tlieskať začala som sa smiať.
"Prestaň.Mám to namakané... je to prvé čo som sa učila.Mišo hrá tak 1000 % lepšie."zložila som gitaru z ramien a pousmiala sa na Miša , ktorý mi úsmev milo opätoval.
"To nemení fakt , že si ho dala dole.Vieš hrať aj na bubny ? Či ?"podával mi Tomi paličky tak som ich okamžite schytila.
"Chceš vidieť?"sadla som si za bubny a začala udierať kam mi prišlo v dosť veľkej rýchlosti pričom som metalovo sácala hlavou.Keď som skončila spoza činelu sa len znova ozval jeho hlas.
"Hardcoreeeee ! Ale .. vieš hrať asi tak ako aj ja ...podaj mi druhé paličky čo máš za sebou." hneď som mu podala paličky ktoré chcel a pozrela na neho spod činelu.
"Čo s tým mieniš robiť?" spýtala som sa s úplne sklonenou hlavou aby som na neho dovidela.
"Hrať ? Ideme toto .. jak to nazvať .. duet abo ja neviem jak sa to volá..začni"zasmiala som sa a začala som pomaly nasadzovať aký-taký rytmus aby to neznelo až tak príšerne a potom som sa do toho úplne vložila.Po chvíli sa pridal aj on a začalo to znieť ako nejaká hardcoreová pesnička , ktorú hrá šesťruký bubeník.Keď sme prestali započula som spoza činelu asi najúastnejší smiech aký som kedy počula , na ktorý som zareagovala rovnako , čiže tiež som sa začala smiať.

Vtom vošli dovnútra Dadcn a Lila.Hneď som zbadala , že Lila má roztečené oči a úplne červené líca...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár