Diabol: Riadim všetko Zlo

Z udalosti, ktorá sa stala na jednom kongrese okultistov. Diabol hovorí:

"Ja pokrývam svet rozvalinami, zaplavujem ho krvou, slzami, deformujem to, čo je krásne, znečisťujem to, čo je čisté, borím, čo je veľké, konám zlo, ktoré môžem a chcel by som, aby som ho mohol nesmierne zväčšiť.

Ja som samá nenávisť, nič iného, než nenávisť. A čím viac nenávidím, tým viac trpím, a moje utrpenie je nesmrteľné, ako som aj ja. A nemôžem prestať nenávidieť, ako nemôžem nežiť večne. A to, čo zväčšuje u mňa to utrpenie, tú nenávisť, je myšlienka, že som bol porazený, že nenávidím zbytočne všetko zlo, ktoré konám, že ho robím márne. Ale, čo hovorím „márne“? Nie. Jednu radosť predsa, ak ju tak môžem nazvať, mám.

Jednú útechu, ktorú mám, je to, že ničím duše, za ktoré On prelial svoju Krv, pre ktoré zomrel, vstal z mŕtvych, vstúpil do neba. Áno – veci zbytočné pre tých, ktoré ja ubíjam. Rozumiete? Zničiť jednu dušu. On ju stvoril k svojmu obrazu, miloval ju nesmiernou láskou a pre ňu bol ukrižovaný, a ja Mu tú dušu trhám, kradnem, zabíjam. Ja ich sebou robím nešťastnými.

Ja, Lucifer, stal som sa satanom, nepriateľom a som taký nešťastný, nešťastný navždy.

A v tejto dobe riadim vo svojej myšlienke celú zem, všetky vlády, všetky zákony. Teda práve ja riadim všetko zlo, ktoré sa pripravuje…"

 Vyznanie
Komentuj
 fotka
1freestyler1  28. 6. 2009 22:23
Ako moze diabol riadit ň celu zem, vsetky vlady, zakony, a ake zlo, podla teba pripravuje???
 fotka
diabolhovori  28. 6. 2009 22:32
Diabol dostal moc od Boha skúšať vieru ľudí, on je dočasným pánom sveta. Ľudia si vyberajú zlo ktoré im on ponúka, preto je svet taký aký je.
Napíš svoj komentár