Párstranný eko článok v nemenovanom ženskom časopise o tom, ako všemožne šetriť našu Zem mi vyčaril na tvári úsmev. Lesklá titulka a (aspoň podľa môjho názoru)určite nie recyklované stránky, na ktorých sa písalo pomaly nie o jedení vlastno-vypestovanej trávy...hm, potvrdzuje sa pravidlo vodu káže, víno pije.

Načo vlastne tieto časopisy existujú? Aby sme si v každom mohli prečítať o aktuálnej boom téme(cez leto som na titulkách videla minimálne 6 poradných článkov o plavkách, články o Sexe v meste ani nerátam), popozerať si 20 strán s modelkami, potom si nechať odporučiť nejaké pártisícové "maličkosti", zízať na to neskutočné množstvo reklám, postačujúce na vydanie vlastného časopisu a samozremjme, prečítať si diéty, pretože aj keď máme byť všetky sami sebou, šťastné a prirodzene krásne, na ďalšej strane nám bije do očí nápis "Ako stihnúť do dovolenky schudnúť do plaviek"...a načo?...ľudia, ktorí ma poznajú, vedia ako vyzerám a tí, čo ma náhodne stretnú ma už nikdy v živote neuvidia..tak načo toľké stresy?

Chcela som len povedať, že keby sa prestali vydávať všetky tie hriešne dobré dôverné rozhovory o kráse, láske a neviem ešte o čom a prestali nám trieskať do hlavy ako byť la femme alebo in alebo by sa aspoň presunuli do internetovej podoby, možno by sa tým ušetrilo zopár hektárov lesov...

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
thalion  4. 8. 2008 20:18
Prečo to potom čítaš, nebodaj kupuješ?

Jedno z toho určite keď máš taký prehľad.

Ignoruj ich keď Ťa tak iritujú...
 fotka
miskazteska  4. 8. 2008 22:23
haha...ale potom by nemalo pracu mnozstvo ludi...napr nejaky ujovia v tlaciarni.. ..haha

ale inac tiez podporujem eko nazory ..
 fotka
lubik_r  5. 8. 2008 08:42
joj to o nebrani si k srdcu postavu by si mala naucit moju frajerku

inac mas pravdu. v posklednej dobe je starsne IN byt IN
 fotka
d170  5. 8. 2008 18:44
Súhlas s @1 , ak máš proti ním výhrady, nekupuj ich.

čiastočne s tebou súhlasím v tom, že nejaké extra dobré rady tam nenájdeš, ale náhodou ja celkom rada čítam také časopisy. človek si pri nich aspon trochu oddýchne, zistiť aké sú kozmetické novinky na trhu,inšpiruje sa modou.

Je to v prvom rade oodychové čítanie a nie náučné, preto by som tie časopisy až tak neodsudzovala
 fotka
dinqa  6. 8. 2008 15:48
tak faajn, ja viem ze niekedy je fajn len tak si sadnut a listovat..ja som si nakupila zopar na dovolenku, aby som sa nenudila. Aa, no tak beriem spat tu vyhradne len internetovu podobu, ale jednoducho mi ten clanok prisiel divny, vzladom na to ako mi radili ako mam dbat na setrenie energie, investovat do veganskych topanok a pritom mozno by z ich strany stacili nejake tie recyklovane stranky, ktore by o eko umysle povedali viac..asi (no teda urcite) som nejako blbo napisala myslienky v blogu..ale aj tak diik za komenty
 fotka
aio  6. 8. 2008 19:44
mam podobny nazor jak ty ty ludia vlasne robia mainstream, urcuju co ano a co nie co je dobre, ako sa mame spravat, atd.

ale do su sakra ty ludia aby nam to hovorili?? preco by som si mal nehat nieco diktovat, ked sa mi to nelubi??
 fotka
joelina  9. 8. 2008 17:05
viem, ktory casopis myslis, a nesuhlaism s tebou. to uz si radsej mohla odsudit bulvar, kde sa pise ine hovno.



a zato, ze teba take veci nezaujimaju, nemusia este take casopisy prestat tlacit.

ja ako drviva vacsina zien sa zaujimam o krasu a pekne veci. bavi ma ako vacsinu pozriet sa na krasne drahe saty a topanky a zasnivat si, ako by som v nich vyzerala. a nie kvoli niekomu, aby som sa pacila niekomu, ale aby som sa pacila sebe. take zeny, ktore si tieto drahe veci kupuju, lebo prachy na rozhadzovanie maju, asi tiet casopisy necitaju. naco, ked si mozu kupit nieco bez toho, aby to najprv videli inde.

z tohto casopisu si vypichla akurat tie zle veci. je tam vela dobrych clankov, z ktorych si clovek nieco odnesie a zapamata, nauci sa. aj ked, co je zle na tom, ked nejaky casopis upozorni velku cast zien, ktore ekologia nezaujima, na to, ako by sa mohli starat trochu viac o to, ako ziju? pocula si uz o sile medii? vedia ludi ovplyvnit. mozno sa raz aj jeho vplyvom budu brat casopisy tlacene na recyklovanom papieri ako bezne a nie ako druhotriedne.

a v niektorych pripadoch je vyroba recyklovanych materialov drahsia ako vyroba alebo pouzitie obycajnych- nerecyklovanych.
Napíš svoj komentár