Myslím si, že žijem celkom obyčajný život jednej celkom obyčajnej ženy. Ráno vstanem, idem do školy, neskôr do práce. Sem tam zájdem s kamošmi von. Nekradnem, neberiem drogy, snažím sa pomáhať ľuďom. V boha síce neverím, ale princípy morálky a slušného správania mi boli vštepované od malička. Snažím sa preto žiť ako dobrý človek.

A potom sa jedného dňa zobudím, zapnem počítač a uvidím niečo, čo mi vráža dýku do chrbta. Za normálnych okolností sa snažím si takéto veci vôbec nepripúšťať, ale som predsa len človek, a aj ja mám nejaké hranice. Výroky pána Kuffu, ma hlboko urážajú a zraňujú. Nemyslím si, že má akýkoľvek dôvod prirovnávať LGBT komunitu s masovými vrahmi. Vyvoláva to vo svete nenávisť, ktorá vôbec nie je potrebná a núti ľudí žiť s hnevom v srdci namiesto tolerancie a pochopenia. Mám pocit, ako keby sa pán Kuffa riadil heslom: Miluj blížneho svojho ako seba samého, ale len ak nie je gay.

Je absolútne neprípustné prirovnávať k sebe násilné zvrátené činy a lásku dvoch ľudí, ktorí nechcú nič viac ako tá toľko ospevovaná tradičná kresťanská rodina. Žiť svoj život po boku milovaného partnera, starať sa o spoločnú domácnosť. Kde sa skrýva to zlo, pred ktorým sa snažíte ostatných varovať? Komu tým ubližujem, že sa večer vrátim domov k svojej partnerke?

Takisto sa pán farár vyjadril, že my ako chorí diabolskí homosexuáli vyhynieme sami. Netreba pre to robiť údajne nič. Týmto bolo povedané snáď úplne všetko. Asi si ani nezaslúžim žiť, veď čo dobré by som tomuto svetu mohla priniesť? Keby som len mohla, opýtam sa Harveyho Milka, Martiny Navrátilovej, Angely Davis, Walta Whitmana, či nespočet ďalších, ktorý menili svet k lepšiemu a postupne mu otvárali oči. Som zvedavá, čo by na to povedali. Či podľa vás, pán Kuffa, sú títo ľudia úplne zbytoční?

Viem že váš názor sa nezmení. Máte naň právo, a ja vám ho neberiem. Bola by som ale rada, keby ste najbližšie radšej porozmýšľali o tom, čo vypúšťate zo svojich úst, pretože vaše slová nesú so sebou následky, o ktorých nemáte poňatia. Ubližujú dobrým ľuďom a tým, ktorí s vami súhlasia, dávajú akoby súhlas na prejavy nenávisti voči LGBT komunite.

Ale to je akiste v poriadku, veď my sme len obyčajní masoví vrahovia.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
artusios  29. 8. 2014 13:00
Nechápem prečo sa rozčuľuješ na nad výrokmi človeka, ktorý Ťa ani osobne nepozná, ani nepatríš medzi jeho ovečky. Však každý rozpráva podľa toho, kto je jeho chlebodarca a musí mať aj takú politiku. Jemu na Tebe nezáleží, tak Ti to môže byť jedno.
 fotka
james98  29. 8. 2014 13:00
Ako kresťan som nikdy nerozumel a ani neporozumiem obdobným výrokom. Odhliadnuc od toho, že Kuffa podľa mňa tára nezmysli neustále aj v bežnom "pracovnom" živote - toto bol vrchol. Obaja bratia Kuffovci sú v niečom isto trošku kognitívne pomalejší - ale to je o inom. Inak "nenáviď blížneho svojho" sa u značného počtu kresťanov nevzťahuje len na homosexuálov. Ale rovnako aj na Rómov, často Židov, veľmi často Moslimov, Iných štátnych príslušníkov, Liberálov, Komunistov, Socialistov, Ne - národniarov - takže tá spleť je pomerne veľká...
 fotka
tikalok  29. 8. 2014 13:06
ale veď on myslel len sekundárnych!
(vôbec nevadí, že túto terminológiu si alibisticky vycucal z prsta a ja vlastne stále neviem, čo to ten sekundárny homosexuál je a kde takého videl)
 fotka
tomiq254  29. 8. 2014 13:17
Myslím že si nepochopila jeho slová on hovoril že mu nevadia homosexuáli ak sa netlačia do politiky a nechcú mať rovnaké právo na rodinu ako normálni pár. Je úplne choré keď sa dvaja rovnakého pohlavia vezmú na obrade a je neprípustné aby takýto ľudia mali dieťa.
Ak sú homosexuáli nech si žijú svoj život ale nech sa netlačia tam kde nepatria. Neodsudzujem homosexuálov ako ľudí odsudzujem ich spôsob života.
 fotka
ygor  29. 8. 2014 13:45
@tomiq254 pravo zasahovat, "tlacit sa" a vyjadrovat sa k politike demokratickeho statu ma akykolvek obcan, nezavisle na jeho sexualnej orientacii, tak sa mi zda. Hovorit ze jedna skupina obcanov na to pravo nema, je diskriminacia.

Inak pekny clanok, nerozmyslala si nad tym ze ho posunies aj na niektory iny portal?
 fotka
didojelen  29. 8. 2014 15:21
@ygor ani som o tom velmi nerozmyslala, zatial som na ziadny iny portal nepisala blogy.
Ale toto tu som vcera poslala formou listu osobne kuffovi, tak som zvedava, ci mi pride nejaka odpoved z jeho strany

@artusios ano, moze mi to byt jedno. Ale nie je, pretoze jeho slova ovplyvnuju vela ludi a to sa ma dotyka, pretoze ked moji kamarati/znami veria jeho slovam tak to ma na mna priamy dopad. Ked stretnem na ulici cloveka, ktory sa riadi jeho myslienkami a ja si preto vypocujem na svoju adresu kopec nadavok, taktiez sa ma to dotyka. Treba si uvedomit, ze to nie su slova niekoho bezvyznamneho, ale cloveka, ktory ma velky plyv na myslenie a konanie ostatnych.
 fotka
didojelen  29. 8. 2014 15:23
@tikalok pravdu mas, tiez by ma zaujimalo odkial prisiel na takuto terminologiu. Ale hold, to su tie zahady sveta, ktorym nikdy neporozumiem
 fotka
kakofonicka  29. 8. 2014 15:25
Mam chut ta objat.
 fotka
didojelen  29. 8. 2014 15:30
@tomiq254 ja som velmi dopre pochopila jeho slova. Ale cela ta idea je absurna. Povedat ze ti nieco nevadi, pokial ostava statickym, necinnym, neviditelnym, to je presne ako povedat - ze ti to vadi. Len sa skryvas za nieco, nejaku stenu, ked pouzijes inu formulaciu.
10 
 fotka
didojelen  29. 8. 2014 15:32
@kakofonicka aspon takto virtualne, to pomoze a dakujem
11 
 fotka
tralalibang  29. 8. 2014 16:11
Nič si z toho nerob, Kuffa nevie ani súvisle vyjadriť svoje myšlienky a splieta 2 na 3, na inteligentného človeka takýto rečnícky prejav nezapôsobí.
Spletenec žvástov.
12 
 fotka
tralalibang  29. 8. 2014 16:13
@tomiq254 Mne vadí, že sa kresťania v politike vyjadrujú k veciam, do ktorých ich nič a pretláčajú zákony, ktoré mňa ako ateistu urážajú a nevravím nič, je demokracia.
13 
 fotka
tunidlo  29. 8. 2014 16:19
Ak ti na to odpíše niečo rozumné, tak zožerem kufu.
14 
 fotka
puco90  29. 8. 2014 16:19
Nuž, uznávam, extrém je aj na opačnej strane a niekedy teda dokážu takýto ľudia trepnúť volovinu, napríklad aj s tým, že liečia homosexualitu a podobne. Nezastávam ani jednu stranu.
15 
 fotka
kolieskonavoze  29. 8. 2014 16:24
ja ako kresťanka si kladiem veľa otázok ohľadom homosexuality a tak. Viem, že Biblia to jednoznačne odsudzuje ako za zvrátenú a zlú vec. Poviem ti, že všetci sme hriešni a všetci si zaslúžime smrť pre to, čo robíme a čo sme urobili. Ale Ježiš zomrel za nás a za všetky hriechy. Toho, kto k Nemu príde, toho On nevyženie a odpustí mu všetko všetko a obnoví ho. Myslím, že nešťastná vec ohľadom toho, ako sa homosexualita kritizuje kresťanskými politikmi, je to, že sa potom cítite, že kresťania milujú všetkých okrem vás. Ja mám najlepšieho kamaráta homosexuála a mám ho veľmi rada a záleží mi na ňom. A mám kopu kamarátov, ktorí sú HETEROsexuáli a možno dokonca navonok žijú "správny" morálny život, ale od Boha sú na hony ďaleko. a ja som mohla byť medzi nimi, ale Boh ma našiel. Nezaslúžim si to a On ma našiel. a preto to hovorím všetkým, aj tebe to chcem povedať, že som kresťanka a záleží mi na tom, aby si mohla byť aj ty zmierená s Bohom. aby si zažila to isté čo ja. Ježiš za to umieral, nie iba tak, ale práve pre to, kvôli tebe, kvôli mne. a Boh ti dá omnoho viac, než by ti dalo hocičo iné, ani žiadny človek to nemôže nahradiť. keď toto uvidíš, tak pochopíš všetko.
16 
 fotka
igorv  29. 8. 2014 16:28
Včera som tu písal text. Ján 8, 3-11.
3 Tu zákonníci a farizeji priviedli ženu pristihnutú pri cudzoložstve, postavil ju do prostriedku
4 a povedali mu: "Učiteľ, túto ženu pristihli priamo pri cudzoložstve.
5 Mojžiš nám v zákone nariadil takéto ženy ukameňovať. Čo povieš ty?"
6 Ale to hovorili, aby ho pokúšali a mohli ho obžalovať. Ježiš sa zohol a prstom písal po zemi.
7 Ale keď sa ho neprestávali vypytovať, vzpriamil sa a povedal im: "Kto z vás je bez hriechu, nech prvý hodí do nej kameň."
8 A znovu sa zohol a písal po zemi.
9 Ako to počuli, jeden po druhom - počnúc staršími - sa vytrácali, až zostal sám so ženou, čo stála v prostriedku.
10 Ježiš sa vzpriamil a opýtal sa jej: "Žena, kde sú? Nik ťa neodsúdil?"
11 Ona odpovedala: "Nik, Pane." A Ježiš jej povedal: "Ani ja ťa neodsudzujem. Choď a už nehreš!"
17 
 fotka
zajkousko  29. 8. 2014 16:31
nepochopili ste to vy heteráci...Kufa poukázal na zvrátenosť homosexualného konania ako je sex či už medzi mužmi alebo ženami...
je to zvráteniosť najväčšieho zrná... v takýchto odporných pomeroch je absolutne nežiadúce aby si adoptovali deti....dieťa potrebuje materínsku lásku a gayovia a lesby im ju daju len v umelom stave, dieťa v takejto "rodine" nedostáva tu pravu spoločensku výchovu akou heterákov.....
pravú rodičovsku lásku nikto nenahradí...
ja ako gáy som sa dokázal zbaviť gay sex. života...ale nikdy v živote by som si dieťa neosvojil, nedokázal by som mu dať tu opravdovú lásku...

Kufa je kňaz pod ktorého strechov sa združuje množstvo vypustených basmanov, ľudských zvrhlíkov, gayov, cigáňov a odpadu ľudskej spoločnosti, čo vy viete ako on musí týchto ľudi odznova učiť slušnému správaniu, bol z vás niekto v base a videli ste to tam, ako to funguje...všetci mate plnú hubu demokracie, lásky, ale žobráka na ulici by ste opľuli a bozkávajucim bukvicam by ste popriali pekný deň...ste cynický, veľke kulove viete čo sa v gay duší odohráva, nehrajte sa na mierotvorcov a spravodlivých....
18 
 fotka
zajkousko  29. 8. 2014 16:33
@Didijele

ty druhý raz porozmýšľaj čo za bludy píšeš a nikoho nesúď, lebo budeš nakoniec sama súdena...
19 
 fotka
bluepanter  29. 8. 2014 17:13
nechápem, prečo sú ľudia takí netolerantní, nijako ich to neohrozuje a aj tak to riešia.

v súvislosti s nedávnymi správami mi ešte napr. príde smiešne, ako môžu homosexuálne páry ohroziť rodinu...kde je akože skrytá tá logika za tým?
akože z hetero dieťaťa spravia homosexuála? alebo zakázaním zväzkov rovnakého pohlavia sa zrazu títo ľudia budú pokúšať založiť "tradičnú" rodinu?
a najlepšie, čo je to tradičná rodina?

držím vám palce, nech takéto hovadiny neprejdú.
20 
 fotka
artusios  29. 8. 2014 20:17
Hneď mi bolo jasné, že nejako Ti to ubližuje.
21 
 fotka
tomiq254  29. 8. 2014 21:52
@tralalibang
Povedz mi čo ti tak vadí na kresťanských veciach v politike? Určite majú väčšie právo zasahovať do politiky kresťania ako homosexuáli lebo Božie zákony by mali byť viac ako ľudské. To že si niekto nevie dať rady a z rozkoše sa rozhodne že bude gay ok ale nech nežiada aby zlegalizovali takým ľuďom svadby a už duplom nie deti lebo to už je morálny úpadok a to ani nehovorím o tom Božom. Povedz mi či by si ty chcel/a mať dvoch otcov alebo 2 mamky veď je to úplne choré také niečo nikdy nemôže fungovať. Boh ustanovil rodinu z muža ženy a detí a tak to je od počiatku tak je to prirodzené lenže diabol chce zničiť čo je Božie a tak sa snaží spraviť prirodzené a normálne z úplne zlých vecí.
22 
 fotka
tralalibang  30. 8. 2014 00:47
@tomiq254 Tak ja vysvetlím, čo mi vadí na NIEKTORÝCH kresťanských zákonoch. To, že mi chcú nanútiť veci, ktoré ja neschvaľujem a absolútne nezapadajú do môjho svetonázoru. Ale som ticho, lebo je demokracia.
Radšej by som vyrastala s 2 mamami alebo 2 otcami, ktoré by ma ľúbili, ako s otcom, ktorý na mňa serie. Choré je nasilu udržovať rodinu, v ktorej všetci trpia, ako to káže cirkev, viem o čom vravím a buď rád, že si to nezažil.
A ešte mimochodom nechápem prečo by mohli do politiky zasahovať viac kresťania ako homosexuáli. Z môjho pohľadu majú obe skupiny rovnaké právo, sú to plnoprávni občania štátu aj jedny aj druhý. A preto tak ako ja aj keď nesúhlasím s tým, že cirkev zasahuje do riadenia štátu, ale tolerujem ich, tak by aj oni mali tolerovať homosexuálov. Majú rovnaké právo minimálne rozvíriť debatu. Mimochodom oni nežiadajú adopcie, ale iba registrované partnerstvá. Keď spolu niekto žije 30 rokov a v nemocnici mu neposkytnú informácie o partnerovom zdravotnom stave... To mi nepríde veľmi košér.
23 
 fotka
tralalibang  30. 8. 2014 00:51
@tomiq254 A ešte kto nariadil, že božie zákony majú byť viac ako ľudské? Pre mňa ako ateistu boží zákon nič neznamená. Ja mám svoj, snažím sa žiť v mieri a nerobiť zlobu.
24 
 fotka
tralalibang  30. 8. 2014 00:57
@tomiq254 Ešte som na jednu vec zabudla. To si myslíš, že niekto sa jedno ráno zobudí a zmyslí si, že je gay?
Ja som bi, tiež som si to nezmyslela zo dňa na deň, odmalička pokukujem po ženách a hádaj čo? Nezmyslela som si to zo dňa na deň, lebo neviem čo od rozkoše... Ale dobre, už nič viac nepíšem, jedno ráno som sa zobudila a zmyslela som si, že sa mi budú páčiť aj ženy, lebo takto to určite funguje...
25 
 fotka
niktozaujimavy  30. 8. 2014 01:01
@zajkousko @tralalibang na uz sa zleteli supi, aj taky ludia maju pravo ako aj vy dvaja, ze zvratene a najhrubsie zrno? no tak sa pozrime na vasu bibliu slavnu a mozeme sa bavit o zvratenosti, predpokladam ze mate vsetko v malicku ked tak mudrujete o bohovi, boh je laska nie? tym padom by mal mat ludi vsetkych rad bez rozdielu, no ale s5 k vasej biblii, v biblii v povodnom zneni nie v novom, je napisane ze ked umrie manzel zene tak ta si musi vziat jeho brata, no a toto nieje zvratene? kde je laska? musi si vziat to zene aj ked nebude mat rada tak musi? ste chory a zvrateny aj s vasim celim krestanstvom no ale ludia su uz niekde inde a pochopili ze to je kokotina, tak potom sa to uz zmenilo a zmenil to clovek nie boh a v dnesnej sa uz nic take nepise. Vy ste chory a zvrateny, zo zien ste si robili sluzky, vrazdili, znasilnovali, dnes viac ako mnisky nemozu byt, len aby boli po ruke a div ze nevitierali fararom a inym dementom zadky. Sa cudujem niektorym zenam ze vobec veria v takyto chory system.
26 
 fotka
georg21  30. 8. 2014 01:04
@niktozaujimavy @25 naštuduj si históriu židovského národa, dejiny toho obdobia, potom pochopíš lepšie ako to je.
27 
 fotka
tralalibang  30. 8. 2014 01:05
@niktozaujimavy Prečo si v tom príspevku označil mňa?
28 
 fotka
tralalibang  30. 8. 2014 01:07
@niktozaujimavy Si prečítaj, čo píšem Ja som ateista
29 
 fotka
niktozaujimavy  30. 8. 2014 01:09
@tralalibang berem s5 zle som skopol to malo bit pre tomiq254 sorry toto som nechcel
30 
 fotka
tralalibang  30. 8. 2014 01:11
@niktozaujimavy V pohode, stáva sa
31 
 fotka
niktozaujimavy  30. 8. 2014 01:12
@georg21 mna nezaujima zidovsky narod mna zaujima co je napisane v biblii a ked je tam napisane ze si zena po smrti muza musi vziat brata muza cize svagra tak nieje o com, ci biblia bola zle napisana oni to tak nemislia? uz netrep je to tam a basta, to ze sa prisposobuje vsetko dobe, to je dvokaz ze je to len zdrap papiera nic ine.
32 
 fotka
georg21  30. 8. 2014 01:21
@niktozaujimavy Veď to je Mojžišov zákon, ktorý platil vtedy pre židov, ktorí boli v tom čase 40 rokov niekde uprostred púšte lebo utiekli z otroctva v Egypte a hľadali nový priestor pre život. Takže to súvisí s nimi.
Tento zákon si po tom, ako prišli na miesto zrušili. Viem prečo im ho Mojžiš dal, ale nájdi si to sám, aby si si uveril. Nikto nevraví, že to platilo celo storočia, a že tie zákony majú platiť i dnes, že sa ním máš riadiť. Pre nás je dôležitý aj Nový zákon, ktorý hovorí o láske ku všetkým, zo židovskej časti Biblie platí pre celý svet Desatoro Božích prikázaní, lebo to je univerzálny, prirodzený zákon.
33 
 fotka
niktozaujimavy  30. 8. 2014 01:37
@georg21 vsak o tom pisem, ze sa to meni, problem je v inom, prave to ze si to uz ludia prisposobuju no konkretny , cize novy zakon uz nieje nic ine len ze niekto to vymyslel inak, ale biblia nieje ako zakon v parlamente ze sa zmeni ako niekomu vyhovuje a meni sa furt podla potrieb. toto mas kusok pomylene, nemozem tvrdit ze som to uplne cele cital iba som to prebehol ale je to hlupost nieco na dnesnu dobu. Kedze som proti systemu ktory pochadza z vatikanu tak je bezvyznamne sa somnou hadat, pretoze ked citam jak oni nemaju peniaze stat malo dava atd a potom bum a nejaky biskup je rieseny za milionove veci tak to ma moc nepresvedcilo. je to cele prehnite ten ich system.
34 
 fotka
georg21  30. 8. 2014 01:57
iste, len treba rozlišovať kedy niečo je historické a tam to patrí, alebo sa to dá aplikovať do dnešnej spoločnosti... neviem čo máš na mysli tým, že si to ľudia prisposobujú, osobne nesúhlasím s tým aby sa ona prispôsobovala.
isté je, že židia si Bibliu starostlivo uchovávajú, už vyšla aj pôvodná jeruzalemská Biblia preložená do slovenčiny. Ale teda Biblia má knihy dejepisné, poučné, prorocké. Tuším stále nechápeš, že sú v nej teda aj veci, ktoré nemožno uplatňovať dnes. A tie zlé skutky, ktoré sú tam opísané ako vraždy, smilstvá a pod. z toho si prirodzene máme brať príklad, že to nám ubližuje vnútorne.
Lenže to si ten konkrétny človek nahromadil asi pre seba peniaze. Teda to nepatrí reálne do majetku cirkvi ale do jeho súkromného majetku.
A ak si čítal, že cirkvi dostávajú málo peňazí od štátu, možno si sa tam nedočítal koľko stoja opravy budov, kostolov, ktoré boli za minulých režimov zničené a tiež časom ustané. O to sa treba starať lebo sú to historické pamiatky.
A tiež si nečítal že pápež osobne daroval 1 000 000 Dolárov ľuďom v Iraku, v minulosti tiež viacej krát Vatikán poslal aj peniaze napr. aj do Čiech za povodne... nehovoriac o tom, že pápež má vždy na starosť tzv. misijné diela ktoré podporujú chudobné oblasti napr. stavaním nemocníc, škôl...
35 
 fotka
niktozaujimavy  30. 8. 2014 02:05
@georg21 ano nato maju na tie opravy aj od prispevkov ludi a to nemam na mysli len co do zvonceka hodia a tiez ked si poratas nieje to malo. co sa tyka papeza, toho noveho moc nesledujem, ale janko co bol tak sa mi pacil jeden zaber ked zehnal afrike, deti co nemaju co jest a on zehnal rukou na ktorej mal prsten za ktory by jedli mozno aj rok, nepis ze to je hystorycky atd, ale o tom ako hlupo to vyzera, ked oni v chudobe a on zo zlateho kalicha pije kriz mal zlaty snad vacsi jak repery toto mi pride kusok blbe.
36 
 fotka
georg21  30. 8. 2014 02:14
@niktozaujimavy ale veď peniaze sa míňajú. Aj keby si tam dal 100 miliárd Eur, aj tie by sa raz minuli. Naozaj dostatočne podporujú chudobné oblasti, keby to tak robil každý bolo by to lepšie. Problém chudoby napr. v Afrike je, že sú tam zle nastavené ak vôbec, vládne sociálne systémy, často ani vláda nenapĺňa to čo má, potom vojny, nedostatok vody, choroby...

Vatikán nevlastní poklad peňazí, vlastní budovy a to sú historické pamiatky. Podobne ako predmety ako kalichy, ktoré sú vo väčšine len pozlátené. A zlatom chcel v minulosti človek vyjadriť veľkosť Boha, a teda urobili to stavbou veľkých budov, no použili sa pri tom talenty ľudí, umelcov, talenty ktoré dostali od Boha.
37 
 fotka
alpynus  30. 8. 2014 09:11
"Výroky pána Kuffu, ma hlboko urážajú a zraňujú." — prečo? ako môže niekoho uraziť niekoho výroky, kto evidentne nemá atestáciu na tvorenie výrokov?
38 
 fotka
alpynus  30. 8. 2014 09:12
*ako môžu niekoho
39 
 fotka
deepthroat  30. 8. 2014 09:15
FUCK THE CHRIST !
40 
 fotka
deepthroat  30. 8. 2014 09:18
s takýmito zhubnými nádormi planéty sa netreba naťahovať v rukavičkách ale primitívne ich poslať do riti,buzerantov kresťanských !
41 
 fotka
grietusha  30. 8. 2014 09:22
ja neviem ako ty, ale ja po nociach chodím vyvražďovať, núti ma k tomu môj zlý lgbt gén. niekto je vlkolak, niekto je lgbt.
42 
 fotka
waldorfova  30. 8. 2014 09:27
@40 buzeranti krestansky? DDDDDD aha pfu
43 
 fotka
vreskot000  30. 8. 2014 09:29
je to veľmi racionálny pohľad, čo povedal pán farár Kuffa. Keď je niečo nezriadený hriech, ktorý uráža Boha, je povinný ako boží služobník upozorniť na túto nemravnosť. V Písme je vždy odsudzovaná sodomia ako ťažký hriech, ktorý sa protiví Pánu Bohu. na vlastné oči som ešte nevidel dvoch buzerantov, ktorý by nemali záujem navonok prezentovať hriech.... teda vždy sa správali ako teploši. Neuvedomujú si, že sú na posmech. Potom sa domáhajú svojich práv kade tade, ale na vine sú oni. To že aj mne prekážajú tepľoši neznamená, že ich musím tolerovať, lebo tolerovať znamená súhlasiť. Myslím si, že keby nejaký učiteľ bol gay alebo lesba, a to som dva roky učil na základnej, už by toho boli plné noviny, a som zvedavý, či by si súhlasila aby napríklad tvoje dieťa učil homosexuál, alebo lesba, ktorí by oplývali mimoriadnymi telesnými homosexuálnymi náklonosťami. Asi by som ho išiel poriadne vyplieskať a nech si nájde prácu inde.

Pán farár Kuffa sa vyjadril maximálne profesionálne, a som rád, že pomenoval veci pravým slovom. JE rozdiel homosexuálna náklonosť a homosexuálne činy. Avšak keď si to premietneme, ani obyčajní hetero..sexuáli, teda normálni, muž a žena nebudú sexovať priamo na ulici, ale si to nechajú kdesi kde sú osamote. to je normálne.. z dvoch žien dieťa nevznikne, ani z dvoch mužov. je veľmi zarážajúce, že lesby a gayovia sa cítia akosi urazení.

Mňa urážajú iné veci, napríklad to, že napríklad každý má síce právo na slobodný názor, avšak akonahle napíše nejaký blog, nielen tu, podfarbený nejakým duchovným spôsobom, už je napádaný cez média(aj cez blog na birdzi. a pod.) už je vysmievaný, lebo verí v Boha.

Neviem čo je na tom zlé, veď kresťnastvo tu bolo vždy a vo všetkých kútoch sveta ako reálna súčasnosť, ktorá ovplyvňuje konanie človeka k lepšiemu.

Ja som chcel byť katolícky kňaz, a študoval som v kňazskom seminári. Potom som odtiaľ odišiel, a pracujem v civilnej sfére(školstvo) a mal som dva vzťahy nádherné s dievčatami, ktoré sa nenaplnili. Pán Boh vie prečo.

Pán farár Kuffa sa príkladné stará o ľudí, o ktorých nemá záujem ani štát. Pán farár Kuffa je jedinečná osobnosť na slovenskom katolíckom poli a zaslúži si uznanie za svoju mnohoročnú kňazskú prácu a to, že poskytuje predovšetkým domov tým, ktorých by si sa ty možno ani nedotkla pri podaní ruky, lebo sa ti hnusia. On s nimi jedáva, pracuje a vedie ich k duchovnosti ako duchovný.

Sám som bol pri ňom na návšteve, pretože aktívne udržujem kontakty s katolíckou cirvkou aj v zahraničí. Od dvoch pápežov som obdržal výnimočné listy.( Benedikt XVI, František)

Katolícka cirkev je tá, ktorá ma prijala krstom za svojho syna, tá, ktorá mi skrze kňaza, služobníka Boha a cirkvi podala sv. Prijímanie, a robí to doteraz, tá, ktorá mi skrze ruky veľkňaza biskupa udelila sviatosť birmovania, a tá, ku ktorej denne nachádzam cestu do božieho chrámu, aby som vládal napriek mojim mnohým slabostiam, hriechom, tvrdohlavosti, a aby som sa mal dobre.

Ja v Katolíckej cirkvi osobitným spôsobom slúžim už 11 rokov, a milujem moju cirkev, hoci je pravda, že členovia nie vždy sú tí ideálni, a je pravda, že mnohí sa hrajú na rovných, a možno ešte aj rovnejších od niektorých.

Ale uvedom si, že to, čo my považujeme za hriech, to, z čoho sa spovedáme, teda seba obžalujeme vo sv. spovedi, ktorá je vlastne obdoba duchovného súdneho procesu... ja som obžalovaný, Boh mi je sudca, a verím, že kňaz mi mocou, ktorú získal pri sviatostnej kňazskej vysviacke, z moci, ktorú udeľuje jedine Boh, odpustí moje hriechy, a opäť sa smiem nazvať božím dieťaťom, napriek tomu, že som slabý a krehký.

Na cirkev sa robia rozličné zlá, mnohí veriaci si neuvedomujú, že konaním proti náboženstvu sa prehrešujú aj na úrážky proti cti, ohováraniu, osočovaniu, globálnom obviňovaní zo závažných činov, ktoré možno nie sú ani pravdivé.

Spomeň si na príklad, keď v správach prednedávnom, možno 2,3 roky dozadu, obvinili katolíckeho kňaza z niečoho, čo nebola pravda, a keď to bolo dokázané, že si to dotyčný vymyslel....

už sa cirkvi nik neospravedlnil. Som zvedavý, keby cirkev celú skutočnosť dala prešetriť na svetský súd, ako by sa hanbil nehanebný vinník. Som zvedavý, keby si cirkev zapýtala poriadne odškodné, za to, že trpela za niečo čo zástupca kňaz, vôbec nespravil, a všetko to bolo narafičené, klamstvom sprevádzané, koľko by vysúdili...

Takže veľa neprajných ateistov sú vlastne ľudia, ktorí nemajú pokoj v duši, a na Vaše nešťastie nemáte sa o koho oprieť tak, ako to robíme my kresťania... Keď je všetko zlé, kľakneme pred kríž a v tichosti chceme načúvať, čo mi povie Boh...

Toto je zásadný rozdiel medzi katolíkom a ateistom. kresťana môže urážať hocičo, pravého kresťana patriaceho Ježišovi neurazí nič, a neublíži nič.
44 
 fotka
deepthroat  30. 8. 2014 09:30
@waldorfova
oni sú milovníci krista,nie?
45 
 fotka
deepthroat  30. 8. 2014 09:34
@vreskot000
sám si serieš do huby....koľko farárov nežne vsúva svoj penis do chlapčenských zadočkov,ty kokot nakazený???!!!
46 
 fotka
tobago  30. 8. 2014 09:34
47 
 fotka
vreskot000  30. 8. 2014 09:40
čo je chudera? no povedz mená konkrétne. ja ti nebudem nadávať, neznížimsa na tvoju úroveň.
48 
 fotka
tobago  30. 8. 2014 09:40
@deepthroat
Prečo hneď každého zrážaš ? Všimla si si, že by sa vyjadroval k tebe ? Aspoň je vidieť, koho sa to týka, koho trápi svedomie, kto by si najradšej zakrýval uši pred pravdou. Ako si farizeji zakrývali uši pred Kristovymi slovami, ktoré ich palili a boli im nepríjemné, lebo ich hrýzlo špinavé svedomie.
49 
 fotka
vreskot000  30. 8. 2014 09:42
@deepthroat chudiatko
50 
 fotka
tobago  30. 8. 2014 09:44
@vreskot000
Sa stavím, že teraz ostošesť brázdi Google a hľadá mená
51 
 fotka
deepthroat  30. 8. 2014 09:44
@48
@49
chudáci ste vy.....malomyseľní idioti,ale máte pravdu,ja som chudiatko
52 
 fotka
tobago  30. 8. 2014 09:47
@deepthroat
Áno si, aspoň si si to priznala.
53 
 fotka
waldorfova  30. 8. 2014 09:49
@48 presne tak
54 
 fotka
deepthroat  30. 8. 2014 09:57
hehehe,chytáte sa za steblá?
55 
 fotka
tobago  30. 8. 2014 09:58
@waldorfova
Nikdy by som jej nepovedal škaredé slovo ani nič také, čo ona predviedla voči Vreskotovi. Veď on na ňu ani nereagoval, len vyslovil svoj názor. Nedokázal by som sa znížiť na jej úroveň.
56 
 fotka
hoperpohroma  30. 8. 2014 10:06
Nechapem, ako mozu ludia, co hlasaju lasku, lasku nenavidiet.
Ale celkovo mi na panbickaroch prekaza stare zname "Vodu kaze, vino pije".
57 
 fotka
deepthroat  30. 8. 2014 10:14
@tobago
vitaj v demokracii a slobode prejavu....
58 
 fotka
sherloch  30. 8. 2014 10:22
@deepthroat
Skôr v obmedzenosti a úbohosti jednotlivcov, ako si ty.
59 
 fotka
sherloch  30. 8. 2014 10:24
@43 a @34
60 
 fotka
tobago  30. 8. 2014 10:28
@deepthroat
...ešte by som dodal, ze v "neslobode"
A inak @58
61 
 fotka
deepthroat  30. 8. 2014 10:30
@sherloch
ja sa fakt nechcem naťahovať v rukavičkách a poviem ,čo mám naozaj na srdci....toť vše.....
to že tu hlása litánie nejaký 27 ročný vytretý kokotár (rozumej malomyseľný idiot,ak chceš,tak si vygoogli slová malomyseľný a idiot,aby si mi troška rozumel,ty tajtrtrlík...).....!!!!
62 
 fotka
vreskot000  30. 8. 2014 10:45
tobago... ach.... blahoslavení chudobní duchom.... vieš.
63 
 fotka
sherloch  30. 8. 2014 10:45
@deepthroat
Všetko prvom rade sa zamysli ty sama nad sebou a nad svojím správaním, keď dokážeš takto bezdôvodne urážať ľudí. Sama sebe si protirečiš, keď píšeš o slobode prejavu a len čo niekto napíše niečo, s čím nesúhlaš, tak mu hlúpo vynadaš.
64 
 fotka
deepthroat  30. 8. 2014 11:01
@63 v poriadku...
@vreskot000
,chudobní duchom,bohatí srdcom,tj praví kresťania,sú bohatí duchom???ak áno,prečo vedú vojny???sú hamižní???úžerníci???vlastnú mater si väčšina zapredá,a čo je najhoršie....lipnú na majetkoch a polovica sveta hladuje a ty,taký imbecil tu rozoberáš také malichernosti,ako kto je chudobný a bohatý duchom???pozri sa,ja si myslím,že taký ľudia ako ty,môžu za všetko zlo na zemi,tak malomyseľní a úzkoprsí ľudia ako ty.....podľa bájoslovia bol kristus chudobným synom tesára,kde sa on mohol dožadovať práv,pre ľudí,u farizejov,ako ty???
Nie,ja ťa radšej pošlem do piče....
65 
 fotka
waldorfova  30. 8. 2014 11:08
@tobago aids.... nic viac k tomu
66 
 fotka
artusios  30. 8. 2014 11:12
deepthroat je chalan attis.
67 
 fotka
deepthroat  30. 8. 2014 11:19
@artusios
a mám po ikognite haha
68 
 fotka
tomiq254  30. 8. 2014 11:31
@deepthroat
Zaujímal by ma tvoj problém musí byť veľký keď takto útočíš na kresťanov tvoje nadávky sú veľmi primitívne čo si myslíš že tým že na nás nadávaš dosiahneš? My serieme na tvoje odporné urážky chudera daj sa liečiť a nepíš tu svoje hitlerske nenávistné názory ty fašistka choď si uctievať satana.
69 
 fotka
deepthroat  30. 8. 2014 11:34
70 
 fotka
tomiq254  30. 8. 2014 11:37
@vreskot000
Kašli na tu chuderu s takými agresormi ako je @deepthroat som už mal tú česť sú to úbožiaci treba sa za nich modliť možno si ani neuvedomujú čo trepu a keď hej tak o to horšie pre nich lebo sa budú smažiť v pekle. Píšeš samé pravdy a taký primitívny človek ako je deepthroat ktorý nevie ako nato reagovať tak použije to čo najväčší tupci hrešenia a nadávky. Nech sa nad ňou Boh zmiluje a nech ju uvedie do pravdy.
71 
 fotka
tomiq254  30. 8. 2014 11:49
@vreskot000
Ja tu už nemám čo dodať všetko čo som chcel povedať si napísal ty
Možno ešte dodám kritiku na média všimnite si ako vybrali len to najhoršie z kufovho videa viac nie je čo dodať aj média útočia na cirkev a ich členov.
72 
 fotka
deepthroat  30. 8. 2014 11:55
@tomiq254
vychutnaj si muzičku ty ty pedofil buzerantský
Screenshot
73 
 fotka
tomiq254  30. 8. 2014 13:12
@deepthroat
ooooouuuuuu si ma rozplakala normalne chuderka a týmto končím konverzáciu lebo ďalej sa znižovať na tvoju úroveň nemienim choď sa tak rozprávať s tvojou mamkou keď ťa tak vychovala.
74 
 fotka
deepthroat  30. 8. 2014 13:16
ty sopeľ kresťanský....už si sa znížil aj pod moju úroveň,lebo ja som si do úst nezobral tvoju mater.....prajem ti smrť .....zomri ty šušeň.....
75 
 fotka
zajkousko  30. 8. 2014 16:03
@deepthroat

Po týchto horeuvedených invektívach na kresťanských birdzákov a Boha tvojho stvoriteľa, si čoskoro spomenieš, Boh nie je náhlivý ale pamätlivý....
padneš aj ty tak ako každý človek tejto zeme, ty nie si výnimka...
rozdiel je však v tom ako hlboko
76 
 fotka
deepthroat  30. 8. 2014 16:07
@zajkousko
potrebujem vyháňača diabla,už sa ma zmocnil d´ábel
77 
 fotka
deepthroat  30. 8. 2014 16:14
Screenshot
78 
 fotka
tomiq254  30. 8. 2014 16:47
@deepthroat
To už sa ma tak bojíš že ma ani neoznačíš? No ja ti prajem veľa šťastia a dneska sa za teba pomodlím musíš mať v duši riadny nepokoj a temno súcitím s tebou. Mimochodom s takými prianiami by som bol opatrný môže sa to obrátiť aj na teba no ja ti to neželám želám ti skoré duševné uzdravenie.
79 
 fotka
tomiq254  30. 8. 2014 16:53
@zajkousko
Mne príde urážanie Boha úplne na hlavu veď takí ľudia by sa mali liečiť na psychiatrii to je ako keby urážali seba alebo svojich rodičov keď urážajú bytosť ktorá im dala život. Väčšia ľahostajnosť k svojmu životu už nemôže existovať.
80 
 fotka
zajkousko  30. 8. 2014 17:05
@tomiq254

takí ľudia nepoznali ešte Božiu lásku, prítomnosť vo svojích srdciach nekonečnej dobroty, spravodlivosti a milosrdenstva...
ak by ho poznali, nikdy by na Boha svojho Otca nebeského nepovedali krivého slova...

ostáva nam sa za nich veľa modliť...
a neboj, oni tiež spoznaju Pravdu, bude to však pre ních veľmi ťažke ak sa zavčasu nespamatajú, brat môj....
81 
 fotka
deepthroat  30. 8. 2014 17:09
@tomiq254
ja som duševne zdravý,v rámci možností,a sorráč,praskli mi nervy,za to,že neznášam kresťanov a ich rétoriku,nemôžeš....ono to bolo myslené ako na celok kresťanstva,som z toho parádne namosúrený ked vidím ...blabla ...a fakt,treba ma zavrieť niekam,ale to nepomôže sakrist,nudím sa a robím len hanbu na vlastnú hlavu,som stupídny,netolerantný...bez štipky rešpektu potrebujem už prácu,lebo sa zbláznim,vlastne som sa už zbláznil,nikdy som nebol normálnym človekom,mám aj poruchu osobnosti a také veci .....som pekný,ale čo z toho,ked som jebnutý,ja ked spoznám nového človeka,tak ho varujem,že som jebnutý,a je to tak.....ale som ochotný a velice otvorený,som sčítaný,ovládam slovo,s tým problém nie je....v podstate potrebujem osobného asistenta ku svojmu životu,mám na to nárok,po ťažkej nehode,nuž,zatiaľ som bláznivý maliar.....aj v škole ma tak titulovali za šialeného vedca,lebo na praxi sme mali biele plášte a vlasy mi stáli,ako keby ma udrel prúd som brutalista,páči sa mi násilie a morbídnosti,preto som nechutný zväčša,ale tu ma už má každý zaškatuľkovaného ako úchyla,devianta,feťáka a kadeakú háved....niesom ani jeden z menovaných ,mohol by som pokračovať....som vtipkár,to som zabudol ,humor mi ostal
82 
 fotka
artusios  30. 8. 2014 17:14
Bude 90 komentov?
83 
 fotka
tomiq254  30. 8. 2014 17:21
@deepthroat
A prečo si myslíš že si taký ako si opísal? V tvojom živote vládne diabol a bude to len horšie ak sa nezmeníš. Prečo nenávidíš kresťanov? Povedal by som že ak nás tak nenávidíš diabol v tebe už fakt brutálne pôsobí no vždy sa z toho dá dostať. Áno aj my kresťania máme veľa problémov ale duchovne sme šťastní lebo vieme že je pri nás Boh ktorý nás nikdy nenechá v štichu.

Prvý dôležitý krok si spravil priznal si svoje chyby otvor sa Bohu daj sa pokrstiť vyspovedaj sa a garantujem ti že tvoj život sa zmení od základu. Budeš sa cítiť ako keby ti spadol balvan zo srdca a tvoju duchovnú stránku naplní radosť aj napriek veciam čo si napísal na Boha a kresťanov ťa Boh vždy miluje a čaká kedy mu dovolíš aby mohol vstúpiť do tvojho života.

Nepotrebuješ psychiatriu potrebuješ Boha. Fakt ti to odporúčam len tým sa zachrániš od zla.
84 
 fotka
deepthroat  30. 8. 2014 17:41
@tomiq254
ja som práveže pokrstený....
aj teologiu som sa musel nasilu učiť...
preto je vo mne hnev,lebo matka zo mňa chcela farára to je celé,ovládam dobre historiu čítal som mnohé biografie od galileiho po giordana bruna a také žvásty ale ja tomu neverím,som proste antinábožensky založený človek,aj dostojevskij napísal raz,že ateista,je predposledný stupeň veriaceho....
ovládam duchovné cvičenia ,jogu a podobné krámy,v podstate som nihilista a deus ex machina,to je jednoducho komunistická filozofia,kresťanstvo alebo naopak ....
ja len chcem zostať na birdzi a získať kamarátov,každý môj kamarát pracuje,málokedy sa vídame,a ja mám ale plno známich,ale tí ma len na zlé veci učia,povedzme,nie som anjel ale som dobrý človek,mám rád deti aj meno som už dal nejednému dieťaťu,no vymyslel....nie som v takom kontakte s mojim naj kamošom,žeby sme sa porozprávali o hocičom,lebo to je nadlho,aj dnes som sa snažil jednej Birdzáčke pomôcť v chúlostivých rodinných problémov,mám totiž skúsenosti,ked som padol pred troma rokmi do psychozy,tak som skoro vlastnú matku zabil,no poviem ti,sranda to nie je,hlavne ked to nemáš pod kontrolou......
ja len nechcem dostať další ban,za to,že som attis....
85 
 fotka
die  30. 8. 2014 17:49
@deepthroat ban dostanes za to ze utocis a nadavas ostatnym uzivatelom, nie za to ze si attis
86 
 fotka
tomiq254  30. 8. 2014 18:05
@deepthroat
Ty si attis? Veď my sme sa už rozprávali a prečo myslíš že máš také depresie a problémy lebo cvičíš jogu a ostatné energické debiliny ktoré vedú k diablovi ani si neuvedomuješ ako mu tým otváraš bránu do svojho života to je tvoj problém všetkého ak nenájdeš Boha nie je ti pomoci len on ťa z toho môže dostať.
87 
 fotka
vreskot000  30. 8. 2014 20:21
deepthroat, ach ty chudera, ale pohoda. nič sa nedeje, tu na nete je to normálne, kopeš ako kôň čo nemá čo k tomu dodať, lebo vieš kde je pravda :chuuudiatko jooooj.
88 
 fotka
peculiar  31. 8. 2014 09:41
@tomiq254 cirkev sa nema co miesat do politiky. to, ze maju moznost ovplyvnovat zakony, urcite nie je v poriadku.

nerozumiem ako si prisiel na to, ze krestania maju vacsie pravo zasahovat do politiky, nez homosexuali. ale ospravedlnuje ta tvoj nizky vek, pretoze ak by toto vyplodil dospely clovek, tak je to na zalobu.

tolko nezmyslov pohromade som uz davno necitala. a je skoda, ze taki mladi ludia ako vy uz maju vymyte mozgy. nechcem si predstavit, co z vas bude o 10 rokov.
89 
 fotka
acvd43xa7w  31. 8. 2014 10:37
@21

a k blogu- je mi to luto.
90 
 fotka
n0win0u  31. 8. 2014 10:49
@88 spoznavat ho so sekularitou moze byt celkom narocne
91 
 fotka
tomiq254  31. 8. 2014 11:09
@peculiar
Vy máte zase zablokované mozgy ktoré nie sú schopné pochopiť že existuje aj život po smrti ale tebe je to asi zbytočné písať lebo si fanatická ateistka. Ty zato nemôžeš keď ti bolo od malička vštiepované že Boh neexistuje. No ľutujem ťa lebo budeš trpieť naveky preto že si myslíš že si dokonalá a najmúdrejšia. Sama seba zničíš.
92 
 fotka
hoperpohroma  31. 8. 2014 11:11
@91 uz len ty povedz, ze si nemyslis, ze si najmudrejsi a ze jediny mas pravdu a tvoj boh je jediny spravny a preto mas pravo sudit druhych a zem svoju nohu
93 
 fotka
midnight  31. 8. 2014 11:36
@tomiq254
"Ty zato nemôžeš keď ti bolo od malička vštiepované že Boh neexistuje."

problém je že toto nie je pravda.
veľkej väčšine veriacich je odmalička vštepované že boh existuje, sú v tom vychovávaní.
veľkej väčšine ateistov v tejto oblasti nie je vštepované nič. ani pre, ani proti. NIČ.

ateizmus teda vo väčšine prípadov vzniká na základe vlastnej úvahy a slobodného rozhodnutia. viera zasa naopak, vzniká tam, kde vlastná úvaha a slobodné rozhodnutie nedostanú priestor, lebo sú ti tlačené informácie ešte predtým než sa ti schopnosť samostatne uvažovať a rozhodovať vôbec stihne rozvinúť.
94 
 fotka
georg21  31. 8. 2014 11:42
@midnight @93 posledný odstavec- to si napísal, akoby si vedel objektívne zhodnotiť či je lepšie ak človek verí v Boha alebo ak neverí. To sa nedá tak celkom zhodnotiť.
Osobne som nemal takú silnú vieru od mala (to nemá asi nikto lebo v nej treba rásť), bol som krstený keď som to sám chcel, ani ma neviedol k tomu nikto. V sebe som pocítil, že je to tak správne, že môžem vďaka tomu vidieť veci z viacerých uhlov...
95 
 fotka
tomiq254  31. 8. 2014 11:47
@midnight
Mne nič nebolo vtlačované práve naopak aj ja som Boha ignoroval do 16. rokov moji rodičia mi nikdy nič nevštiepovali do hlavy o Bohu som začal rozmýšľať sám a slobodne keď mi bolo 17 rokov vtedy ma Boh zachránil pred samým sebou. Čo ty vieš o viere nič myslíš si že nás zavrú do miestnosti a tam nám dávajú do mozgu elektrošoky? Boh je niečo krásne lenže ty to nezistíš lebo ho odmietaš. Škoda reči s tebou.
96 
 fotka
midnight  31. 8. 2014 12:37
@georg21
"To sa nedá tak celkom zhodnotiť. "

false.





















"Čo ty vieš o viere"

viac než by si bol ochotný uveriť
97 
 fotka
peculiar  31. 8. 2014 12:50
@tomiq254 nechapem ako si prisiel na to, ze som ateistka.

btw moja predstava krestana sa s tym, co tu produkujes, absolutne nezlucuje.

podla mna sa za vieru iba schovavas - aby si tu mohol produkovat svoje obmedzene xenofobne nenavistne komentare. si obycajny kreten, nic viac. to, co tu predvadzas, nema s nabozenstvom nic spolocne.
98 
 fotka
anitchka  31. 8. 2014 12:58
Kokos normalne mi je tu z vacsiny komentov zle.

A k clanku:
99 
 fotka
tomiq254  31. 8. 2014 13:02
@peculiar
Neviem kto tu produkuje nenávistne komentáre skús prečítať po sebe.
100 
 fotka
peculiar  31. 8. 2014 13:12
@tomiq254

citujem:

"on hovoril že mu nevadia homosexuáli ak sa netlačia do politiky a nechcú mať rovnaké právo na rodinu ako normálni pár. Je úplne choré keď sa dvaja rovnakého pohlavia vezmú na obrade a je neprípustné aby takýto ľudia mali dieťa. Ak sú homosexuáli nech si žijú svoj život ale nech sa netlačia tam kde nepatria. Neodsudzujem homosexuálov ako ľudí odsudzujem ich spôsob života."

"Určite majú väčšie právo zasahovať do politiky kresťania ako homosexuáli lebo Božie zákony by mali byť viac ako ľudské. To že si niekto nevie dať rady a z rozkoše sa rozhodne že bude gay ok ale nech nežiada aby zlegalizovali takým ľuďom svadby a už duplom nie deti lebo to už je morálny úpadok a to ani nehovorím o tom Božom."

"Kašli na tu chuderu s takými agresormi ako je @deepthroat som už mal tú česť sú to úbožiaci treba sa za nich modliť možno si ani neuvedomujú čo trepu a keď hej tak o to horšie pre nich lebo sa budú smažiť v pekle. Píšeš samé pravdy a taký primitívny človek ako je deepthroat ktorý nevie ako nato reagovať tak použije to čo najväčší tupci hrešenia a nadávky. Nech sa nad ňou Boh zmiluje a nech ju uvedie do pravdy."

je neuveritelne, ako sa povysujes nad ostatnych a schovavas sa pritom za Boha. nechapem, odkial sa v tebe vzalo presvedcenie, ze mas pravo sudit inych a rozhodovat, kto kam patri a nepatri. a este tu "milosrdne" prosit, aby sa Boh nad niekym zmiloval...

nepripadas si trochu trapne? zasluzil by si si dve-tri po papuli, aby si sa spamatal.
101 
 fotka
tomiq254  31. 8. 2014 13:44
@peculiar
Názor na homosexualitu nezmením lebo je to proti prirodzenosti prírody a Bohu a je mi jedno čo si o tom myslíš. Nikomu som nepovedal že on priamo skončí v pekle povedal som len že ak sa človek nezmení skončí tam a to nadávanie do chudery ma attis vyprovokoval svojimi nenávistnými rečami na kresťanov. Ešte niečo máš na srdci?
102 
 fotka
didojelen  31. 8. 2014 13:47
na jednej strane som rada, že tento blog vyvolal toľko reakcií. Či už z môjho pohľadu pozitívnych, alebo negatívnych, aspoň vidieť, že je to téma, ktorá pritiahne ľudí.

vyjadrim sa k jednej veci, co tu napisal @vreskot000
beriem to, ze pre vas maju spovede akysi (pre mna nepochopitelny) zmysel. Ale pride mi to ako cisty alibizmus, tvrdit ze teraz ja sa vyspovedam v kostole z niecoho, poviem si 4 basnicky co mi prikaze farar, a je vsetko v poriadku?? Tym si len zbabelo ospravedlnujete vase konanie.
Ja sa v takychto situaciach musim spoliehat sama na seba. Mam svedomie, ktore ma trapi. Snazim sa napravit veci, ked niekedy nieco spackam, ved som omylna. Ale nezavriem sa do izby na polhodinu, klaknem si a zrazu je vsetko v okej? Vsetky moje "hriechy" su zabudnute? A potom vyjdem von na ulicu a spravam sa presne tak isto, ved v nedelu na spovedi mi bude zas odpustene... C´mon! toto snad nie..

Taktiez si nemyslim ze je spravne, ze sa cirkev (vo velkej vacsine ta ista cirkev) na Slovensku tolko miesa do politiky. Aj ked sa naovok tvarime ako nezavisli stat, vsetci velmi dobre vieme, ako to tu funguje. Cirkvene zakony nech platia vo vasich kostoloch/mesitach/chramoch.. atď. Ale svetske nechajte svetskym, nenuťte mi vase zakony, ja sa vam o ne neprosim. Kde beriete tu drzost povysovat sa nad ostatnych? Na svete su predsa stovky dalsich nabozenstiev, kto ma pravo rozhodnut ze to jeho je to jedine, to pravdive, to spravne?? Ludia by mali mat slobodnu volu, kazdy sa rozhodne sam, ci chce niecomu verit, alebo nie. (aspon tak by to malo byt). Ale to je jeho osobna vec, neni spravne nanucovat ostatnym tvoje sukromne pravdy.

Namiesto toho aby sme sa zo svojich odlisnosti ucili, tak sa pre ne nenavidime, nadavame si. Je predsa lepsie ked sa ludia snazia to "ine"/odlisne spoznat, ako ked sa slepo drzia svojho nalinajkovaneho spravania a ignorantsky po sebe kricia, kto ma vacsiu pravdu, kto ma vacsie pravo na zivot.

Otvorte si oci ludia, na tomto svete je tolko kras, tolko rozmanitosti. Dajte jej sancu.
103 
 fotka
peculiar  31. 8. 2014 18:39
@tomiq254 ano, nabuduce si svoje nazory mozes kludne nechat pre seba alebo ist spamovat nejake krestanske forum.

birdz nie je nabozenska komunita a drvivu vacsinu ludi tvoje mentorovanie nezaujima.
104 
 fotka
tomiq254  31. 8. 2014 19:34
@peculiar
Mňa zase nezaujíma tvoj názor keď sa ti niečo nepáči nečítaj to pokiaľ viem tak som tu nevidel nikde že zákaz kresťanom aj keď verím že keby si bola pri moci tak by si kresťanoch pozabíjala.
105 
 fotka
peculiar  31. 8. 2014 19:52
@tomiq254 myslim ze ludia, ktori to tu spamuju podobnym hnojom ako ty, by ten zakaz mat rozhodne mali.

a to nema s krestanstvom nic spolocne.
106 
 fotka
tomiq254  31. 8. 2014 19:54
@didojelen
Viem že si to smerovala vreskotovi ale chcem sa k tomu vyjadriť aj ja. Nie takto spoveď nefunguje. Ak by si išla na spoveď s tým že ti dajú odrecitovať básničky máš ju úplne neplatnú. Treba si uvedomiť že spoveď ustanovil už Ježiš.

Práve v spovedi je poslanie, ktoré Kristus zveril apoštolom večer po svojom zmŕtvychvstaní, keď sa im zjavil a učil ich, že v jeho mene „sa bude všetkým národom hlásať pokánie na odpustenie hriechov” (Lk 24, 47). Potom ich poslal so slovami: „Prijmite Ducha Svätého. Komu odpustíte hriechy, budú mu odpustené, komu ich zadržíte, budú zadržané" (Jn 20, 22-23).

Ty si to nepochopila v spovedi nejde len o to prísť a porozprávať pár hriechov. Tam si už musí človek aspoň deň pred spoveďou doma uvedomiť čo urobil a rozmýšľať o svojich hriechoch musíš si uvedomiť že si svojimi hriechmi urazila Boha. Ak si spytuješ svedomie potom prídeš na spoveď a úprimne to oľutuješ tu nejde o to že ti niečo povie kňaz musíš si uvedomiť že na spovedi ti odpúšťa hriech sám Kristus skrze jeho pomocníka kňaza tým že Kristovi odovzdáš svoje hriechy on ťa ich zbaví. Nemôžeš si sama odpustiť to nejde. Ďalej ak napríklad niečo ukradneš a nevrátiš to alebo to na spovedi zamlčíš spoveď je neplatná človek musí svoje hriechy oľutovať ale ich aj napraviť ak niekomu spôsobili škodu.

Neviem odkiaľ vy beriete svoje hlúpe predstavy o spovedi.

Pokiaľ ti neodpustí Kristus tvoje svedomie nikdy nebude v poriadku

"Otvorte si oci ludia, na tomto svete je tolko kras, tolko rozmanitosti. Dajte jej sancu."

toľko krás toľko rozmanitosti ktoré nám ale dal Boh a aká je naša vďaka?
107 
 fotka
tomiq254  31. 8. 2014 20:01
@peculiar
Počúvaj nereaguj na mňa daj mi pokoj nezaujímajú ma tvoje debilné nenávistne keci nechaj si ich pre seba si ešte horšia ako attis no na teba už nadávať ani reagovať nebudem týmto som s tebou skončil kľudne si nadávaj koľko chceš aj sa poser mám ťa úplne v riti. Maj sa a nech ťa neporazí
108 
 fotka
peculiar  31. 8. 2014 20:13
@admin @4 @21 @70 @83 @86

prispevky porusujuce pravidla birdzu - hanobenie ludi s homosexualnou orientaciou, propagacia cirkvi.

fakt to tu chceme? ludi, ktori nam budu hovorit, ze sa budeme smazit v pekle? to nech prosim ostane v stredoveku, nemyslim si, ze to patri na tento server.
109 
 fotka
sufurky  31. 8. 2014 20:21
Bože ale riešite tu sračky
110 
 fotka
georg21  1. 9. 2014 01:44
@midnight ukázal si tu islam. extrémistov, iq jeovplyvnené aj inými faktormi, kriminalita nesúvisí len s tým či človek verí.
Ty možno veríš, máš možno väčšiu vieru ako ja, ale to neznamená, že nerobíš veci ktoré sú nesprávne, zlé... ako veriaci totiž verím aj v existenciu zla, ktoré nás môže rovnako inšpirovať ako to dobro. Je na každom čo si vyberá. Je to individuálne, a záleží to od mnoho faktorov, vrátane faktoru pokušiteľa.

@didojelen Myslím si, že netreba slová tohto kňaza brať ako niečo konečné, dôsledné, niečo čo by malo takto byť alebo by chcel niekomu ublížiť, a brať to prvoplánovo, zostávať len na povrchu. On sa bežne vyjadruje takto "prostoreko", ale treba za tým vidieť aj tú duchovnú stránku, keďže je kňazom, veriacim človekom. Osobne býva s rôznymi ľuďmi, potom hovoril o konkrétnych prípadoch "kedy človek nevie čo robiť od rozkoše", treba v tom vidieť aj homolobistov a prípady kedy aj oni nekonajú dobre, lebo napr. osočujú tých čo majú iný názor a pod. Tým nezahrnul všetkých, vrátane tých ktorých pozná osobne a žije s nimi. K tomu duchovnému pohľadu, že on si uvedomuje, že ak je nejaké konanie zlé, tak si to nemožno prispôsobiť. Teda v pohľade kresťanskom je pohlavný styk s osobou rovnakého pohlavia zlom, pre toho človeka. Napr. preto, že sa to vzpiera prirodzenému zákonu o tom, že počať dieťa môže len spojenie muža a ženy. Ale to som veľmi zjednodušil. Hlavne som chcel povedať, že on je tiež hriešnym človekom, ako každý, uvedomuje si to, teda nechce nikomu ubližovať, zatracovať ho, lebo by išiel aj proti tým o ktorých sa on stará. Verí, že človek je stvorený pre nebo... :letim:
Pár článkov k téme:

» www.postoy.sk/content/na-obra...

» tomaskovacik.blog.sme.sk/c/363665/kuffa-...
111 
 fotka
n0win0u  1. 9. 2014 10:00
ja len dufam, ze ked sa tymto fanatickym kokotom narodi dieta, tak bude homosexualnej orientacie a dufam, ze ho ukamenuju, lebo to je proti prirode a proti Bohu (to, ze v kazdom zvieracom druhu sa vyskytuju homosexualne jedince sa asi zase len ignoruje) a potom vas vsetkych postrielaju. vlastne staci ked vystrielaju a mozno konecne ludia zacnu nachadzat common ground a budu napredovat bez vacsich vojen.

btw tvrdit, ze homosexualita je proti Bohu... to je take strasne, Boh musi byt v tom pripade velmi nudna, egoisticka a konzervativna entita, kt. sa asi fakt len nudi a ma potrebu vstepovat niektorym ludom do hlavy hovna.. alebo... tie hovna si tam ludia sami vyrabaju
112 
 fotka
midnight  1. 9. 2014 11:28
@georg21
1. ukázal som VIERU, len posledný graf obsahuje výslovne islam, ostatné su zo západných krajín.

2. neviem o tom že by existovalo niečo s názvom "faktor pokušiteľa", čiže to je asi nejaká vaša náboženská fikcia.

3. nevieš čítať grafy a nevieš uvažovať s reálnymi dátami, ale to nie je žiadna novinka, nedával som ich sem kvôli tebe, aj keď boli reakciou na teba

@peculiar ,@108 príspevkov porušujúcich pravidlá birdzu sa tu denne vyskytuje veľmi veľa, snažíme, alebo aspoň snažím, ja osobne, sa nájsť nejaké vyváženie - diskusie kde je pekne vidno kontrast medzi ich iracionálnymi stredovekými homofóbnymi až aliofóbnymi pseudonázormi a normálnym zdravým zmýšľaním ponechávam zámerne, pre prípadné "obecenstvo" (či už momentálne alebo neskoršie), aby malo šancu vidieť ako ich zmýšľanie funguje a kam ich vedie.

každopádne, toto je niekoho blog, a @didojelen mi kľudne môže napísať tsku s presným zoznamom komentov ktoré mám z neho zmazať, ak chce a nesúhlasí s mojim postojom k tejto veci
(to len že ak si náhodou nevedela, dido, kľudne, a premažem to hneď ako si ju prečítam. kľudne aj všetky ak chceš, aby si nemusela mazať a znovupridávať celý blog len aby si nemala blbečkami zasvinenú celú sekciu komentov )
113 
 fotka
poms  1. 9. 2014 15:56
@kolieskonavoze ty čo berieš? Boh ťa našiel? A to sa ako prejavuje prosím ťa?

Nechce sa mi čítať všetky tie komentáre, ale nerozumiem, naozaj nerozumiem, ako sa v dnešnej dobe, keď je známe, čo všetko Cirkev robila po storočia a robí - inkvizícia, vraždy, odpustky, vydieranie, znásilňovanie, "mafia"... - sa môže niekto odvolávať pri akomkoľvek svojom tvrdení na kresťanstvo, citovať vyše 2000 rokov staré verše - navyše metaforické a stratené (nie len) v preklade.
Pochybujem že niekedy zmením názor - každé náboženstvo je čistá manipulácia, nič viac.
Otvára sa mi nožík vo vrecku, keď počujem, že sa vyjadrujú (nie len) k veciam, ako písala dievčina tu v článku.
114 
 fotka
kolieskonavoze  2. 9. 2014 00:45
@poms všelijak. predstav si, že tvoj život ide jedným smerom - od Boha. a potom, keď ťa Boh nájde, ide celkom opačným smerom, k Nemu.
pokúsim sa vysvetliť, o čom píšeš ďalej. ja som presvedčená, že cirkev sa pokazila, keď sa stala oficiálnym náboženstvom Rímskej ríše. takže pohanskí kňazi vlastne len premenili kabát a boli z nich zrazu kresťanskí. a tradície rímskych náboženstiev sa preniesli do kresťanstva (kult uctievania Márie, lebo v rímskych náboženstvách mali dáku ženu bohyňu tiež.. Vianoce - Ježiš sa nenarodil na Vianoce..) kopu, kopu, strašne veľa vecí, ktoré sa diali a ktoré sa dodnes dejú v cirkvi, sú na hony vzdialené od toho, čo sa píše v Biblii. a ja si myslím, že je to preto, lebo sa do vysokých postov v cirkvi vmiešli pohanskí pohania. a keď to hore nie je v poriadku, čo sa potom deje nižšie. Ježiš povedal, že slepý nemôže viesť slepého, spadnú obaja do jamy.
ale verím, že vždy Boh mal ľudí, ktorí Ho proste milovali a nasledovali, aj keď cirkev bola prehnitá úplne /podľa toho, čo viem z dejepisu, aj keď ťažko povedať/
ale skús niečo povedať proti Ježišovi, daj nejaký argument proti Nemu. lebo ak zničíš Jeho, zničíš kresťanstvo.
115 
 fotka
georg21  2. 9. 2014 07:05
@midnight viera sa nedá ukázať takto na grafe, každý má svoj vlastný stupeň viery, v nej sa rastie. Preto aj "katolík" sa môže uchýliť napr. k činu vraždy. Ak si čítal Bibliu aj Judáš sa nechal podplatiť, aby zradil človeka ktorého dobre poznal, a ten ho mal rád. To bol ten faktor v úvodzovkách, ked veríš že existuje dobro, existuje aj zlo a teda aj na duchovnej báze. Lebo bez ich existencie by nebola spravodlivosť, slobodná vôľa...

A veľmi som tie grafy nepozeral, mňa zaujíma že čo si vlastne myslíš konkrétne, nie čo hovorí graf.
Akoby si si myslel, že byť veriacim ti bráni napr. študovať (získavať vedomosti), čiže by si si myslel, že si múdrejší od kohokoľvek kto verí v nebo a peklo, nehovoriac o tom, že viera nie je o vedomostiach ale o poznaní, že sme stvorení pre vyššie veci, pre nebo... lebo schopnosti nasávať vedomosti sú obmedzené, ale ked napr. chápeš čo znamená milovať, vtedy sa stávaš ľudskejším.
Napr. v Afrike majú rôzne primitívne náboženstvá, intelekt si však môžeš sám pestovať, tam na to často nemajú možnosti.
Kresťanom som lebo chápem, že viera ak má smerovať k pravde, musí byť spoločná, vyznávať rovnaké hodnoty, pravdy... ako keď je raz biela bielou, tak nie je inou farbou.
116 
 fotka
midnight  2. 9. 2014 10:32
@georg21
"A veľmi som tie grafy nepozeral, mňa zaujíma že čo si vlastne myslíš konkrétne, nie čo hovorí graf. "

nie som ako vy, aby som citoval zdroje s ktorými nesúhlasím.

"Akoby si si myslel, že byť veriacim ti bráni napr. študovať (získavať vedomosti)"

sčasti áno. ale nie ani tak bráni ako skôr dáva odpravedlnenie nemusieť získavať. lebo božie cesty sú nevyspytateľné, svet je zložený zo zázrakov vytvorených bytosťou nad vaše chápanie, a pochybnosť je takmer hriech.

"nehovoriac o tom, že viera nie je o vedomostiach ale o poznaní"

poznanie je vedomosť získaná skúsenosťou. viera je presvedčenie nielenže nepodložené skúsenosťou, ale idúce proti logike. viera a poznanie sú teda do veľkej miery protiklady.

"ale ked napr. chápeš čo znamená milovať, vtedy sa stávaš ľudskejším."

aj zvieratá vedia milovať, častokrát lepšie ako ľudia. bociany majú jedného partnera na celý život, keď o neho prídu, už nikdy si nenájdu žiadneho iného.

"Napr. v Afrike majú rôzne primitívne náboženstvá"

čo ti dáva právo a dôvod ich označiť za primitívne, ty ktorého náboženstvo má väčšinu rituálov založenú na obetách a potieraní oltára krvou zvierat?

"intelekt si však môžeš sám pestovať"

áno, pokiaľ nie si veriaci, lebo v tom prípade ti v tom tvoja viera bráni.
a zadruhé:
"intelekt si však môžeš sám pestovať, tam na to často nemajú možnosti."

rozhodni sa. buď si môžeš intelekt sám pestovať, alebo na to potrebuješ mať nejaké externé možnosti.

"Kresťanom som lebo chápem, že viera ak má smerovať k pravde, musí byť spoločná, vyznávať rovnaké hodnoty, pravdy"

non-sequitur bez významu.

"ako keď je raz biela bielou, tak nie je inou farbou."

biela je všetkými farbami spektra naraz, čo sa mimochodom učí na základnej škole.
117 
 fotka
georg21  2. 9. 2014 10:48
@midnight Máš odpoveď na všetko
no fakt ma zaujíma len tvoj osobný názor, nie to, že sa zhoduješ s grafom. Lebo ak veríš autenticky, potom veríme v toho istého Boha teda ani ty sa nemáš čoho báť, už mám z teba podobný pocit ako z inej uživateľky tu, akoby verila v nejaké zlo, a tak sa radšej skrýva v tme. Ak neveríš nechápem čo sa mi snažiš dokázať.
A ešte k intelektu, múdrosti... aj Biblia obsahuje knihu Múdrostí, kde sú životné pravdy a knihu Prísloví.
A preživam to, že ľudská myseľ má svoje limity, viera dáva aj iné pohľady na veci. Hlavne ide o to, že výška IQ ti nezabezpečí nebo. Na to potrebuješ Božiu milosť. Ak na tieto veci neveríš, tak nemáme to spoločné, o čom sa dá diskutovať. :letim:
118 
 fotka
midnight  2. 9. 2014 20:02
@georg21 a preto nechápem prečo so mnou diskutuješ, keď si mi tú poslednú vetu napísal už viackrát v rôznych komentoch.
119 
 fotka
georg21  3. 9. 2014 10:00
@midnight lebo teraz ma zaujíma tvoj názor, nemusíme zachádzať až tam kam sme zašli
120 
 fotka
ssnehulienka  4. 9. 2014 01:28
mne je z tejto problematiky neskutočne smutno. poznám niekoľko homosexuálnych párov, ktorí žijú ešte pomaly sporiadanejším životom ako bežný hetero pár ana druhej strane počúvam, aké je to chore neprirodzene nespravodlive a neviem ake, aby sa tito ludia brali, mali deti alebo proste aby sa nejak viac zrovnopravnili pred zakonom. stale pocuvam, ake je to skodlive a ako to vsetko narusa a stale som nepochopila co. jedine, co naozaj vidim je hnesna nespravodlivost na ludoch, ktori sa potom boja vobec dat najavo svoju orientaciu aby neboli diskriminovani, nehovoriac o tom, ze by mohli chciet normalny bezny zivot...
Napíš svoj komentár