18.December 2009 ja stojím na zastávke s myšlienkami niekde pri Mišovi a s jednou s najlepších kamarátok čakáme na 17-stku ktorá nás odvezie ku skušobni , v ktorej som vživote nebola a nikoho tam nepozám.Potešujúce..
"Ja asi idem domov .. čo ja tam budem robiť ?"spýtala som sa so zúfalstvom v očiach pričom som pomaly cúvala späť smerom k milionárskej štvrti.
"Božeee.. veď.. budem tam ja ... to ti snáď nestačím?"pohoršujúco na mňa pozrela Dadcn a okamžite ako si všimla , že cúvam ma schytila za ruku a posadila ma na lavičku pri zastávke , ktorá bola dosť studená s istou vrstvou snehu navrchu.
"Fajn!" odvrkla som flegmaticky s istou dávkou whiskey v krvi ktorú som stihla vypiť pri upratovaní kuchyne.
"Aaaaha ... Tomino"keď to Dadcn , nie veľmi potešene, povedala tak som sa pozrela na stranu kde pomaly kráčala k zastávke čierna postava s kapucňou na hlave.
"Počkaj .. ten gitarista , čo si mi ho párkrát spomýnala ?" začala som sa ..nenápadne..viac zaujímať.
"Uhm..Aoj Tomii " strašne som sa s touto odpoveďou uspokojila .. no keďže už tam chlapec bol , nemala som v úmysle sa ďalej vypytovať.
"Čauko"odvrkol len tak a začal pozerať do prázdna pričom mal ruky vo vreckách bundy.
"Nenápadný si ... naozaj nič nevidieť .."zasmiala sa Dadcn a potom som si všimla aj ja , ako mu vytŕča z vrecka nohavíc len hrdlo fľaše vodky nemenovanej značky.
"Pšššt... to si .. nikto nevšimne .. to sa ti len zdá že tam niečo je" počula som len ako sa potichu zasmial a stiahol si mikinu tak , aby mu siahala po stehná.Do tváre som mu ale stále nevidela.
Po chvíli sa pohol z miesta a len kútikom oka som videla , že za zastávkou zahrabáva vodku do snehu aby sa vychladila.
"Sneh ala chladnička zadara.."povedala som a zasmiala som sa tak aby to nepočul.. no hneď na to sa zo zadu ozvalo "Aspoň nejaké využitie popsutého počasia"všetci traja sme sa na tom zasmiali a asi po piatich minútach nám prišla dlho očakávaná 17-tka.Ako sme tak nastúpili Tomi si sadol hneď ku dverám a Dadcn si sadna na miesto pri okne.Ja som samozrejme stála v priestore medzi nimi otočená k Dadcn.Celú cestu sme sa o niečom rozprávali a ja som vždy nenápadne nakukla dozadu , keďže som mu konečne chcela vidieť do tváre , no on bol otočený k oknu takže zasa z toho nič nebolo.
Ako sme tak vystúpili a blížili sa ku skušobni bolo počuť len nejakú odozvu gitarového sóla s občasným rytmom bubnov a nejaký hluk.Prišli sme ku dverám a všetci traja sme zastali.Hodnú chvíľu sme na seba pozerali ,keď v tom si Dadcn vzdychla a otvorila dvere.Zbadala som len hemžiacich sa ľudí pretože to bol dosť malý priestor na to koľký sme tam boli, no predsa sa nejako podarilo zavrieť dvere.Hneď ako sme vošli ku Dadcn pribehol čiernovlasý chlapec s ofinou v očiach a piercingomm v pere , objal ju, dal jej pusu a pozrel sa na mňa pričom si ma dosť viditelne premerial očami."Ja som Lejko."pousmial sa a podal mi ruku. "Dada"opätovala som mu úsmev a okamžite sa mi vrhli oči na chlapca ktorý hral na Tenson gitare.Bol vysoký , mal svetlohnedé vlasy a sklonenú hlavu.Hral veľmi dobre a dokonca sa ani nepozeral na krk ,lebo mal vlasy v očiach a pohľad upriamený na zem.Mal proste štýl.
Vtedy ma Dadcn zatiahla znova vonku pred skušobňu, kde stál aj Lejko a ešte jeden mne neznámy chlapec.Aspoň som si to na prvý dojem myslela .....

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár