"Kubo..."podával mi ruku mne veľmi známy chlapec no ani za svet som si nevedela spomenúť , odkiaľ ho poznám.
"Dada"podala som mu ruku späť , keď v tom mi doplo kde som tohto chlapca videla.
"Počuj .. nepoznáš ty Miša Riga ? Taký skater ..."snažila som sa popisovať Miška ,kamaráta, s ktorým som skoro celé leto chodievala von.
"Poznám ! Veď ja s ním chodím často na bielak jazdiť.Počuj ja už som ťa niekde videl .. raz ma Mišo vzal na take ihrisko plné skaterov.Nebola si tam ? " jasné ... presne tam som sa s ním už stretla.
"Bola ... zdal si sa mi neaký povedomý.Preto som sa spýtala."pousmiala som sa na ňho a zašla aj s ním znova do garáže lebo mi začínala byť zima.

Sadla som si na skrinku na ktorej bolo položených dosť veľa rôznych druhov alkoholu, dá sa povedať , že tam bolo skoro všetko.Vnútri sme boli ja , Dadcn , Kubo , nejaký chlapec s flexou na hlave a chlapec s Tenson gitarou.V tom si ku mne spomínaný chlapec prisadol.
"S tebou som ešte nepil ! " zasmial sa a strčil mi fľašku hrušky do ruky.
"Hruška ? ... hmm .. tú nemusím.." dala som mu ju späť.
"Tak čo by si slečna dala ? " veľmi triezvo neznel , no ostatný z nás mali dosť slušnú zábavu a ani som netušila prečo.
"Dada... a dnes som pila .. neviem či by som ešte mala .."pousmiala som sa na ňho , no bolo to zjavne dosť neúprimné vzhľadom na moju situáciu.
"Mišo."podal mi hrušku znova do ruky , tak som ju len tak držala.Keď vyslovil to meno priam ma striaslo ,čoho sa nedalo nevššimnúť.
"Dadcn ! Mala si mi dnes zahrať ! Ideš! " Dadcn už gitaru v ruke mala ale pozrela sa na ...Miša.. dosť ironickým pohľadom a dodala "Ja už som hrala.Stačilo.." začala si gitaru skladať z ramena.
"Nie nie nie .. keď nebudeš hrať , ja budem piť .. a to predsa nechceš!" začal vydierať čo sa Dadcn vôbec nepáčilo.
"Nie , nepáčilo .. sľúbil si , že to obmedzíš ..."karhavo poznamenala a gitaru si ešte chvíľu podržala len tak v rukách.
"Fajn.."vytrhol mi hrušku z ruky a napil sa. "Hraj!"Dadcn nereagovala.On sa napil znova."Hraj!" keď už videl, že to je beznádejné , strčil fľašu do ruky mne.Napila som sa "Dadcn .. hraj!"povedala som s hnuseným výrazom z chuti toho odporného alkoholu."Horšie chutí už iba baracka" pomyslela som si.Dadcn zabrnkala na pár strún aby sme boli spokojný a pohoršujúco sa na nás pozrela.V tom sa o mňa Mišo oprel hlavou a dal mi do ruky gitaru."Hráš...?" spýtal sa a ja som ani nie po sekunde , čo sa ma to spýtal spustila Come as you are od Nirvany.Chlapec s flexou za bubnami a Dadcn sa na mňa začali divne pozerať a znovu som nechápala o čo im ide.Túto pesničku som mala namakanú a hrala som ju už po toľkom čase hrania tak ako má byť.Postavila som sa pretože posediačky som nebola zvyknutá hrať a začala som tam brnkať melódie rôznych rockových pesničiek , keď v tom vtrhol do garáže Lejko.
"Tomi ... on ... preboha...uvolnite mi miesto !"v očiach mal slzy a nasadený strašný pohľad.Moje ruky sa z neznámych príčin roztriasli ako aj kolená sa mi podlamovali.Vtedy , som ho uvidela ....

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár